Helvacıoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünü hiç unutmamamız gerektiğini belirterek, “Bizler, STK’lar olarak milli iradeye sahip çıkmalıyız. Kahraman ordumuz ve vatansever askerlerimizi hiçbir zaman yıpratmamız gerekir. Çocuklarımıza daha huzurlu ve demokratik bir ülke bırakmak hepimizin görevidir. Bu nedenle hep birlikte çalışmaya odaklanmalıyız. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğini hiçe sayan bu darbe teşebbüsü ülkemizin kurumsal alt yapısının da güçlendirilmesi gerektiğini hepimize gösterdi.” diye konuştu.

GÜNDEM ARTIK EKONOMİYE DÖNMELİDİR

Artık ekonomiye odaklanma zamanı olduğunu dile getiren Helvacıoğlu, “Tarım, turizm ve ticaret ile ekonomisini sürdüren bölgemizde bir an önce üretime ve yatırıma dönmemiz gerekir. Darbe girişiminde bulunanları hukuka ve adalete havale edip biz de devletin ve milletin güçlenmesi için ellerimizi dizlerimize vuracağımıza daha çok çalışmalıyız. Gündem artık ekonomiye dönmelidir.” dedi.

İŞ DÜNYASI OLARAK MORALİMİZİ YÜKSEK TUTMALIYIZ

Bölgedeki yaz turizminin yaşanan olaylar yüzünden son bir haftadır olumsuz etkilendiğini savunan Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “İş dünyası olarak moralimizi yüksek tutmalıyız. Türk ulusu olarak büyük bir birlik beraberliğe imza attık. Yaşanan bu olumsuzlukları şimdi fırsata çevirip önümüze bakmalıyız. Saros Körfezi açısından olumlu göstergeler olduğunu düşünüyorum. Hedeflerimizin tutacağına inanıyorum. Kurban Bayramı’na kadar hedeflerimize ulaşacağız. Tarım sektöründe her şey yolunda gidiyor. Bunda da bir kayıp yaşamayacağımızı düşünüyorum. Keşan’da ticaret konusunda bir daralma yaşıyoruz ancak bunu aşmak için kısa bir zamana ihtiyacımız var. Keşan’daki esnafımız kampanyalar yapıp bu zamanı atlatabilir. Bu haftadan sonra hayat normale dönecek. Bundan sonra daha çok üretip istihdam sağlamalıyız. Geleceğimizin en önemli zenginliği çalışmaktan geçiyor.”

HIZLI VE ORTAK HAREKET ETMELİYİZ

Helvacıoğlu, Halk sandığa ve demokrasiye nasıl sahip çıktı ise iş camiasının da aynı ruhla ekonomiye sahip çıkması gerektiğini dile getirerek, “Aynı heyecanı ekonomik savaşta vermeliyiz. Dış güçler ve dünya piyasası önümüzdeki dönem için olumsuz göstergeler veriyor. Demokrasiye sahip çıktığımız gibi ekonomiye de sahip çıkmayı herkese göstermeliyiz. Türkiye başta olmak üzere bölge ekonomimize de sahip çıkmalıyız. Yurt dışından gelen misafirlerimize de olumsuz olayların atlatıldığını ülkemizde huzurun yeniden inşa edildiğini anlatmamız gerekir. Yunanistan ve Bulgaristan gelenler bu günlerde azaldı. Bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekir. Keşan TSO olarak, oradaki basına yapılan darbe girişiminin olumsuz sonuçlandığını iyi anlatmamız gerekir. Olayları iyi anlatırsak hızlı bir toparlanmaya gireriz. Hızlı ve ortak hareket etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

OSB ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Helvacıoğlu, son olarak ekonominin iyileşmesi için demokrasi dışında başka bir seçenek olmadığını kaydederek, “Güçlü olabilmemiz için ekonomimizin de güçlü olması gerekir. Birlik ve beraberliğimizi ekonomide de göstermeliyiz. Ekonomimizi ihmal etmemeliyiz. Gündemimiz ekonomi olmalıdır. Demokrasi nöbetlerine devam etmeli ancak ekonomiyi de elden bırakmamalıyız. Bu ülke ekonomi ile büyüyecek. Bölgemizde OSB çalışmaları devam edecek. Bölgemiz dinamikleri bu haftadan sonra yeniden harekete geçecek. Fethullah terörü birçok gelişmeyi durdurdu ancak şimdi önümüz açıldı. Bundan sonra daha iyi sonuçlar bekliyoruz. Siyasetin birlikte hareket etmesinden iş camiası olarak çok memnunuz.” dedi.