SONGÜL KONAR

Saat 12.30 sıralarında başlayan ve Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen basın toplantısına; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı da katıldı.

GIDA OSB’DE ÇED TOPLANTISI YAPILACAK

17 Mayıs 2019’da Edirne Valisi Ekrem Canalp’in katılımıyla Paşayiğit Mahallesi’nde Gıda OSB ile ilgili ÇED raporu toplantısı gerçekleştirileceği bilgisini vererek toplantıya başlayan Başkan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Toplantıda basınımızla beraber Keşan Kaymakamımız, Keşan Belediyesi olarak bizler, Paşayiğit Mahallesi halkı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Ticaret Borsamız ve İl Özel İdare temsilcilerimiz yer alacak.  Paşayiğit’te önemli bir ayağı geçmiş olacağız. Bu toplantının öncesinde Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan Ticaret Borsası başkanlarımızla birlikte Keşan Belediye Meclisimizden Şafak Uslu, Ezine OSB bölgesini bilgilenme amacıyla ziyaret edecektir.”

“KOOPERATİFİN DEVRİ OLANA KADAR BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin ertelenen genel kurul toplantısının 26 Mayıs 2019’da yapılacağını belirten Başkan Helvacıoğlu, “Bu toplantıyla ilgili önemli kararlar aldık. Keşan Belediyesi ile Erikli Kooperatifi’nin birleştirilmesi hep konuşulurdu. Yeni dönemde Erikli Kooperatifimizin Keşan Belediyesi’yle beraber çalışabilmesi için ilk yıl Kooperatif Başkanı Keşan Belediye Başkanı olacak. İl Genel Meclis Üyemiz İsmail Keleş’in de Başkan Yardımcısı olarak yola devam etmesini planladık. Bizler yönetimde yer alacağız, mevcut yönetici arkadaşlarımızdan 3 kişi de bizim yönetimimizde yer alacaklar. Kooperatifin devri olana kadar beraber çalışacağız. Erikli Sahili’nde yaşayan 5.000’e yakın hanemiz var. Hepsinin genel kurula gelmesi için basın aracılığıyla çağrıda bulunuyorum.” dedi.

Erikli ve Yayla sahillerinde ciddi adımlar attıklarına vurgu yapan Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah bu sene Erikli ve Yayla’da daha düzenli çalışmalar yapılacak. Bayrama sahillerimiz de hazır. Yayla Sahili’nde oturan vatandaşlarımızın ezan sesini duyma ile ilgili istekleri vardı. İlçe Müftülüğümüz ile yaptığımız koordine ile bu isteklerini yerine getirdik.”

Erikli girişinde yaz döneminde Roman vatandaşların kullandıkları yaşam alanı ile ilgili de düzenleme çalışmaları yaptıklarını anlatan Başkan Helvacıoğlu, “Keşan Kaymakamlığı ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığımızla yaptığımız koordine ilgili bu alanda düzenleme çalışması yapıyoruz. Önümüzdeki yıl bu alanla ilgili daha farklı bir çalışma yapıp, görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız.” dedi.

kira ve su borçları ile ilgili ciddi tedbirler alInıyor

Keşan Belediyesi olarak kira ve su borçları ile ilgili ciddi tedbirler alarak çalışma yürüttüklerini aktaran Başkan Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi’nin 25 milyon TL olan alacağı için ciddi adımlar atıyoruz. Tebligatlar gidiyor ve vatandaşlarımıza süreler veriyoruz. Sonrasında hukuksal süreç çalışmalarımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz şeffaflık ve doğruluk sözünü tutuyoruz. 2x2:4 diyen bir belediye olacağız. Kime ne verdiğimizi, nasıl harcadığımızı tüm hemşerilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

“İHALE YAPILACAK VE SORUNLAR ÇÖZÜLECEK”

Başkan Helvacıoğlu, Keşan’da ve Erikli’deki umumi tuvaletler konusunda da şunları söyledi: “Buraların anahtarlarını istedik. Su paraları ödenmediği ve kira sözleşmeleri olmadığı için istedik.  Bir parti genel sekreterimizin işlettiği tuvaletimizde 17 bin 982 TL su borcu var. ‘Git Sen Orda Dur’ modeliyle bir işleyiş söz konusuymuş. Bu yöntem bize uygun değil. Sosyal medyadan bize sitem ediliyor. İhale yapılacak ve sorunlar çözülecek. İhaleyi kim alırsa o işletecek. İçerilerinde de düzenleme çalışması yapacağız. Çünkü şehrimize gelen misafirlerimizin tuvalet ihtiyaçlarını giderecek daha güzel tuvalete ihtiyacı var.”

