HABER MERKEZİ

Kar yağışı nedeniyle birçok esnafın tezgâh açmadığı pazaryerinde açıklama yapan Kılınç, şunları söyledi: “Kapalı olarak yapılması planlanan ancak kapalı olmayan pazaryerinde pazarcı esnafımızın yanında olmaya geldik. Vatandaşlarımızın bugün burada zor şartlar altında evlerine ekmek götürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Keşan’da yaşayan vatandaşlarımız böyle bir pazaryerini hak etmiyor.”

“ESNAFIMIZ BURADA OLMADIĞI GİBİ ESERİ İLE ÖVÜNENLER DE BURADA YOK”

Pazarcı esnafının mağdur olduğunu dile getiren Helvacıoğlu, şunları kaydetti: “Esnafımızı ziyarete geldik, Cumhur İttifakı olarak esnafımızın yanındayız. Hem vatandaşımız hem de pazarcı esnafımız mağdur. Esnafımıza hayırlı işler dilemeye geldik ama esnafımız tezgâh açamamış. Esnafımız burada olmadığı gibi eseri ile övünenler de burada yok. Kar yağdı, bin 500 esnafımız bugün evine ekmek götüremiyor. Müşteri gelmiyor diye çarşı esnafı da mağdur. Bugün Keşan mağdur. Pazaryerinin Keşan’a etkisini görüyorsunuz. Rahmetli Hüseyin Yazır; 60’lı, 70’li yıllarda bile pazaryeriniz üzerini kapalı yapmıştı.”

ÇOK AMAÇLI PAZARYERİMİZ BUGÜN KAYAK MERKEZİ

Mustafa Helvacıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Gelibolulu, Şarköylü, Malkaralı kardeşim diyor ki; ‘Ben Keşan’a neden geleyim ki, kaldırım yok, yollar bozuk, trafik sorunlu, otopark yok, pazaryeri desen Keşan’a kar ve yağmur yağdığında açılmıyor.’ Keşan’a alışveriş için çevre ilçelerimizden, köylerimizden, beldelerimizden kimse gelmiyor. Millet İttifakı da esnafa mektup gönderiyor ‘esnafın işleri bozuk’ diye. Bu anlayışla Keşan ticareti nasıl düzelsin. Keşan’ın tüm sorunlarını eksikliklerini giderip Keşan’ı cazibe merkezi haline getirmemiz lazım. Belediye yöneticilerine sesleniyorum; kendinizi bir gün ekmeksiz hissedin, kendinizi birkez siftah etmeyen esnafımızın yerine koyun. Böyle bir pazaryeri olmaz. Çok amaçlı pazaryerimiz bugün kayak merkezi olmuş. Pazardamıyız buzhanedemiyiz belli değil.”

“ESNAFIN HALİNDEN ESNAF BAŞKAN ANLAR”

Gönlünüze dokunmaya geldim diyen Helvacıoğlu, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Nasıl pazarlar görüyoruz, kar da yağsa, buz da yağsa açılıyor, çünkü üzeri kapalı. Enez ve İpsala’ya gidin pazaryerlerini görün. Esnafın halinden esnaf başkan anlar. Bu işin çözümü bizde. Pazaryeri, pazarcılarımızın olacak. Bu gün derdinizi dert edinmeye geldim, gönlünüze dokunmaya geldim, size sıcak bir çay ısmarlamaya geldim. Bugün burada Millet İttifakı’nın da olmasını isterdim. Cumhuriyet Halk Partisi adayları demeli ki; biz gelince yine yapacağız, ona da razıyım. Yeter ki pazarcı esnafı ve vatandaşımız mağdur olmasın. Yeni dönemde hızlı bir şekilde yerel kalkınmaya öncelik vereceğiz.”

Açıklamaların ardından Mustafa Helvacıoğlu, üşüyen pazarcı esnafına sıcak çay servis etti.