AYGÜL KONAR-BÜLENT SAYLAM-ÜNSAL YÜCEL

Saat 11.45 sıralarında başlayan ve makam odasında gerçekleştirilen toplantıya; Keşan Belediye Başkan yardımcıları; Yakup Balcı, Nuran Uslu, Mustafa Altay, Mücahit Erdoğan, Levent Keçimen, Belediye Meclisi Üyesi Müslim Çekiç, Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, Muhtarlık İşleri Müdürü Ali Yılmaz, Yazı İşleri Müdürü Günay Karagül, Keşan Belediyesi Hukuk Müşaviri Orkan Özkaya ve yazılı ve görsel yerel basının temsilcileri katıldı.

Başkan Helvacıoğlu, çeşitli konularda gazeteciler aracılığıyla şikayetlerini bildiren Oda temsilcisi ve vatandaşlara çözüm için belediyeye gelmelerini ve kendileri ile yüz yüze sorunlarını aktarmalarını istedi.

Herkesin cumasını mübarekleyen Başkan Helvacıoğlu konuşmasına İller Bankası’na projelerle ilgili yapılan başvuruları anlatarak başladı ve şunları söyledi: “Erikli’deki mücavir alan ve Yayla’daki mücavir alanla ilgili olarak İçme Suyu ve Atık Su Arıtma tesisi için kredi başvuru talebinde bulunduk. İller Bankası’nın, Dünya Bankası’ndan aldığı 5 yıl ödemesiz 30 yıl vadeli krediye başvurduk. Ayrıca güneş enerji panelleri ile ilgili olarak 8 milyonluk proje talebinde bulunduk. Eski İtfaiye Binası alanı için otopark ve nikah salonu projemizi İller Bankası’na sunduk. Keşan Şehirlerarası Otogar yapımı ve 100 kilometrelik asfalt ve 50 kilometrelik kaldırım için başvuruda bulunduk. Tüm bu projeler için İller Bankası’ndan kredi ön talebinde bulunulmuş oldu. Kabul edilen projelerimizi Eylül Ayı Meclisine getirip başvurularımızı gerçekleştireceğiz.”

“PARKOMAT İHALESİ BİTİNCE YOLLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ”

Parkomat ihalesinin mayıs ayında sona ereceğini hatırlatan Başkan Helvacıoğlu, “Halkın ücretsiz olarak kullanması gereken yollarımızı parkomat ihalesi bitince geri alacağız ve bir daha anlaşma yapmayacağız. Kaldırımlarımızı genişletip yollarımızı iyileştirerek halkımıza güzel bir trafik hizmeti sunacağız.  Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi altında bulunan otoparkı da kiralayacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 2019 bizim enerji yılımız 2020de belediye olarak gücümüzü gösterdiğimiz yıl olacak. Belediyede sistem oturuyor. Değişim sancılı oluyor, bunu da biliyorduk. 40 yıllık aynı Keşan’a değişim şarttı. İlerlememiz ve gelişim için değişim şart. Kamuoyundan da bu konuda anlayış diliyoruz. Eleştiriye açığız. Ancak Keşan’ı geliştirmek ve değiştirmek için cesaretli olacağız ve kararlı davranacağız.Ezberleri bozacağız. Bireysel sıkıntılar olabilir ama Keşan’ın menfaati ve mutluluğu için adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Vatandaşımız 5 yıl sonra Keşan’ın değişime uğradığını ve geliştiğini görecek.” dedi.

“BU UYGULAMA DEVAM EDECEKTİR”

Mustafa Helvacıoğlu, köy minibüslerinin kalkış ve varış istasyonlarına ve güzergahlarına uymaları konusunda da şu açıklamalara yer verdi: “İlçede minibüslerin varış ve kalkış noktaları var. D4 yetki belgesi ile sadece tek kalkış ve varış noktasından hareket edilebilir. Bu bir zorunluluktur. Bu durumu belediye değil İlçe Trafik Komisyonu belirler. Belediye de bu komisyonda bir paydaştır. Vatandaşımız trafik düzenlememizden memnun, daha önce 22 dakikada ulaşılan bir noktaya şimdi 10 dakikada ulaşılıyor.  Köy minibüsleri ve şehir dışından gelen minibüsler şehiriçi dolmuş gibi her yerde istediği gibi duramaz. Bu karar İlçe Trafik Komisyonu kararıdır. Bu uygulama devam edecektir.”

