AYŞİN SEÇİL GEZER

Helvacıoğlu, 2018’in, 2017’den ekonomi açısından daha iyi olacağının altını çizdi. 

Mustafa Helvacıoğlu, “2017 yılını geride bıraktık. 2017 tarım ve ticaret açısından olumlu geçti. Tarımda verim ve fiyatlar 2017 için bölgemizde değer artışı yarattı. Hamzadere Barajı’nın faydası her geçen gün artarak devam ediyor. Hükümet tarafından yönetilen tarım politikalarını göz önünde bulundurursak, bölgemizin kendi tarımının iyi olduğunu söyleyebilirim. Ticaret şehir içerisinde tarım kadar iyi olmadı. Kavşak inşaatları ve doğal gaz ile alt yapı çalışmaları nedeniyle 2017’de şehir içerisine ulaşımda zorluklar yaşadık. Bu iç ticaretimizi etkiledi. Fakat şehir dışarısındaki işletmelerimiz daha avantajlı konumdaydı ve ticaret iyi geçti. Bu noktada şehir içerisindeki işletmelerimiz açısından 2017’nin çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. Çarşı merkezindeki küçük esnafın zorlandığını söyleyebilir. İnşaat açısından baktığımızda imar planları nedeniyle 2017’de inşaat sektöründe bir durgunluk yaşadık. Bunun sebebi sektörle ilgili değil imar planlarından yapılan düzenlemeler.”

UMUTLUYUZ

Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018’den daha umutluyuz. İmar planları netleşti. İnşaat sektöründe bölgede 2 bine yakın konut ve iş yeri imalatı yapılacak. Yatırımlar hazırlandı, 2018’de yapım çalışmaları başlayacak. Bölgemiz açısından önemli bir yatırım. Daha önce bu kadar yüksek bir sayı görmedik. Bu da imar planlarından kaynaklanıyor. İnşaat sektörü 100’ü aşkın iş kolunu destekliyor. İnşaat sektöründen 2018 yılında umutluyuz. Tarım açısından çok kıymetli topraklarımız var. Hamzadere vasıtasıyla sulu tarıma geçiyoruz. Sulu tarım nedeniyle verim artacak. Bu katma değere yansıyacak. Ürün çeşitliliği başladı. Önümüzdeki yıllarda her geçen gün Hamzadere bölgesinde tarım daha iyi olacak. Bunu verim anlamında söylüyoruz. Tarımdan umutluyuz.” 

SAROS 300 BİN NÜFUSA HİZMET ETMEYE BAŞLADI

Turizm sektörünün fark yaratmaya devam ettiğini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Enez kendi başına marka oldu. Yayla, Erikli ve diğer sahil noktalarında tatil yapanların sayısı arttı. Tatil kavramı değişti. Saros 300 bin nüfusa hizmet etmeye başladı. Ancak diğer kurumlar bizim tanıtım çalışmalarımızın hızında değil. Bizim üzerimize düşen tanıtım ve planlama çalışmalarının hızı kadar diğer kurumların da hızlanmasını bekliyoruz. Özeleştiri yapıyorum. Bu yaz 5 bayram var. 2’si dini bayramlarımız, 3’ü de organizasyonlar. Müzik organizasyonları bayram yoğunluğunu getiriyor. Bu sezon önemli bir potansiyel olacak diye düşünüyorum. Kamu yararına olan boş arazi ve kampların kiralanması bizi memnun ediyor. Mesire yerlerinin kiralanması, devlet eliyle işletilen tesislerin özel sektöre kiralanması Saros Körfezi’nde günübirlikçiler sorununa çözüm olacak. Saros bu sene daha profesyonel günler yaşayacak. şeklinde konuştu.

ALLAH ORDUMUZU MUZAFFER KILSIN

Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyada kriz var. sınırlarımızda operasyonlar devam ediyor. Allah ordumuzu muzaffer kılsın. Operasyonları iş dünyası olarak destekliyoruz. Huzur varsa ticaret var. Bu operasyonlar bizlerin geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Ordumuzun ve hükümetimizin yanındayız.”