AYGÜL KONAR-BÜLENT SAYLAM

İller Bankası’ndan alacağımız kredi ile yaklaşık 50 km’lik bir beton ve asfalt yol çalışmamız olacak

Aksal ile Ankara’daki ziyaretler hakkında bilgi veren Başkan Helvacıoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim ve İller Bankası’nda temaslarda bulunduk ve yürüteceğimiz çalışmalarla ilgili altyapı oluşturduk. İller Bankası’nda emekli personelimizin kıdem tazminatları için çekeceğimiz krediyi konuştuk. Şu an 10 kişi emekli olmak istediğini söyledi, bu sayının 20’ye çıkacağını düşünüyoruz. Ayrıca İller Bankası’ndan alacağımız kredi ile yaklaşık 50 km’lik bir beton ve asfalt yol çalışmamız olacak. Bu çalışma yaz sonu başlayacak ve kışa kadar devam edecek. Kredi başvurusunda bulunduk. Ankara ziyaretlerimiz ve yürüteceğimiz çalışmalarla ilgili olarak 25 kişilik tüm Meclisimize bilgi paylaşımında bulunuyoruz.” dedi.

“2019’da Keşan Belediyesi’nin enerjisi, 2020’de de Keşan Belediyesi’nin gücü hissedilecek

Ankara’da Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nde sahillerdeki kumsalları Keşan Belediyesi’nin almasıyla ilgili görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Şu an tam sezon ortası. Erikli, İtalyan Koyu, Yayla’da kumsallarda 13 nokta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiralanacak. Buraları Keşan Belediyesi alır mı, alırsa düzenleyip esnafa işletmesi için verebilir mi diye ders çalışıyoruz. Ankara’da OSB’den bakanlıklardaki yatırım projelerimize kadar çeşitli temaslarda bulunduk. Ankara ziyaretlerimiz Keşan’a daha fazla yatırım gelmesi için sıklaşacak. 2019’da Keşan Belediyesi’nin enerjisi hissedilecek, 2020’de de Keşan Belediyesi’nin gücü hissedilecek.” şeklinde konuştu.

153 BEYAZ MASA, ALO 188 CENAZE HATTI DEVREDE

153 Beyaz Masa’nın aktif şekilde faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Bu birimimiz günde 30’a yakın istek, öneri ve şikayet alıyor. Bütün vatandaşlarımız istek ve önerileri ile şikayetlerini bu birim üzerinden bizlere iletebilir. İletilen her bilgi ilgili birimle paylaşılıp, en kısa sürede geri dönüş sağlanıyor. 153 Ekibimiz bugüne kadar çok güzel çalışmalara imza attı, tüm ekibi tebrik ediyorum. Ayrıca Alo 188 Cenaze Hattı kurduk. Bundan sonra defin işlemleri tamamen Keşan Belediyesi’ne ait. Eksiklerimiz var ama ekibi tek bir merkeze topladık. Aracı, anonsu, diğer işlemler daha önce dağınıktı, şimdi tek noktadan hizmet üretiyorlar.”

“Trafik uygulaması kararlı bir şekilde yürüyecek”

Keşan Belediyesi’nin ilgili diğer kuruluşlarla beraber yürüttüğü trafik düzenlemesi hakkında da bilgi veren Başkan Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Trafik düzenlenmesi konusunda sabırlı olalım. Yıllardır süregelen alışkanlıklar var, bunları değiştirmek çok kolay değil. Yolların yönünü değiştirmek ve yeniden planlamalar yapmak kolay değil. Keşan’ın trafiği 40 bin nüfusa göre planlanmış. Bunun değişmesi lazım. Keşan’ın nüfusu gece 60 bin ise gündüz 100 bin kişi oluyor. Yazın bu nüfus 2’ye katlanıyor. Radikal kararlar alarak düzenlemeler yapacağız. Vatandaşlarımız da alışkanlıklarından vazgeçmeli. İstediğimiz yerde park edemeyiz. Yol güzergahları uzayabilir. Şu anda eleştiriler var ama Keşan trafiği rahatlamaya başladı. Şu anda %10’luk bir düzenleme yapıldı ve %30-40’lık bir trafik rahatlaması söz konusu. Deneme yanılma yöntemini uygulayabiliriz, bazı yerlerde uygulamadan geri adım da atabiliriz. Trafik uygulaması çözüme ulaşıncaya kadar kararlı bir şekilde yürüyecek. Bu da 1,5-2 aylık bir süreç. Biz her şeyiyle hazırız, vatandaşlarımızdan da sabır bekliyoruz. Yayalarımız yaya geçitlerini kullanmalı. İstediğimiz yere park etmek ve yaya olarak geçmek özgürlük değil, şehircilik değil, medeniyet değil. Şehirde kural olacak, herkes de kurallara uyacak.  Parkomat uygulamasının süresi 2020 Mayıs ayında bitecek. Parkomat bitmediği sürece istediğimiz bazı uygulamaları şehir içinde yapamayacağız. Parkomat bitince bazı yollar tek yönlü olacak, kaldırımlar genişleyecek. 2 şeritli olan yerlerin bazıları tek şeride düşecek. Kaldırımlar genişleyince yayalar da rahatlayacak.”