“302 VATANDAŞIMIZ ALDIĞI HİZMETTEN MEMNUN KALMIŞ”

Alo 153 Beyaz Masa ve 188 Cenaze Hattı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunarak açıklamasını sürdüren Başkan Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Bugüne kadar Alo 153’e 863 sorun iletilmiş. Yol ve asfalt içeriği olan 106’sı beklemeye alınmış 757 sorun çözüme kavuşturulmuş. 310 vatandaşımıza geri dönüş yapıp hizmetten memnuniyet ölçülerini sorduk. 302 vatandaşımız aldığı hizmetten memnun kalmış. 8’i de memnun olmamış. Bu büyük bir başarı oranı ve başarı hikayesi. 188 cenaze hattımız hizmete girdiği günden bugüne kadar herkese ücretsiz şekilde ekonomik durumuna bakmadan hizmet veriyor. Türkiye’nin her yerine ulaşımını sağlıyoruz. Tüm gerekli cenaze levazımatı da biz alıyoruz. İkramımızı da gönderiyoruz. Biz halkın acılarını paylaşıp gerekli desteği sağlama sözü vermiştik. Bunu da sağladık.”

ŞEHİTLİK KALKMAYACAK

Şehitlik Anıtı’yla ilgili düşüncelerini paylaşan Helvacıoğlu, “15 Temmuz günü şehitlerimizi anarken Asri Mezarlık’ta bulunan şehitlikte de anıt olması gerektiğini ilettik. Asri Mezarlık’taki Şehitlik’te bir tören alanı yok. Dualarımızı ara koridorda ediyoruz. O alanda bir planlama yapacağız. Keşan’a ve şehitlerimize yakışır bir tören alanı oluşturacağız. Mevcut anıtın kalkması gibi bir durum söz konusu değil.Sadece anıt var. Bu planlamayı 2 yıl sonrası için düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“HERKES GÖREVİNİ YAPACAK”

DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen’in “Belediyede sigortasız işçi çalıştırılıyor” iddialarıyla ilgili de açıklama yapan Mustafa Helvacıoğlu, “Yalan yanlış bir açıklama yapmış Salim Şen başkanımız. Suç duyurusunda bulunacağız kendisi ile ilgili. Kamu düzenini tertip etmekle yükümlü bir kurum olan belediyenin sigortasız işçi çalıştırması asla ve asla mümkün değildir.  Şaka gibi bir iddia. Geçmiş dönem belediyesi ile karıştırıyor galiba bizi. Bu mümkün olamaz. Grev tehdidinde bulunuyor. Halka hizmeti nasıl durdurursun! 4 aydan bu yana maaşları zamanında ödeyen belediyeyiz. Herkes görevini yapacak.” dedi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Keşan Belediyesi Avukatı Orkan Özkaya da “Belediyemiz kamu tüzel kişiliğine sahiptir. Sigortasız işçi çalıştırması söz konusu olamaz. Kendisi kulaktan dola bilgilerle hareket etmiş. Genel grev tehdidinde bulunmuştur. Halkımızın kamu hizmetlerinden yararlanmasını engelleme noktasında tehditkar tavırları olmuştur. Belediyemiz olarak suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

“BAŞKAN YARDIMCILARININ MAAŞI BELEDİYE BAŞKANININ 2/3’ÜDÜR”

Başkan Yardımcısı Yakup Balcı da başkan yardımcılarının aldığı maaşlarla ilgili bilgilendirmede bulunarak şunları söyledi: “Yasa gereği belediye başkan yardımcılarının maaşı belediye meclisince belirlenir. İlk yaptığımız meclis toplantımızda aldığımız karar gereği başkan yardımcılarının maaşı belediye başkanının 2/3’üdür. Bu karar da oybirliği ile alınmıştır. İddia edildiği gibi 11 bin TL maaş almıyoruz. Geçen ay ben 8 Bin 553 TL.maaş aldım. Siyasi başkan yardımcıları olarak biz Nuran Başkan’la beraber mesai gözetmeden sabahtan gece 12.00’lere kadar çalışıyoruz. Halkla iç içe ve sorunları çözüme kavuşturan başkan yardımcılarıyız.”

“MEVZUAT VE KANUN DIŞINDA HİÇBİR UYGULAMAMIZ YOK”

