Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, dün, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Medya İletişim Topluluğu’nun düzenlediği etkinlik ile öğrencilere konuk olarak onlara iş yaşamına ilişkin deneyimlerini anlattı.

Saat 13.00 sıralarında başlayan söyleşide, Mustafa Helvacıoğlu kariyeri hakkında öğrencilere tecrübelerini anlattı. Toplantıya, Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan, bazı öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Helvacıoğlu, konuşmasının başında kendisini tanıtarak ve Keşan, Edirne, Türkiye ve yurt dışında aldığı görevler hakkında bilgiler verdi.

YABANCI BİR DİL ÖĞRENMEK İÇİN SERVETİMİN YARISINI VERMEYE RAZIYIM”

Öğrencilere, bir yabancı dil öğrenmenin önemini ve hayatta başarılı olabilmeleri için kendilerine en az 5 tane rol model seçmelerini öneren Mustafa Helvacıoğlu, kısaca şunları söyledi: Yaş ilerledikçe bazı şeyleri öğrenmek de insanlar için zorlaşıyor. Yabancı dil bilmek şart. Çalışmalarımız gereği yurt dışına çıktığımız da bu konuda zorluk yaşıyorum. Eğer ki bana deseler, bir dil konuşabilmek için servetimin yarısını vermeye hazırım.”  

Konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Mustafa Helvacığlu'na Medya İletişim

Topluluğu Başkanı Deniz Mutlu tarafından plaket verildi.