Ot biçme çalışmalarımız 12 kişiyle devam ediyor

KİPA ve Cennet Bahçesi’nin çevresinde ağır tonajlı araçların park etmesi nedeniyle sıkıntılar yaşandığını belirten Mustafa Helvacıoğlu, bu sorunu ceza ve yönlendirmeler ile çözmeye çalıştıklarını ve uzun vadede kamyon garajı oluşturarak bu sorunu tamamen çözeceklerini dile getirdi.

Ot biçimi konusunda belediye olarak biraz geç kalındığını kabul eden ve eleştirileri haklı bulan Başkan Helvacıoğlu, “Ot biçme çalışmalarımız 12 kişiyle devam ediyor. Erikli, Yayla ve Keşan’da çalışmalarımız sürüyor. Bazı şeyleri planlamakta gecikebiliriz. Ancak sistem çok hızlı değişiyor. Aksamalar olabilir ancak sorunların çözümü konusunda iyi niyetli olarak hızlı bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

50 km’lik asfalt için ihaleye çıkmaya yöneleceğiz

Asfaltlama konusunda yoğun bir çalışma yürüttüklerini de ifade eden Başkan Helvacıoğlu, “Şu ana kadar 5 km’lik bir asfalt çalışmamız oldu. Kendi ekipman ve elemanlarımızla asfalt çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu alanda emekli bir hizmet personelimiz var. Onlara da kızmıyorum. Ama bu kadar yapılıyor. Çok yavaş gidiyor. Allah’ın izniyle tüm sorunlarımızı çözeceğiz. 50 km’lik asfalt içinde ihaleye çıkmaya yöneleceğiz. Profesyonel ekipler gelecek ve kısa sürede işlem tamamlanacak. Erikli ve Yayla’da kuma çadır kuranlarla ilgili çözüm ürettik. PTT’nin 7 dönümlük alanına ihaleye girdik. En uygun fiyatı biz verdik. Bu alanı çadırcılara ayırmayı düşünüyoruz. Engelliler için, çadır kuranlar ve karavanla gelenler için alanlar oluşturuyoruz. Kumsalda çadır kurmanın önüne geçeceğiz.”

Mustafa Helvacıoğlu, atıl durumdaki parklar ve oyun alanlarıyla ilgili de planlamalar yaptıklarını ve 12’ye yakın belediye mülkünün ihaleye çıkacağınıda ifade etti.

KOMPLEKSTE YAZLIK DÜĞÜN SALONU ALANI OLUŞTURMAYI PLANLIYORUZ

Helvacıoğlu, Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin bir bölümünde dar gelirli vatandaşların ihtiyacına binaen 1000 kişilik yazlık düğün salonu kurmayı planladıklarını kaydederek, “Cumartesi akşamları hariç bu alanı kiralayacağız. Çok cüzi kiralamalar olacak. Otoparklı şekilde bir düğün salonu kazanmış olacağız, ayrıca bu durumdan kompleksteki esnaf da yararlanmış olacak. Vatandaşlarımız bu yerde düğün yapmak için kiralama başvurularına gelebilir.” şeklinde konuştu.

Pazaryeri konusunda da çalışmalar yürüttüklerini bildiren Başkan Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Pazaryeri komisyonu ve oda başkanlarımızla toplantı yaptık. Keşan’daki pazaryerinin çaresine bakmalıyız. Keşan’da pazaryeri bir sorun. Bu konu hakkında özel bir gündemle basınımızla yeniden buluşacağız. Aşağı Zaferiye’deki semt pazarımız için TMO’nun boş bıraktığı 7 dönümlük kapalı depoları var. Buranın semt pazarı olarak kullanımı için talepte bulunduk. Bu alan 500 sergilik bir yer.”

