SONGÜL KONAR

Dün saat, 14.00 sıralarında Keşan Spor Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Cumhur İttifakı Keşan Belediye Başkan AdayıMustafa Helvacıoğlu, Kişisel Gelişim ve Aile İçi İletişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ses Sanatçısı Ayşe Engin Aslanca ile davetliler katıldı.

“SADECE BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLANMALIYIZ”

Etkinlikte ilk olarak söz alan AK Parti Keşan Kadın Kolları Başkanı Nuriye Altın, şunları söyledi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tarih boyunca hak ve özgürlükleri için verdikleri mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan kadınlar, yani bizlerin günü. Kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici unsurudur. Hayatın en ağır yüklerini taşıyan elinin emeğini, gözünün nuruyla birleştiren küçük yüreğine büyük sevgileri sığdıran Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları, Cumhuriyet’in kuruluşunda önemli katkıları bulunan en ön saflarda mücadele eden biz kadınların günü kutlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiş, 1924 yılında 17 kadının Meclis’e girmesini sağlamıştır. Her daim bizim yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkürü bir borç biliriz. Sadece bir gün değil her gün hatırlanmalıyız. ”

“KADINLARIN TOPLUMUN HER ALANINDA YER ALMASINA FIRSAT VERİLMELİDİR”

Daha sonra söz alan Kılınç da“8 Mart tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşam isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gün. Günümüzde kadınlar hem anne, hem iş kadını, hem de ev kadını rolünü üstlendi.  Bütün bu sorumlulukların üstesinden de gelmiştir. Sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde ve çalışma hayatında kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olması hedeflenmiştir. Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkarmakla onların hak ettiği kazanımlar ödenmiş olmaz. Kadınların toplumun her alanında yer almasına fırsat verilmelidir. Kadınlara verilmiş bu özel güne saygı duymalı sadece bir gün değil her zaman hatırlamalıyız.” diye konuştu.

“KEŞAN’A KADIN ELİ DEĞECEK”

Kılınç’ın ardından söz alan Helvacıoğlu, ise  “31 Marttan sonra gözlerimiz sevinç yaşlarıyla dolsun, gözyaşlarımız sevinçle akacak. Keşan’ın artık hizmete ihtiyacı var. Hizmette kadınların gönlünden geçiyor. Keşan’a kadın eli değecek. Huzurlarınızda her zaman yanımda olan aileme teşekkür ediyorum. Kadınlar bizler için çok önemlidir. Bizlerin zenginliği toprağın altında değil üzerinde, siz kadınlarla biz zenginiz. En büyük hazinemiz kadınlarımız ve çocuklarımız. Hazinemizi çok iyi değerlendirmek zorundayız. Bir şehrin gelişmesinde kadınlar ile çalışması gerektiğini her zaman en yüksek sesle ifade eden kardeşinizim. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yöneticiliğimde de kadın girişimcilere her zaman çok önem veren bir yönetici oldum. 15 yıldır kadınlarımızın daha fazla söz sahibi olması için mücadele ediyorum. Kadınlarımız üretmek, ekonomiye değer katmak istiyoruz diyor. Keşan’da ve hayatın tüm alanlarında etkin olmalarını sağlayacak şartları hep beraber hazırlayacağız. Kadınlarımız için bir projemiz var, ‘maharetli eller projesi’ siz üreteceksiniz, Keşan, Türkiye kazanacak. Yapılacak ürünlerle satış mağazaları oluşturacağız. Tanı-TIR gezecek, yapılan ürünleri tüm Türkiye’ye tanıtıp satacağız. Keşan’da kreşi olmayan mahalle bırakmayacağız. Anneler işe, çocuklar kreşe kampanyalarımız olacak. Engellilerimize çok özel projelerimiz olacak. Gönül belediyeciliği yapacağız, gönüllere de makam olacağız. Keşan nasıl yönetilir hep birlikte herkese göstereceğiz. Daha belediyecilik başlamadan hizmetleri getiren Sayın Fatma Aksal’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Keşan’da cumhur ittifakıyla gümbür gümbür geliyoruz. Sabırsızlıkla 1 Nisan’ı bekliyorum. Çat kapı ekibimize de teşekkür ediyorum, 10 bin kişiye ulaştılar. Keşan Türkiye’ye örnek olacak hizmetlerle karşınızda olacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği cumhuriyetin 100. Yılında 2023’te Keşan’ın nasıl olacağını göstereceğiz. Atatürkçülük masada olmaz, masada konuşulmaz, Atatürkçülük çalışarak konuşulur. Siyasette Atatürkçülük olmaz, o bizim ulu önderimiz bizlere bu ülkeyi emanet ettiyse biz onun yolunda nasıl yürüyeceğimizi kimseye hesap vermeden yürüyeceğiz. Atatürkçülüğe sığınarak siyaset de olmaz, hizmet de olmaz. Bağımsızlık mücadelesini kadınların desteği ile kazanan ülkemizin kıymetli, güçlü kadınları Keşan’ın bu günü geleceği de emek ve mücadele ile şekillenecek. Dünyanın bütün çiçekleri sizlere armağan olsun.” şeklinde konuştu.

“TOPLUMUN YARISINI KADINLARIMIZ OLUŞTURUYOR”

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından AK Parti Edirne Milletvekili, MKYK Üyesi Fatma Aksal konuştu. Aksal konuşmasında, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. 8 Mart bir kutlama değil, aslında bir anma günü, çok büyük mücadeleler vererek elde ettiğimiz bir günün anma günü. Toplumun yarısını kadınlarımız oluşturuyor, diğer yarısını da yetiştiriyor. Fedakâr, cefakâr kadınlarımızın kadınlar gününü bir kez daha kutluyorum. Vatanın kurtuluşundan, devletin kuruluşuna kadar her alanda kadınlarımız mücadele ettiler. Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile cephelerde savaştılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde de tüm kadınlar dünya da seçme ve seçilme hakkına sahip oldular. Ama maalesef bu gün kadınlarımız siyasette yeterince yer almıyorlar. Seçme seçilme hakkı kadınlara verildiğinde mecliste bir kadın milletvekilimiz vardı Edirne’den, bu günde mecliste bir kadın vekilimiz var. İnşallah özellikle gençlere ve kadınlara örnek oluruz. Bilimden teknolojiye, ekonomiden, sanayiye kadınlar her alanda görev almalılar. İktidara geldiğimiz 2002 yılında ilkokullarda kız çocuklarımızın okuma oranı %80’lere ulaştı, bu gün bu rakam %97’nin üzerinde. İnşallah 31 Mart seçimlerinde de Keşan tercihini hizmetten yana kullanacak ve kadınlarımız oylarını kullanarak burada da kararını verenler olacak.” dedi.

Aksal, konuşmasının sonunda 9 Mart 2019 Cumartesi günü saat 11.30 ve 12.00 sıralarında Spor Düğün Salonunda AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu’nun proje tanıtım toplantısı olacağını belirterek tüm halkı davet etti.

Aksal’ dan sonra Kişisel Gelişim ve Aile İçi İletişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, kadınlar gününü kutladı. Program Kültür ve Turizm Bakanlığı Ses Sanatçısı Ayşe Engin Aslanca’nın seslendirdiği şarkılar ve hediye çekilişi ile sona erdi.