AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı tarafından dün, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ve CHP Keşan İlçe Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştirildi.

Saat 14.00 sıralarında, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, beraberinde bazı yönetim kurulu üyeleri ve partililerle, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek, Keşan’a yeni atanan J. Yzb. Mahir Sağlık’ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından AK Partililer, saat 17.00 sıralarında ise CHP Keşan İlçe Başkanlığı’na geçti.

KOYUNCU: TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ PARTİLERİNDE GÖREV YAPIYORUZ


AK Partililer CHP’de İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, bazı yönetim kurulu üyeleri ve bir grup partili tarafından karşılandı.

İlk olarak söz alan Koyuncu, siyasetin gönüllülük esasına göre yürütüldüğünü ve bu fedakârca çabalarına karşılık maddi bir karşılık beklemediklerini belirterek şöyle dedi: “Siyaset dışarıdan göründüğünün dışında emeği, topluma hizmeti hedef alan bu uğraş için çaba göstermek gerektiren bir yapıdır. Bu gönüllülük esnasında dönem dönem farklı yöntemlerimiz, farklı tarzlarımız olabilir. Hizmet insanların mutluluğuna çalışmak, dertlerine ortak olmak, onlarla birlikte olmaktır. Bunun tüm siyasi partilerde aynı olduğuna inanıyorum. Bununla birlikte biz Hakan Çevikel başkanımla değişik partilerde, değişik görevlerde çalıştım. O zamandan bu yana insanlara nasıl faydalı olacağımızı, nasıl yardımcı olacağımızı hedefledik. Bugün de birimiz yerelde, birimiz genelde iktidarız. Türkiye’nin en önemli partilerinde görev yapıyoruz. Kendileri bir nezaket göstererek hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Ben bu davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum.”

ÇEVİKEL: SİYASET FEDAKÂRLIK İSTER

Daha sonra söz alan Hakan Çevikel de siyasetin fedakârlık isteyen bir uğraş olduğuna dikkat çekerek,

“Öncelikle Sayın Vedat Koyuncu önderliğinde yeni oluşturulan CHP Keşan İlçe Örgütü’ne hayırlı olsun diyoruz. Siyaset fedakârlık ister. Siz de yeri geldiğince maddi ve manevi emeklerinizi harcadınız. Yeri geldi ailenizi, işinizi arkanızda bıraktınız. Hiçbir menfaatiniz de olmadı. Sadece topluma ve millete hizmet etme amacı adına bunu yaptınız. Hangi ideolojik görüşten olursa olsun topluma hizmet etme amacı taşıyan herkese sonsuz sevgi duyuyorum. Milletimizin de bu anlamda siyasete bakış açısının bu olması gerektiğine inanıyorum. Ben AKP ilçe başkanı olarak, arkadaşım CHP ilçe başkanı olarak bu görevden dolayı herhangi maaş almadan, gereken yerde ekonomimizi, kendi çoluk çocuğumuzun rızkını bu amaç uğrunda harcarız. Burada hedefimiz ortak. Keşan’ın daha iyi ve güzel olmasını istiyoruz.” dedi.


“KARDEŞLİK ORTAMININ SEÇİM SÜRECİNDE DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Gelecek yıl yapılacak olan yerel yönetim seçimleri için adaylık sürecinin başladığına da vurgu yapan Çevikel, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Şimdi aday adaylığı süreci başladı ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Bizde de yavaş yavaş hareketlenmeler başladı. Herhangi bir kırgınlık, dargınlık olmadan bu kardeşlik ortamını seçim zamanında ve adaylık sürecinde de devam etmesini temenni ediyoruz. Bazı arkadaşlarımızın nefret gibi hisleri olacak. Siyaset teşkilat olarak bizim bu tür hisleri törpülememiz gerekiyor. İnsanları kutuplaştırmadan Keşan’a nasıl iyi hizmet ederiz diye hesaplamamız olsun. Tüm aday adayları hangi partiden olursa olsun herkese aynı duygularla sahip çıkıp, medeni cesaretlerinden dolayı kutlamamız gerekiyor. Sonuç olarak hepimiz Keşan’ın evlatlarıyız. Hepsi Keşan gibi bir bölgeye hizmet etme sevdasıyla yola çıkmışlardır. Ben AKP ilçe başkanı olarak teşkilatım olarak hepsini tebrik ediyorum. Herkesin taşın altına elini koyması lazım. Yanlışları, aksaklıkları söyleyerek Keşan’ın dertleri çözülmüyor. Bu güzel karşılamadan dolayı da CHP’li arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepsine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

KOYUNCU: SİYASİ GÖRÜŞLERİMİZ FARKLI OLMUŞ OLSA BİLE HEDEFLERİMİZ AYNI

Çevikel’in ardından bir kez daha söz alan Vedat Koyuncu, toplum için siyaset yaptıklarını belirterek, “Biz CHP olarak Keşan’ı iyiye götürecek, Keşanlılar’ı mutlu edebilecek neler yapılması gerekirse yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum. Biz toplum için siyaset yapıyoruz. Siyasi görüşlerimiz farklı olmuş olsa bile hedeflerimiz aynı. Kadınlarımıza, gençlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Bu ülkenin onlara ihtiyacı var. Gelsinler siyasete katılsınlar. Bütün güzelliklere beraber ulaşalım.” dedi.

ÇEVİKEL: HEDEF DÜZGÜN SİYASET

Konuşmaların ardından Çevikel ve Koyuncu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Keşan’daki seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Hakan Çevikel, düzgün ve seviyeli bir siyaset istediklerini belirterek, “Kimsenin hakkına ve şahsiyetine halel getirmeden düzgün bir siyaset, kaliteli bir siyaset, seviyeli bir eleştiri. Hem basın açısından hem de dışarıdan yorum yapacak arkadaşlarımız açısından böyle bir atmosfer bekliyoruz. Özellikle bu bölge insanın Keşan siyasetine sahip çıkma açısından kim aday adayı olursa herkesin bu saygınlığını korumasını talep ediyoruz.” dedi.  

KOYUNCU:

Aynı soruyu yanıtlayan Vedat Koyuncu da kimseyi kırmadan siyaset yapılmasını kaydederek, Hakan Çevikel başkanımın dediklerine katılıyorum. Bir bütünlük içerisinde, kimseyi kırmadan bu işi götürmeliyiz. Aynı kentte yaşıyoruz, çocuklarımız aynı okullarda okuyor, yeri geliyor eşlerimiz görüşüyor, beraber cenazelere gidiyoruz. Birbirimizi kırmamalıyız, topluma da örnek olmalıyız.” Şeklinde görüş bildirdi. Sorunun ardından basın mensupları CHP’den ayrıldı.