ÇÖP KAMYONLARI MANİDAR ŞEKİLDE PARK HALİNDEYKEN YANDI

Keşan Belediyesi’ne ait 2 çöp kamyonun manidar şekilde park halinde dururken yandığını anlatarak açıklamasına devam eden Mustafa Helvacıoğlu, “Çok üzgünüm. Raporlar doğrultusunda yakıldığını düşünüyoruz. Allah aşkına ne istiyorsunuz çöp kamyonlarından. Maalesef bu alanda kamera daha önce konulmamış. Araçların kaskoları da yokmuş. 1 milyon TL’lik bir zarar söz konusu. Keşan’a yapılan bir zarar konusu. Çözüm üretilecek ama yazık. Milli servet gitti. 2’si denizlerde olan 6 çöp kamyonumuz var. Erikli, Yayla, Mecidiye, Paşayiğit, İzzetiye ve Keşan’daki çöpler 6 kamyonla temizlenmeye çalışılıyor.” dedi.

BİRİM AMİRLERİNDE VERİMLİ ÇALIŞMA ADINA DEĞİŞİKLİK OLABİLİR

Açıklamasının devamında personeline de seslenen Helvacıoğlu, onlardan çalışma performanslarını artırmalarını ve Keşan halkına yardımcı olmalarını istedi ve şunları aktardı: “Siyaset artık geride kaldı. Defanslarla karşılaşıyoruz. Keşan halkına hizmet için varız. Birlikte başaracağız. Birim amirlerinde daha verimli çalışma adına değişiklikler yaşayacağız.”

Halk Ekmek’i kurtarmak için 25 Meclis üyemiz de çaba sarfediyor

Halk Ekmek Şirketi’yle ilgili raporu 4 Temmuz’da Meclis’te sunacaklarını belirten Başkan Helvacıoğlu, “Halk Ekmek iflas noktasında.  Biz Halk Ekmek’i kurtaracağız. Sermaye artırımı yetmiyor, yeni artırım olacak. Halk Ekmek, itibara da belediyeye de çalışanlara da mülklere de zarar vermiş.  Halk Ekmek’i kurtarmak için 25 Meclis üyemiz de çaba sarfediyor.” şeklinde konuştu.

Başkan Helvacıoğlu, Keşan ve mücavir alanlarda peyzaj çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini, emekçi kadın personelin çok güzel işlere imza attığını dile getirdi.

Helvacıoğlu, yaz spor okulu açtıklarını da hatırlattı ve bu okulda; futbol, basketbol ve voleybol branşlarında çocukların yaz dönemini verimli şekilde geçirmeleri için olanak oluşturduklarını bildirdi.

Keşan’daki duraklarda temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Mustafa Helvacıoğlu, 2 yıl içinde de kaldırım yenileme çalışmalarıyla birlikte yeni duraklar ile ilgili de çalışma yapacaklarını söyledi.

STRATEJİK PLAN OLUŞTURULACAK

Keşan Belediyesi’ne stratejik plan oluşturduklarını da açıklayan ve bu konuda ihaleye çıkıldığını kaydeden Helvacıoğlu, evrak kayıtta da vatandaşa kayıt alındı numaralarının SMS ile bildirildiğini dile getirdi. 

Keşan Belediyesi’nde yaz yoğunluğu dönemine girildiğini Erikli ve Yayla’nın da bu anlamda enerjiyi daha da artırdığını bildiren Başkan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Erikli’de Güzelleştirme Derneği’nde sorunlar devam ediyor. Bize bu yıl karışmamamız söylendi. Yeni yönetim ve belediye kurma istekleri var. Sorunları kendilerinin çözeceğini söylediler. Biz birlikte yönetimden yanaydık. Şimdi Erikli’de asli görevlerimizi yapmaya başladık. Dal budak bizim sorunumuz değil.”

SORULAR

Başkan Helvacıoğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mustafa Helvacıoğlu, Erikli’de bayram döneminde tuvalet sorunu yaşandığına yönelik iddialar hakkında şunları ifade etti: “Tuvaleti bırakan kişi kırıp dökmüş. Ne lavabo ne de musluk var. İhaleyi alacak kişi yapacak bunları.  Sahillerde 12 tane tuvalet vardı derneğin. Sahillerde tuvalet sayıları artacak.  Altyapı çalışmaları sürüyor.”