Başkan Helvacıoğlu da konu hakkında şunları söyledi: “Mevzuat ve kanun dışında hiçbir uygulamamız yok. Alnımız açık. Kimse bize çamur atamaz, bizim üzerimizde çamur durmaz. Halka hizmet için buradayız. Kimse bize aldı gitti diyemez. Yapamadığımız şeyler olabilir. Eleştirilebiliriz. Ama oyuna gelmeyeceğiz. Hizmete devam edeceğiz. Halkın elini belediyeye değdirmeye devam edeceğiz. Halkı korumaya devam edeceğiz. Kumsallarla ilgili Meclis’te alınan kararı herkes gördü. Kumda bedava oturulacağını söylediler. Göreceğiz bedavaya oturtacaklar mı? Halkın sokaklarını parayla kiraya verenler bizi eleştiriyor. Halk Ekmek, ekmek üretmek için yola çıkmış 2 milyon TL zarar edilmiş. Halk bu kadar düşünülseydi son 15 sene CHP belediyesinde halkın çocukları işe alınırdı.  CHP’li Meclis üyeleri, parti yönetimi, kadın kolu yöneticilerinin çocukları, başkan yardımcılarının çocukları işe alınmazdı. Halkı düşünenler halkın çocuklarını işe alırdı. Eş dost vasıtasıyla işe girenleri ilerleyen dönemde gözden geçireceğiz. Bunu CHP’liler benden istiyorlar. CHP’liler ecrimisil de almaya karşı çıkmalıydı. Kampları da mahkemeye vermeleri gerekiyordu. Erikli ve Yayla’yı düzene sokmak istedik. Ancak kumsalların kiralanması istenmedi. Tabanlarına siyaset yapmak için böyle bir karar aldılar.  Kumsal kiralamaları iptal olmadı. Sadece Keşan Belediyesi’ne 17 Temmuz’da kiralama yapması için verilen süre doldu. Kurum işi devreden çıktı. Şimdi özel sektöre ihale açılacak. Biz halkımızı düşünüyorduk kumsalları alma kararımızda.”

“BANDOMUZU KAPATMADIK, MARKALAŞTIRIYORUZ”

Keşan Belediye Bandosu’nun bir süre yenilenme açısından faaliyetlerine ara verdiğini söyleyen Mustafa Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Bandomuzda faaliyetlere bir süre ara verdik. Gençleştirme ve iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Çok yakında faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bandomuzu kapatmadık, markalaştırıyoruz. Meclisçe kurulmuş bandoyu ben kapatamam. Emekliler ayrılacak sonra yenileşmeyle Keşan bandosu gümbür gümbür gelecek. Keşan’a yakışan bir bando oluşturacağız. 80 yaşındaki emekliği gelenler yerlerine çocuklarına bırakmalılar. Belediye ekmek kapısı değil iş kapısı. İşini iyi yapanlar ve yenileşmeye açık olanlarla yürüyeceğiz. Sadece bayramlarda bando olmayacak. Festivallere çağrılan bir bando oluşturacağız.”

Erikli Güzelleştirme Derneği’nin toplantısının 4 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini hatırlatarak açıklamasına devam eden Başkan Helvacıoğlu, “Erikli’yi almak için biz buradayız. Gelin biz hazırız. Keşan Belediyesi tabelasını Erikli’ye takmaya hazırız.” dedi.

Cennet Bahçesinin arkasındaki göle bakan alanda 600 dönümlük Kent Ormanı yapmayı planladıklarını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Önümüzdeki seneye bu planlama yetişir. Valilik ve bakanlıkla bu konuda çalışma yürütüyoruz.” dedi.

Bölgede müzik festivallerinin bölge turizmi adına önemli olduğuna dikkat çeken Mustafa Helvacıoğlu, “Gençlerimiz eğleniyorlar. Bayram tadında festivallerimiz gerçekleştiriliyor. Esnafa, Keşan halkına ciddi katkıları oluyor.” dedi.

Helvacıoğlu, Kunduracılar Çarşısı’yla ilgili proje hazırladıklarını ve bu projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptırmayı hedeflediklerini ayrıca belediyedeki mevcut sinema alanlarında kültür ve sanat evi adıyla yeni bir sayfa açacaklarını iletti.

Başkan Helvacıoğlu, Muammer Aksoy Caddesi’nde asfaltlama çalışması ile ilgili olarak ihale hazırlıklarının tamamlandığını ve 9 Ağustos’ta ihaleye çıkılacağını 300 adet çöp kovası ihalesinin de 8 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini söyledi.

Helvacıoğlu, Sanayi Sitesi yönetimiyle de buluştuğunu dile getirdi ve şunları anlattı: “Sanayi Sitesi’nin bankada parası var. Bütün sanayinin 1/3’ünü onlar 2/3’ünü biz karşılayarak asfaltlama yapacağız. Karar onların. Eğer tamam derlerse hemen başlayacağız, evet demezlerse zamanı gelince bu alana yöneleceğiz. Zamanını da yönetimle paylaştık. Sanayi sitesi üyelerine sesleniyorum, yönetime desteklerini hissettirsinler.”

