“Edirne’den çok güçlü destek mi verdiniz de Isparta gibi Cumhurbaşkanı istiyorsunuz?”

 

 

 

:::::::::::::::::::::::::

Sonay CAN

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçen cumartesi günü geldiği Keşan’da hem AK Parti’ye katılımlar dolayısıyla düzenlenen törene katıldı hem de Keşan TSO’da düzenlenen “Keşan’ın Sorunları ve Çözüm Önerileri” toplantısında STK’ların sorunlarını dinledi.

GÜMÜLCİNE’DEN YEŞİLKÖY’E…

Müezzinoğlu, geçen hafta gittiği Yunanistan’daki incelemelerinin ardından, Gümülcine’den hareketle, cumayı cumartesiye bağlayan gece yarısı Türkiye’ye döndü. Geceyi Keşan’da geçiren Müezzinoğlu, cumartesi sabahı, eşi Faize Müezzinoğlu’yla birlikte, Yeşilköy’e hareket etti. 23 Mart 2013 tarihinde Keşan Destek Kıtaları Kavşağı’nda meydana gelen ve 8 kişinin ölümü ve 3 kişinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazada hayatını kaybeden Çakmak Ailesi’nin Yeşilköy’de yaşayan akrabalarına taziye ziyaretinde bulunan Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Karlıköy’e geçti. AK Parti Eski Edirne Milletvekili Necdet Budak’ın köyünde kısa bir mola veren Müezzinoğlu, köy kahvesinde çay içtikten sonra Budak’ın akrabalarıyla görüştü.

AHMET YENİCE’DE ROZET TAKTI

Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra saat 9.20 sıralarında Keşan’a gelerek, AK Parti’ye MHP’den katılımlar dolayısıyla düzenlenen rozet takma törenine katıldı. Ahmet Yenice Orta Okulu Sevim Yenice Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen programa AK Parti İl Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Kahve, Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel ve partililer katıldı.

ÇEVİKEL: KEŞAN’I ŞİMDİYE KADAR HEP PATRONLAR YÖNETTİ

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinde yaşanan aksilikle başladı. Ses sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle, katılımcılar İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. Daha sonra ise Çevikel söz aldı. AK Parti ailesine yapılan bu yeni katılımlardan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Hakan Çevikel, şunları söyledi: “Hep Keşan’ın kazanması için çalışıyoruz. Bu nedenle bu son katılımlar ailemizi büyütecek. Sizlerin de katılımıyla çok daha büyük ve geniş bir AK Parti ailesi olduk. Bugün itibarıyla 7 bin 800 üyeye ulaştık. Hedefimiz ve sayın bakanımıza verdiğimiz söz, inşallah yerel seçimlere kadar 10 bini aşmak olacak. Merkezde 6 binin üzerinde, köylerde de bin 500’ü aşkın üyemiz var. Üye çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Biz Keşan’da aday aramıyoruz! Keşanlı kimi istiyorsa onu AK Parti’nin adayı yapmak istiyoruz. Dolayısıyla kendimize patron, başımıza kral seçmeyeceğiz! Biz kendimize hizmetkar seçeceğiz! Keşan’ı bugüne kadar hep patronlar yönetti! Hep milletine tepeden bakan insanlar yönetti. Milletin teveccühüyle oralara gelen insanlar hep kral oldular. Millet bizim baş tacımız. Biz AK Parti olarak milletimizin hizmetkarıyız. Bu nedenle Keşan’da, millete en iyi şekilde hizmet edecek arkadaşlarımızı bulup, karşınıza getireceğiz.”

Programın asıl amacının, bugüne kadar MHP çatısında hizmet vermiş, onları sırtlamış kişilerin, AK Parti’ye katılma töreni olduğunun altını çizen Çevikel, yaklaşık 450 yeni üye katılımının olduğunu söyledi.

KAHVE: SİZLERLE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Daha sonra mikrofona gelen Müjdat Kahve de yaptığı kısa konuşmasında, AK Parti’nin büyük bir aile, Keşan Şubesi’nin de her geçen gün büyüyen bir yapı olduğunu belirterek, AK Parti’nin, halkın partisi olduğunu söyledi. Kahve, şöyle dedi: “Bu partiye dün gelenle bugün gelen arasında bir fark yok. Aramıza değil, evinize hoş geldiniz. Sizlerle birlikte inşallah daha güçlü olacağız. AK Parti’nin Keşan’da daha güçlü olması da Keşanlılar’ın menfaatine olacaktır. Gönlümüzde her zaman herkese yer var.”

