AYŞİN SEÇİL GEZER

Helvacıoğlu, açıklamasında Ramazan Bayramı’nda Saros Körfezi’nde yaşanan yoğunluğu da değerlendirdi.

WWW.SAROSDANENEREDE.COM 100 BİN ZİYARETÇİYE ULAŞTI

www.sarosdanenerede.com sitesinin 100 bin ziyaretçiye ulaştığını belirten Mustafa Helvacıoğlu“‘Sarosdanenerede’ sitesi, 150 firmasıyla Saros Körfezi’ne 1 yıldır hizmet ediyor. Her geçen gün ilgi ile büyüyen bir site olma haline geldi. Bayrama kadar 100 bin ziyaretçiye rehberlik etti. Demek ki amacına ulaşan bir site gerçekleştirmişiz. Emlakçıdan, eczaneye, pansiyondan, lokantaya kadar 150 firmanın tüm bilgileri Saros’a gelmeden önce konaklama, yeme-içme, yer ayırma gibi tüm misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılayan bir site oldu. 1 yıllık site ‘Sarosda ne nerede?’ bölgeye ve Saros Körfezine faydası olduğunu 100 bin ziyaretçiden anlıyoruz. Firmalar ile birebir görüştüğümüzde ne kadar faydalı olduğunu da anlıyoruz.” dedi.

‘WWW.SAROSDANENEREDE.COM’ TANITIM SİTESİ DEĞİL

Keşan TSO’nun diğer markalarında olduğu gibi Saros Körfezi’ne de sahip çıkan bir felsefe ile hareket ettiğini kaydeden Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Kamuoyunun bazı kesimleri, ‘www.sarosdanenerede.com’ sitesini tanıtım mecrasına sokuyor. Oysa bir tanıtım sitesi değil, bir yönlendirme ve önceden tedbir alma amacını taşıyor. Bu konuda kamuoyunda ciddi algı oluşturuluyor. Böyle bir şey yok. ‘Sarosda ne nerede?’ tatile gelmeden önce nerede ne yapacağını anlatan bir sitedir. 150 firmasıyla Türkiye’de olmayan yapı ve karakterde bir site oluşturduk. İleride dijital ortamın geliştiği, dijital dünyanın turizme yansıdığı yıllarda daha da anlaşılır hale gelecek. Çünkü herkes oturduğu yerden gelmeden önce, emlakçısını, oteli, pansiyonu ve her türlü ihtiyacını ‘Sarosda ne nerede?’ bulmaya başladı. Tekrarlıyorum ‘Sarosda ne nerede?’ 100 bin ziyaretçisi ile başarıya ulaşmıştır.”

BAYRAM SAROS’DA YOĞUN GEÇTİ

Bayramdan Saros Körfezi’nin yoğun olacağını söylediklerini hatırlatan Helvacıoğlu, “Bu bayram da tüm Türkiye’de sahillerde olduğu gibi Saros’da da yoğun geçti. Ama kısmi tedbirler bu bayram yoğunluğu bir nebze azalttı. Sorunlar bitmedi ama yoğunluk bir nebze azaldı. Sadece 2 günlük yoğunluk oldu. Bayramdan sonra her şey normale döndü.” şeklinde konuştu.

SAROS ESNAFININ BAYRAMDA HAZIR OLDUĞUNU GÖRDÜK

Saros’un geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nı iyi bir şekilde atlattığını dile getiren Helvacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bayramı geçen yıl ile kıyaslarsak sorunlar bitmedi. Kalabalık sadece bayramın ikinci ve üçüncü günüydü. Ticarethanelerimiz ve Saros esnafının bayramda hazır olduğunu gördük. Ekmek bitmedi, su bitmedi. Ulaşımda sorunlar yaşanmadı. Saros’da esnaf sınıfı geçti. Sınıfı geçmeyen kurumlar mutlaka var ama biz Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından baktığımızda başarılı bir bayram geçirdik. Saros Körfezi’nde günübirlikçilerin sorunu var, satıcıların sorunu var, otopark sorunu var. Bizler de bunun bilinci içerisindeyiz. Konaklama sorunu var. Ama bu konuları çözecek olan Ticaret ve Sanayi odası değil. Bu konular el birliği ile Valilik’den Belediyeciliğe kadar biz dizi halinde devletin tüm kurumları ile çözülecek sorunlar. Bu sorunların çözülmesi için hızlı bir şekilde, bayramdan önce uyardığımız gibi iki bayram arası yoğun geçecek. Ticaret ve Sanayi Odası’nın çözümlerin yanında olduğunu da belirtmek isterim.”

SAROS’UN BELEDİYE İLE YÖNETİLMESİ BİR ÇÖZÜM YOLUDUR

Saros Körfezi’nde yaşanan sorunlar için en iyi çözümün belediye eliyle yönetim olduğuna dikkat çeken Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Saros Körfezi’nin belediyeciliğe dönmesi lazım. Uzaktan yönetmek ile Saros Körfezi’ndeki sorunlar çözülmez. Saros Körfezi’nin en az 3 tane belediyesi olmalı. Kapanan 2 belediyeye sahip çıkmalıydık. Mecidiye ve Çamlıca belediyelerini yeniden kazanmalıyız. Saros’u olumsuzluğa götüren sebeplerden biri de bu belediyelerin kapanması. Saros’un sahipleri azaldı. Enez sahilinde sorunlar fazla konuşulmuyor. Enez’in bir belediyesi var. Saros Körfezi’nin diğer yerlerinde karar verecek birçok mercii olduğu için karar kargaşası var. Yönetim kargaşası yaşanıyor. Bürokrasi yavaş ilerliyor. Saros Körfezi hak ettiği hizmeti alamıyor. Saros Körfezi 500 bin nüfusa hizmet edecek potansiyeli olan bir yer iken 300 bin nüfusta bile sınıfta kalıyor.  Saros’un belediye ile yönetilmesi bir çözüm yoludur. Saros ilçesi bile olabilir, Enez’e bağlanabilir. Ya da yeni bir belediye olsun. Saros Körfezi uzaktan yönetilemiyor. Sorunlar kısmi azalacak ama hiç bitmeyecek. Çözüm Saros Körfezi’nin tek başına bir belediye olması. Keşan’a bağlanabiliyor ise Keşan’a bağlanmalı. Bir yönden belediye ve muhtarlıklar elinden geleni yapıyor. Hizmet birleşmediği sürece yetki kargaşası yaşanıyor. Saros Körfezi’nin gerçek sahibi olmalı.”