HABER MERKEZİ

Saat 17.00’de başlayan, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, Keşan Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlığında gerçekleştirildi.

AK Parti’li Meclis Üyesi Yılmaz Değer’in mazereti nedeniyle izinli sayıldığı toplantıda ilk olarak İmar Müdürlüğü’nden gelen ve ön bahçe çekme mesafesi ile ilgili 22 adet dilekçe, imarla ilgili 1 vatandaş talebi ve İtfaiye Müdürlüğü’nden gelen araç alımı konuları oybirliği ile gündeme ilave edildi.

Toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi ve “İlçemiz Aşağı Zaferiye, Büyük Cami, İspat Cami, Mustafa Kemal Paşa ve Yukarı Zaferiye mahallelerinde yeni cadde, sokak, bulvar ve meydanlara isim verilmesi.” konusu ele alındı.

Madde hakkında bilgi veren Ersoylu, Keşan’da Akıllı Kent Uygulaması başladığını, yeniden numarataj çalışmaları yapıldığını,  bazı cadde ve sokaklarda mükerrer isimler olduğu için yeni isimlemeler yapıldığını anlattı ve konunun görüşülmesi için İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havalesini önerdi. Öneri oybirliği ile kabul edildi.

Toplantı, “Belediyemizin veri tabanında bulunan bilgilerin paylaşımı için rayiç bedeli belirlenmesi.” maddesinin görüşülmesiyle sürdü.

Başta özel navigasyon firmaları olmak üzere bazı özel şirketlerin belediyenin veri bilgilerini kullanmak istediğini anlatan Ercan Ersoylu, konu hakkında Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün çalışma yürüttüğünü ifade etti ve konunun incelenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesini istedi.

Madde oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda daha sonra “Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2018 yılı yatırım harcamalarına konulan ödeneğin yetmeyeceğinden 7.000.000,00-TL ek ödenek verilmesi” maddesi ele alındı.

Doğalgaz çalışmaları sonrasında kaldırımlarda bozulmalar meydana geldiğini ifade eden Ercan Ersoylu, bu bozulmaların onarımı için Fen İşleri Müdürlüğü’ne ek ödenek verilmesi gerektiğini anlattı ve yapılacak çalışmaların şekli ve yerleri ile ilgili Meclis üyelerine Fen İşleri Müdürü Basri Akten tarafından detaylı bilgi verildi. Madde oybirliği ile kabul edildi.

Belediye elinde mevcut olan norm kadrolarda düzenleme yapılmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Konya Tuzlukçu Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için akülü araba talebi ele alındı. 2 adet akülü araba alınmasının oybirliği ile kabul edilmesinden sonra gündeme ilave edilen ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen 22 adet ön bahçe çekme mesafesi ve 1 vatandaşın imar talebi ile ilgili konular oybirliği ile İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havale edildi. 

Toplantıda son olarak İtfaiye Müdürlüğü’nün yangınlara kısa sürede müdahale etmesini sağlayacak araç alımı konusu görüşüldü.

İtfaiye Müdürlüğü’ne istediği özelliklerde yangına müdahaleyi erken yapabilecek; küçük, hızlı ve donanımlı bir araç alınması oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıyı kapatan Ersoylu verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını diledi.

Haziran Ayı 2. Oturumu 12 Haziran 2018 Salı günü gerçekleştirilecek ve saat 17.00’de başlayacak.