“1 ayda 700 bin TL kar elde eDİLDİ”

Keşan Belediyesi’nde 1 ay içerisinde personelin mesai savurganlığını önlediklerine işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, “Alım satımda belediyemiz 1 ayda 700 bin TL kar elde etti. Geçen yıl bastırılan imsakiye ile bu yıl bastırılan imsakiye arasında 3 katı fiyat farkı var. Belediyede artık her şey tasarruflu şekilde yapılıyor. Her şey ihale ve teklif usulüne göre yapılıyor. Esnaflarımızın yaptıkları iş karşılığında ödeme aldıkları gün de artık belli.” dedi.

“Tepe Mezarlığı’nın duvarlarında çiçeklendirme çalışması yapACAĞIZ”

Keşan Belediyesi’nin asfalt ve kaldırım çalışmalarına da devam ettiğine işaret eden Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anafartalar İlkokulu’ndan Keşan Şehirlerlerarası Otobüs Terminali’ne kadar olan ana arterimizi gidiş-geliş olacak şekilde yapacağız. Bununla ilgili ihale hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. Keşan trafiğini rahatlatma adına bu çalışmamızı yapıyoruz. Estetik açıdan güzel olan bir uygulama ile Tepe Mezarlığı’nın duvarlarında çiçeklendirme çalışması yapacağız. Bayrama kadar bu çalışmayı yapmak istiyoruz.”

Başkan Helvacıoğlu daha sonra iftar çadırıyla ilgili bilgi verdi ve şunları söyledi: “8 gün çadırımız meydanda kaldı. Şimdi bu çadırı kaldırıyoruz. Yağmur nedeniyle iftarlarımıza mola veriyor, sonrasında temalı iftarlar ve mahalle iftarları gerçekleştireceğiz.  Paşayiğit ve İzzetiye Mahallelerinde iftarlarımız olacak.”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili çok güzel bir program hazırladıklarını bildiren Mustafa Helvacıoğlu, “19 Mayıs’ta Atatürk’ümüzün Samsun’a çıkışının 100. yılı. Çok anmalı bir yıl. Ayrıca Milli Mücadelenin de 100. yılı. Kortejimiz olacak. Sabah başlayan program akşam Cennet Bahçesi’nde gece 23.00’e kadar sürecek. Programlarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

Belediyenin sorumluluğunda 84 küçük işletmenin incelendiğini, sözleşmesi olmayan, elektriği ve suyu belediyeden olanlar ile karşılaştıklarını belirten Başkan Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi’nde eksik çalışmaları tamamlamak için büyük bir çaba ortaya koyuyoruz. Sistem, disiplin ve şeffaflıktan vazgeçmeyeceğiz. Halk Ekmek Şirketi’ne usulsüz geçen tüm sözleşmelerin araştırılması için Meclisin içinden kurulan komisyonla çalışmalar yürütüyoruz. Halk Ekmek ile ilgili hiçbir işlem yapmıyoruz. Erikli’deki çay bahçesini geri aldık ve onu da ihaleye çıkaracağız. Belediye hiçbir şeyi kendi işletemeyecek. Suiistimal algılanıyor. Zarar ve karı ortadan kaldırmak için tüm işletmelerimizde her şeyi yavaş yavaş ihaleye çıkaracağız. Belediye esnaf olmayacak, esnafa kolaylık sağlayıp, halka hizmet üretecek.” dedi.

