Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, dün basın mensuplarının doğalgazdaki son gelişmeler, Gıda İhtisas OSB (Organize Sanayi Bölgesi) ve turizmdeki sezon beklentileri hakkında yönelttiği soruları cevaplandırdı. Helvacıoğlu, Keşan’da doğalgazın kesinlikle rafa kalkmaması gerektiğini, Turizm ekonomisinin ise siyasi belirsizlik nedeniyle gerileme yaşadığını, ekonomi gündemine dönülmesi için biran önce hükümetin kurulması gerektiğini söyledi. Helvacıoğlu, OSB’nin ikinci ayağının da olumlu bir şekilde geçildiğini de bildirdi.

KIŞ GELDİĞİNDE YİNE MASKE İLE GEZECEĞİMİZ BİR HAVA İSTEMİYORUZ

Basın mensuplarının, Helvacıoğlu’na, ilk olarak AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan ile Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in yaptığı telefon görüşmesinde doğalgazda yaşanan olumlu gelişmeyi sordu. Helvacıoğlu, Keşan’da yaşanan doğalgaz sürecini hatırlatarak, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte doğalgaz konusunun gündemden düştüğünü kaydetti. Geçtiğimiz günlerde, Keşan Kaymakamlığı ve Keşan Belediye Başkanlığı’na bu konuyla ilgili olumsuz belgelerin geldiği yönünde haberlerin çıktığını ve böylelikle doğalgazın yeniden Keşan’ın gündemine oturduğunu vurgulayan Mustafa Helvacıoğlu, geçtiğimiz gün yaşanan önemli gelişmenin ise son derece sevindirici olduğunu belirterek, “Keşan’ın doğalgaza geleceği ve bu konuda keşif çalışması yapılacağı haberini okuduk. Bu belirsizliği ortadan kaldırmak için Keşan Belediye Başkanı, Keşan Kaymakamı, İlçe Başkanı ve bölge milletvekillerimiz bu konuya ısrarla el atmalılar. Bizler de onlara yardımcı olmalıyız. Doğalgaz gündemden düşmemeli ve Keşan’a mutlaka gelmeli. İş dünyası adına ve bir vatandaş olarak, OSB’nin gelmesini, bundan da önemlisi sağlığımızı düşünüyorsak, doğalgazın gündemden düşmemesini isteyen kurumlardanız. Ortağı olduğumuz Doğalgaz Platformu’nun içerisinde de bunu söyledik. Şu anda doğalgazdaki yetki sorumluluğu Sayın Valimiz, Keşan’da da Sayın Kaymakamımızdır. Bölgeyi bu konuda onların aydınlatması gerekiyor. Bu sürecin cevabı Sayın Valimiz ve Sayın Kaymakamımızdır. Belediye de bu konuda uygulayıcıdır. Kış geldiğinde yeniden maskeyle gezeceğimiz bir hava istemiyoruz artık. Bu konuda uygulamaya geçilmeli. Doğalgaz sektörlerini gündeme getirmeli ve planlamalarını yapar halde olmalıyız.” dedi.

“İKİNCİ AYAĞI DA OLUMLU BİR ŞEKİLDE GEÇTİK”

Basın mensuplarının Gıda İhtisas OSB’de son gelişmelerin neler olduğu ile ilgili yönelttiği soruyu da cevaplandıran Helvacıoğlu, 21 Mayıs 2015 tarihinde OSB’nin yapılacağı alana gelen Yer Tespit Heyeti’nin, raporlarını geçtiğimiz hafta tamamladığını ve tüm raporların olumlu olduğunu vurguladı. Böylelikle Gıda İhtisas OSB’nin ikinci ayağını da olumlu bir şekilde geçtiklerinin altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, “Bahsi geçen arazide OSB’nin kurulmasının hiçbir mahsuru olmadığı, raporda belirtildi. Bu rapor yakında Valilik ve Kaymakamlığı gelecek. Bunun takipçisiyiz. Bundan sonra 3, 4 ve 5. Ayaklar gelişecek. 3. ayak ÇED Raporu’nun oluşması, 4. ayak tüzel kişiliğe kavuşması, 5. ayak ise ortaklar yönetim oluşturacak ve Gıda İhtisas OSB hayata geçecek. 6 ay gibi çok kısa bir sürede ilk iki ayağın gelişmesi Keşan’ın şansıdır. Kocaeli’nde bu 2 ayaktaki sürecin 4 yıldır yapılamadığını görüyoruz. Her şey yolunda giderse 2019 ya da 2020 yılında üretimin başlayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

SAROS KÖRFEZİ TEMMUZ AYINDA GEÇMİŞ YILLARDAKİ FORMUNA DÖNECEKTİR

Turizm sektöründeki ekonomide hareketliliğin yaşanmadığı yönünde oluşan algının sebebi sorulan Helvacıoğlu, iklimsel koşullar ve seçimlerden sonra yaşanan siyasi belirsizliğin genel ekonominin yanı sıra turizm ekonomisinde de bir gerileme yaşattığının altını çizerek, ayrıca Ramazan Ayı’nın yaz sezonunun başına denk gelmesi, sınavların geçtiğimiz hafta sona ermesinin, Saros Körfezi’nde turizm yavaşlamasına neden olduğunu kaydetti. İş dünyası olarak, seçimlerin bittiğini ve halkın iradesi ile Edirne Bölgesi’nden 3 milletvekilinin seçildiğini hatırlatan Mustafa Helvacıoğlu, hükümetin biran önce kurulması ve ekonomi gündemine girilmesi için herkesin çaba göstermesi gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Bu da iş dünyası olarak hükümetin bir an önce kurulması umudunu taşıyoruz. Erken seçim ülkemizi ve bölgemizi yorar. Ramazan Ayı’nın ve yağışların bitmesiyle, Temmuz ayından itibaren Saros Körfezi geçmiş yıllardaki formuna dönecektir. Yavaşlama olsa da Saros Körfezi’nin sonu iyi olacak. Tatil kavramı her geçen gün değişiyor. Herkes tatil yapma hakkına sahip. Saros Körfezi de bu anlamda çok müsait bir bölge. Altyapı sorunlarımızın daha hızlı çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Yeni milletvekillerimizle bu işi hızlandırmalıyız. Seçilen milletvekillerimizi kutlama toplantısında ivedilikle bölgemiz sorunlarını yeniden tekrarlayacağız. Onları motive edip birlikte çalışmamızı sağlayacağız.”