“KEŞAN 5 YILDIZLI İLÇE OLACAK”

Köy Garajı’nın bulunduğu alanı Cumhuriyet Meydanı’na kazandırmayla ilgili projeleri olduğunu belirten Başkan Helvacıoğlu, “Burası yıkılıp dökülmüş. Esnafımız dolduruşa gelmesin. Dinlemeden hareket edilmemeli. Keşan’ı 5 yıl boyunca en doğru şekilde yöneteceğiz. Keşan 5 yıldızlı ilçe olacak. Kimseyi idare etmeyeceğiz. İdare ede ede 40 yılda bir şey yapılamamış. Radikal kararlar alacağız ve işimizi yapacağız. İşine gelmeyenler menfaati gidenler bağırıyor. Söz verdiklerimizi bir bir yerine getirmeye devam edeceğiz. 100 günde 106 projemizden 8’ini yerine getirdik. Demek ki yolumuz devam edeceğiz. Eleştirilere açığız ama gazetelere çıkıp eleştirmek olmaz. Gelin birlikte üretip birlikte sorunları tartışarak çözelim. Feryat etmeye gerek yok.” diye konuştu.

Keşan’ı daha planlı şekilde yönetmek adına stratejik plan hazırladıklarını bildiren Mustafa Helvacıoğlu, bu planın Keşan’ı nasıl ve ne şekilde yöneteceklerini göstereceğini ifade etti.

KİRACILARDAN 3 MİLYON 250 BİN TL ALACAK VAR

Bu bölümde söz alan Hukuk İşleri Müşaviri Orkan Özkaya belediye mülklerine ait 373 kiracının kiralarını geciktirdiğini tespit ettiklerini anlatı ve 3 milyon 250 bin TL’lik bir alacak olduğunu ve bu yerlere ilişkin ihtarnamelerin gönderildiğini bildirdi.

“VALİLİKTEN GELEN EMRE GÖRE SOKAKLARDA PAZAR OLAMAZ”

Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı’nın pazaryeri ile ilgili yönelttiği eleştirilere de yanıt veren Başkan Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Başkanımızla beraber oturduk ve düşüncelerimizi paylaştık. 3 farklı proje hazırlanıyor ve karar için pazarcılarımızla oturup birlikte karar vereceğiz. Pazaryeri konusunda mimarlar alternatif çalışmalar üretiyor. Burasını kapatırsak dışarıdaki 1.300 pazarcı ne yapacak? Burasını kapatmakla sorun çözülmüyor. Köklü çözüm üretmeliyiz. Geçmişte hatalar yapılmış maliyetini bizler ödüyoruz. Valilikten gelen emre göre sokaklarda pazar olamaz. Hangi şehirde sokaklarda pazar var? Bu kasaba kültüründen kurtulmalıyız. İyi şeyler yapmak için yola çıktık. Engelleyenler laf olsun diye konuşuyor. Birilerinin menfaatine dokunuyoruz diye konuşuyorlar. Biz birilerinin değil halkın menfaatine dokunacağız. 3 farklı alternatiften biri mevcut alanda çözüm, biri pazarın taşınması diğeri de geçmiş dönem belediyesinin bıraktığı yeni pazaryeri alanında yapılanma. Gazetelere haber yaptırıp çözüm beklenmez. Masaya beraber oturup konuşmalıyız.”

Başkan Mustafa Helvacıoğlu, Edirne gazetelerinde Edirne Belediye Başkan adayı olacağı yönünde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını da belirterek, “Önce Keşan Belediyesini yönetelim. Ben Keşan Belediye Başkanıyım. Keşan’ı 5 yıldızlı bir ilçe yapmak istiyorum. Benim işim, eşim dostum, vatandaşım her şeyim Keşan’da. Benim ne işim var Edirne’de.” dedi.

BURSA’DAN DESTEK SÖZÜ

Helvacıoğlu Bursa ziyaretinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Keşan’a destek sözü aldıklarını, Osmangazi Belediyesi’yle kardeş belediye olma adımları attıklarını, Yıldırım Belediyesi’yle görüşmeler yaptıklarını kaydetti ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Paşayiğit Mahallesi’nde Paşayiğit Parkı yapımı konusunda söz verdiğini anlattı.

Göreve geldiklerinden bu yana 100 günlük süre geçtiğini, ellerinde sihirli değnek olmadığını ama çok çalışarak hizmet ürettiklerine dikkat çekerek, “Canla başla gayretle çalışıyoruz. Sihirli değneğimiz çok çalışmak. Eleştirilere açığız ama eleştirirken haddini aşanlara da cevabınıveririz. 19 saat çalışıyorum. Hakkım helal olsun vatandaşıma.Tek isteğim vatandaşımızın ‘Allah razı olsun.’ demesi. Kesin kararlar almadan kıyamet koparılıyor. Biz yapılabilecekler ile ilgili dersimizi çalışıyoruz. Çalışma yapmadan, hazırlık yapmadan ilgililerle biraraya gelemeyiz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Durmak yok yola devam.” şeklinde konuştu.