HABER MERKEZİ

Saat 12.00’de AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Zümbül ve belediye meclis üyeleri Tepe Mezarlık’a giden Helvacıoğlu burada ilk olarak Müftü Raşit Efendi ve aynı mezarlıkta bulunan Hüseyin Yazır’ın mezarlarını ziyaret etti.

Raşit Efendi’nin Keşan’ın ilk belediye başkanı olduğunu söyleyen “Helvacıoğlu, kendisine Allah’tan rahmet ve minnet diliyorum. Mazbatamı almadan önce Keşan’a hizmet etmiş tüm merhum belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi ziyaret edip onları anmak istedim ve bu ziyaretleri gerçekleştiriyorum. Ayrıca hayatta olan belediye başkanlarımızı da ziyaret ederek kendilerinin fikirlerini ve düşüncelerini alarak onların da gönüllerini almak istiyorum.” dedi.

Yazır’ın mezarınızı ziyareti sırasında Hüseyin Yazır’ın yakınları da bu ziyarette bulunarak, Helvacıoğlu’na teşekkür ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

Tepe Mezarlık’taki ziyaretin ardından Asri Mezarlık’a geçen Helvacıoğlu ve beraberindekiler burada da Keşan’ın merhum belediye başkanları Zati Yörüker, Rasim Ergene, Alaaddin Önen, Mehmet Gemici ile merhum belediye meclis üyeleri Harun Yalçın, Ahmet Karaağaç, İsmail Eker ve Bilal Ergeç’ mezarlarını da ziyaret etti. Ahmet Karaağaç’ın ziyareti sırasında da orada bulunan oğlu ziyaret nedeniyle Helvacıoğlu’na teşekkür ederek görevinde başarılar diledi. İl Genel Meclis Üyesi İsmail Keleşoğlu’nun, Karaağaç’ın vefatı öncesi seçimin son gecesi aralarındaki diyaloğu anlatırken duygusal anlar da yaşandı. İmam Ali Gücüyener, ziyaretler sırasında dualar okudu. Helvacıoğlu, bu ziyaretlerin dışında Kayınvalidesi Hacer Şapçı  ve Kayınpederi  Hasan Şapçı ile babası İbrahim Helvacıoğlu mezarını da ziyaret etti. Daha sonra şehitliği ziyaret eden Mustafa Helvacıoğlu, burada şehitler adına dua okudu ve Polis Haftası nedeniyle Keşanlı Şehit Polis Ahmet Can’ın mezarını da ziyaret ederek tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi ve Polis Günü’nü de kutladı.