Halk Ekmek’in Erikli’deki çay bahçesini neden işletmediği ve muhammen bedelin yüksek bulunduğu konusunda yöneltilen soruyu da Başkan Helvacıoğlu şu şekilde yanıtladı: “Bu yerin Halk Ekmek açısından sözleşmesi bitmiş. İflas durumundan dolayı sıkıntı yaşamamak adına Çay Bahçesi’ni Keşan Belediyesi’ne verdik. Belediye tüm mülklerini ihale ile vermek zorunda.  Çay Bahçesi’nin Halk Ekmek’te kalması bu şirketi kurtarmaz. 2 milyona yakın borç var. 2 sezonluk 420 bin TL’lik bir meblağ. Yüksek de değil bu miktar. Alan kişi bu paraları rahat çıkarır. İhalelerimize daha da dikkat edeceğiz. Alan herkese de ihaleyi vermeyeceğiz. Tesisi hakikaten işletecek olana vereceğiz. Burası kamu kuruluşu. Devlet, kolluk kuvveti, jandarma, Kaymakamlık ve Valilik birlikte çalışacağız. Belediyenin mallarını koruyacağız. Vatandaşımızın hakkını koruyacağız.”

Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin bir bölümünün yazlık düğün salonu olarak kullanılmasının çevredeki bazı işletmeler açısından sıkıntı doğurabileceğinin değerlendirildiği ve yeterli incelemenin yapılıp-yapılmadığına dair yöneltilen soruya da Başkan Helvacıoğlu şu şekilde yanıt verdi: “Okul bahçelerinde, sokaklarda, meydanlarda düğünler yapılabiliyor. Çok güzel bir mekanımız var. Burayı da ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için çok uygun fiyatlarla kiralayabiliriz. Deneyeceğiz ve insanlarımız da çok da memnun olacak. Güvenli, otoparklı çok güzel bir yaz düğün salonu olacak.”

Başkan Helvacıoğlu su ihbarname gönderimleri hususunda yöneltilen soruyu da şu şekilde yanıtladı: “25 milyon alacağımız var. Borcu olanların hepsine bu bildirimler gitti. Ayrı gayrı yapılmadı. Sular kesilmedi, icraya da verilmedi. Süre tanındı. 3 avukatımız borçlarımızın alacağı konusunda takipteler. Gerekiyorsa sular da kesilecek. Vatandaşlarımızla öncelikle arabuluculuk masasında buluşmak istiyoruz. 6 yıldır borcunu ödemeyenler var! Kul hakkı yenmiş olmuyor mu? Bazı kiracılarımız belediyeye 1200 TL olan kirasını ödemiyor ancak kendi kiracısına bu yeri 4200 TL’ye kiralıyor.  Bazı pazaryeri esnafımız 10 yer almış ve bize 500 TL vermiyor ancak kendisi 10 yeri 5000 TL’ye kiralıyor. Bu böyle olamaz. Keşan bu şekilde yürümez, böyle bir sistem de olmaz. 100 bin TL borcu olan kiracılarımız var. 25 milyon alacağımıza karşılık tüm Keşan’ı asfaltlarız. Durumu uygun olmayan dar gelirli vatandaşlarımı anlıyorum. Onlara da ödemeler konusunda kolaylık sağlıyoruz. Ödeme yapılmıyorsa, arabuluculuk için de iyi niyet gösterilmiyorsa avukat kapıya dayanır. Yoksa yöneticiler olarak bizlere amme alacağı çıkar. Eski yöneticilere amme borcundan dolayı büyük bir tazminat geldi. Görev zararı olarak değerlendiriliyor. Keşan halkının vergilerini, ödemelerini korumak için çok ciddi şekilde kontroller yapacağız.  Keşan halkı bizi daha iyi yöneteceğimizi düşündüğü için seçti. Halkımız bize daha iyi yönetebilmek için yetki verdi ben de bu yetkiyi kullanacağım.”

