SONGÜL KONAR

Saat 13.00'te başlaması beklenen ancak yaklaşık 30 dakika gecikmeli olarak başlayan törene; Keşan Kaymakamı Nuri Özder ile eşi Burcu Özder, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Başaran, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, bazı daire amirleri, kursiyerler, kursiyerlerin aileleri ve davetliler katıldı.

YILDIZ: "TOPLUMLARIN VE BİREYLERİN YAŞAM KALİTESİNİN ARTIRILMASININ ANCAK EĞİTİMİN SÜREKLİLİĞİ İLE GERÇEKLEŞEBİLECEĞİNİN BİLİNCİNDEYİZ"

Program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlarken, İstiklal Marşı da, Keşan HEM İşaret Dili kursiyerleri eşliğinde okundu. Programın açılış konuşmasını, Keşan HEM Müdürü Turgut Yıldız yaptı. Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının, o ülke insanlarının edindikleri bilgi beceri ve sanatsal faaliyetlerin bütünü olduğunu ifade eden Yıldız, “Bu misyondan hareketle merkezimiz, açtığımız kurslarla mesleki kurslarımızın yanı sıra sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirildiği adeta bir sanat evidir. Sanatın penceresi, ufku açık ve geniştir. Bu ufukta insanı sevme, bu ufukta insanları hayatla barışık hale getirme, vatanını milletini sevme, örfünü adetini yaşama vardır. Merkezimizin öncelikli temel hedefi, vatandaşlarımızın mesleki yeterliliklerini arttırmak, kişisel gelişimlerine katkı sunmak, yaş, cinsiyet, eğitimi durumu ne olursa olsun tüm bireylerimizin öğrenimlerini hayat boyu devam etmesini sağlamaktır. Toplumların ve teknolojinin hızlı değişimi, çağımızda yetişkin eğitimini hiç olmadığı kadar önemli hale gelmiştir. Toplumların ve bireylerin yaşam kalitesinin artırılmasının ancak eğitimin sürekliliği ile gerçekleşebileceğinin bilincindeyiz.” dedi.

“100 BİN AVRO KATKI, DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZUN, DOĞRU İŞLER YAPTIĞIMIZIN EN BÜYÜK GÖSTERGESİDİR”

Keşan HEM Müdürlüğü olarak bu amaç doğrultusunda, 2018-2019 öğretim yılında, 507 kurs açıldığını, bu kurslarda, 3 bin 640 erkek ve 6 bin 541 kadın olmak üzere toplamda 10 bin 181 kursiyere hizmet verdiklerini bildiren Turgut Yıldız, "Sonuna geldiğimiz 2018-2019 eğitim yılında yaptığımız çalışmaların açtığımız kursların yerel ve ulusal basında yer alması, Sınır Ötesi IPA Projesi çerçevesinde yöre halkına sağlanacak olan 100 bin Avro katkı, doğru yolda olduğumuzun, doğru işler yaptığımızın en büyük göstergesidir. Merkezimizin faaliyetlerini destekleyen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

SAZ: “HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİMİZ, KURSİYERLERİMİZE SADECE SERGİ ANLAMINDA DEĞİL, SOSYAL, KÜLTÜREL VE EKONOMİK ANLAMDA DA KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Daha sonra söz alan İlhan Saz, kurslarda edinilen tecrübeler ile ortaya çıkan ürünlerin, açılan sergide sergileneceğini belirterek, şunları söyledi; “Milli Eğitim Bakanlığımızın faaliyetleri içerisinde Halk Eğitimi Merkezlerimizin önemi büyüktür. Hayat Boyu Öğrenmede, Halk Eğitimi Merkezleri kursiyerlerimizin, ilgi, yetenek ve isteklerine göre eğitim anlayışını amaç edinmiştir. Kurslarımızın, kursiyerlerimize birçok sosyal alanda birçok faaliyette bulunmalarına katkı sağlayacaktır. Halk Eğitimi Merkezlerimiz, kursiyerlerimize sadece sergi anlamında değil, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda da katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından, açılan kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri takdim edildi. Belge takdiminin ardından, Keşan HEM Karadeniz Yöresi Halk Oyunları Ekibi, gösterilerini sergiledi. Tören; 2018-2019 Yılsonu Karma Sergilerinin açılış kurdelesinin kesilmesi ve sergilerin gezilmesinin ardından sona erdi. Serginin gezilmesi bölümüne, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da katıldı.