“NE KUL HAKKI NE DE MAAŞ HAKKI YEMENİN DERDİNDE DEĞİLİZ”

Belediyede işten çıkarılanlar ile ilgili de açıklama yapan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Sözümüz vardı ve hâlâ geçerliliğini koruyor. Belediyenin maaş ödeyemez bir yapısı var. Kanun ‘Bütçenizin en fazla %40’ını personeline ayırınız.’ diyor. Bizim bütçenin %50’sini geçmişiz ve kanunen suç işliyoruz. Maaşları ödeyemez hale gelmişiz. Bütçenin %40’ına ulaşmak için, belediyenin sağlığı için, kalan işçilerimizin maaşlarını ödeyebilmek için %40 bütçeyi geçmemesi lazım. Yaptıklarımız bu nedenle. Maaşlarımızı 1 gün önceden ödedik. 2 aydan bu yana maaşlar zamanında ödeniyor. Ne kul hakkı ne de maaş hakkı yemenin derdinde değiliz. Ama mazbata alırken bile eleman alınan belediyede o kadar çok yük olunmuş ki çalışan işçilerimizin hakkını korumamız gerekiyor. Kanun dışı hiçbir şey yapmıyoruz. Halk Ekmek’e 19 kişi almışlar şu an 5 kişi var. 5 kişi de maaşını alamayacak. Çünkü 32 mülkü olan Halk Ekmek 2020 kiralarını almış, SSK ve Vergi Dairesi’ne 1 milyon TL borç var. Gelecek para da yok. Şirket zarar ediyor. Vatandaşımızın parasını korumak için tedbir alıyoruz. Yatırılan vergilerinizin parasını korumak için tedbir alıyoruz. Benim arkamda hemşerilerim var. Biz Keşan Belediyesi’ni en iyi şekilde yönetmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Basın toplantılarına devam edeceğiz, halka hesap vermeye devam edeceğiz. Bu koltuk benim değil, halkımızın. Halkın eliyle yönetmek için gereğini yapıyoruz. Keşan Belediyesi en fazla 1 yıl içinde en iyi yere gelecek. Yoğun bakımda olan belediyemizi önce hasta odasına alacağız sonra da taburcu edip sağlıklı hala getireceğiz. Ağlama sızlama yok, önümüze bakıyoruz. Bazı işlerimizin gecikmesinin nedeni bu şekildedir. Bütün ekiplerimiz çalışıyor, projelerimiz hazırlanıyor.”

İşçi ikramiyelerini ödediklerini anlatan Başkan Helvacıoğlu, konuşmasında belediyede çalışan emeklilere şu şekilde seslendi: “60’a yakın emekli var. Artık belediyeyi terk edin. Dün 8 kişi işten çıktı 115 bin TL tazminat parası ödeyeceğiz. 1 emekli çıkınca 8 kişiye bedel bir rakam ortaya çıkıyor. Gençlerin önünü açın, biz de sondan giren arkadaşlarımızı çıkarmayalım. Ben olsam yarın durmam ama onları bilemem. Belediyeyi gerçek sayısına ulaştırmak için sondan girenleri çıkarmak zorundayım. Baba oğul, baba kız çalışan var. Bu şekilde çalışılmaması lazım.”

Helvacıoğlu, Başkan Yardımcısı Nuran Uslu’nun Ankara’da bakanlıklarda görüşmeler yapacağını ifade ederek, şunları söyledi: “TOKİ, Spor Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası’nda görüşmelerde bulunacak. Kendisi Keşan’a hayırlı haberlerle gelecek. 35 gün oldu, vatandaşımızdan sonra yatıyor, onlardan önce kalkıyoruz. Personelimizle birlikte gece gündüz demeden canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Herkes rahat olsun. Sınırsız, koşulsuz herkese hizmet edeceğiz.”

Şehiriçi trafiğini düzenleme çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Helvacıoğlu, “Yeni trafik uygulamasına bu hafta itibarı ile başlıyoruz. Zabıtamız ve trafik emniyetimiz ile uygulama yapacağız, başarı oranına göre de uygulamayı çeşitlendireceğiz. Trafiği rahatlatma çalışmalarımız sürecek.” dedi.

Başkan Helvacıoğlu, Ramazan Ayı’nın son 15 gecesinde “Ramazan Eğlenceleri” yapılacağını dile getirdi ve bu etkinliklere tüm Keşan ve bölge halkını davet ederek haftalık basın açıklamasını tamamladı.