Gökçetepe’deki yıkımlar ve muhtarlığın Keşan’a bağlanması konusunda düşünceleri istenen Mustafa Helvacıoğlu şunları kaydetti: “Bu alan Keşan Belediyesi’nin mücavir alanı dışında. Mecidiye, Sazlıdere, Gökçetepe, Çamlıca buraların hepsi Keşan Belediyesi’nin mücavir alanı olmalı. Muhtarın isteğine olumlu bakıyorum. Bu alanların Keşan Belediyesi’nin mücavir alanı olmasını tartışmaya açmalıyız. Şahsım olarak almak isterim. Saros’un sahibi yok. Saros’un sıkıntıları var. Sıkı bir çalışmayla önümüzdeki yaz buralar mücavir alanımız olabilir. Almak da isteriz.”

Başkan Helvacıoğlu, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek’in, eski Beyendik Belediye Başkanı ve Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu’ya yönelik yaptığı eleştiriler hakkında yöneltilen soruyu da şöyle yanıtladı:“Muhammet Başkan, devraldığı Nuran Başkan’la sorunlar yaşayabilir. Nuran Bey benim başkan yardımcımdır. Keşan Belediyesi’nin başkanı benim, ne Muhammet Bey ne Nuran Bey. Olumsuz hiçbir şey Keşan Belediyesi’nde olmaz. Muhammet Başkanıma tavsiyesi için teşekkür ediyorum. Ama kendisi başkanlığına baksın. Bizim işimize karışmasın. Tavsiyede bulunmuş genç dinamik başkan. Basın yoluyla Nuran Başkanı şikayet etmesi doğru değil. Ben işimi de ne yapacağımı da sorumluluğumu da biliyorum.  Tüm belediye başkanları geçmişi bırakmalı, önüne bakmalı. Eskiye bakarak işler yürütülmez. Muhammet Başkanıma tavsiyemdir önüne bak geçmişe bakma. Yardım istiyorsan beraber de çalışabiliriz.”

Mustafa Helvacıoğlu, Sanayi Sitesi üstünde yer alan hurda araçlarla ilgili olarak yöneltilen soruya da şöyle cevap verdi: “KKSS Başkanımız Salim Şevik ile konuştuk. Sanayi’nin İtfaiye alanında da hurda araçları var. Bu araçlar buradan kaldırılacak. Sanayi’nin üstündeki hurda araçlar tamamen kooperatifin sorumluğu. Kooperatifin 27’sinde genel kurulu var. Uyarı niteliğinde tespitlerimiz olacak.  Başkan biraz daha çeki düzen vermeli. Hakan Gürel kardeşim var çok çabalıyor. Salim Şevik yoruldu artık, yönetimden genç birine artık bırakma zamanı geldi. Sanayinin asfaltlanması, güvenliği, sundurma sorunu var. Sanayi Keşan’ın ekonomik olarak en önemli kaynaklarından biri.”

Helvacıoğlu, İstanbul’da hafta sonu yapılacak büyükşehir başkanlık seçimi için de sorulan soru üzerine şu değerlendirmelerde bulundu: “Ben AK Parti Belediye Başkanıyım. Cumhur İttifakı’nın adayıyım. Binali Bey’in kazanmasını isteyenlerdenim. Keşan için kazanmasını isterim, çünkü yardım almak daha kolay. Meclis üstün. İstanbul halkı kararını yeniden gözden geçirecek diye düşünüyorum. Hükümet de aynı partiden. İstanbul’daki çalışmalara da katıldım. Binali Bey’in tecrübelerinden yararlanılacağını düşünüyorum. Soru yöneltildi diye bu açıklamayı yapıyorum. Yoksa Keşan Belediyesi’nde siyaset konuşmak istemiyorum. 23 Haziran akşamı bütün kamuoyu verilen karara saygı duyacak.”

Başkan Helvacıoğlu, basın açıklamasının sonunda vatandaşlara şu şekilde seslendi: “Sevgili vatandaşlarım elimde sihirli değnek yok. Benim sihirli değneğim çok çalışmak. Hükümet de muhalefet de vatandaşımız da personelim de yardımcı olacak.  Keşan’ı ileriye taşıyacağız. 24 saatin 18 saati Keşan Belediyesi ile ilgili çalışıyoruz. 25 meclis üyemiz kavga olmadan Keşan için barış içinde çalışıyoruz. Siyasi parti ilçe başkanlarımızla da istişare ediyoruz çalışmalarımızı. Keşan’ın 5 sene kaybetmeye zamanı yok.”