UYSAL: KEŞAN’IN MAKÛS TALİHİNİ YENMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Müjdat Kahve’den sonra söz alan Tarık Uysal, Keşan’ın makûs talihini yenmek için yola çıktıklarını belirterek, “Yürüyen hatta, millete hizmet yolunda koşan AK Parti ailesinin neferi olmaktan gurur duyuyorum. Hakan Çevikel’in başarılı çalışmaları, bizim bu camiada yer almamızı sağladı. Daha iyi, yaşanabilir bir Keşan için, güzel yarınlara imza atabilmek adına, milletimizin hizmetkarlığına tüm benliğimizi adamış bulunmaktayız. Bu mücadelemizde Allah, yar ve yardımcımız olsun. Bizlerin bu aileye, milletimize ve devletimize hizmet edebilme fırsatı verdiğiniz için hepinize teşekkür ederiz.” dedi.

MÜEZZİNOĞLU: KEŞAN VE GÜMÜLCİNE HASTANELERİ KARDEŞ OLACAK!

Son olarak söz alan Müezzinoğlu, sabah ilk iş olarak, elim trafik kazasında hayatını kaybeden Çakmak Ailesi’nin Yeşilköy’deki yakınlarını ziyaret ettiğini belirterek, dertler ve felaketlerin paylaşılarak azaltılabileceğine dikkat çekti. Bunun, millet olabilmenin de en büyük özelliklerinden biri olduğunun altını çizen Mehmet Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’daydım. Açıkçası Türkiye’yi çok farklı gördüklerini belirttiler. Ülkemize gıptayla bakıyor olmalarını 10 yıl önce rüyamda bile görsem inanmazdım. Gerek sağlıkta gerekse ekonomide yakaladığımız başarıyı örnek alıyorlar. Biz bugün geldiğimiz noktayı, gelecekte ulaşacağımız noktaya basamak olarak alıyoruz. İnşallah el birliğiyle, büyük millet ve büyük devlet olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Dedeağaç ile Trakya üniversiteleri arasında sağlık alanında kardeş hastane olarak Batı Trakyalılar’a hizmet edebilmesi için çalışmalara başladık. Aynı şekilde Gümülcine ve Keşan Devlet hastanelerinin de kardeş hastane olması için de fikir alışverişinde bulunduk. Sağlıkta iki ülke arasında önemli adımlar atmayı umuyoruz.”

“MHP, BATMAN’DA TÜRK BAYRAĞI’NI DALGALANDIRABİLİYOR MU?”

Daha sonra MHP’den katılımlara değinen Müezzinoğlu, AK Parti tarafından başlatılan barış süreci konusunda şunları söyledi: “Bir başlatıldı. Ciddi sıkıntılar var. 30 yıldır bu millete bedeller ödeten bir sorun yaşanıyor. Bunu özellikle siyasi partilerin çözmesi gerekiyor. AK Parti olarak, millet adına en ağır riskleri alıyoruz. Bedelini de ödemeye hazırız. Yeter ki ödülü bu milletin kardeşliği olsun. Diyarbakır Mitingi’nde Türk Bayrağı’nı açmayanları eleştiriyor ve kınıyoruz. Ama CHP Hakkari’de Türk Bayrağı’nı dalgalandırıyor mu? MHP, Batman’da Türk Bayrağı’nı dalgalandırabiliyor mu? Siyaseten orada var mı? Güneydoğu Anadolu’da MHP, diyebiliyor mu? Elinde Türk Bayrağı’yla gezebiliyorsa, o zaman Diyarbakır’ı kınama hakkı vardır. Son 10 yılın seçim sonuçlarına baktığımızda MHP’nin bölgedeki başarısı %0,5 (Yarım)’dır. MHP oradan çekiliyorsa, Türk Bayrağı’nı oradan ilk olarak onlar çekmiş oluyor. Lafla milliyetçilik olmaz! Edirne’de yaptığını Hakkari’de de yapacaksın! CHP Türkiye ortalaması olan %26’nın yarısı kadar o bölgede oy alabilse, o bölgede Türk Bayrağı’nın dalgalanışı farklı olacaktır!”

101 KİŞİYE ROZET TAKILDI

Konuşmanın ardından rozet takma törenine geçildi. Aralarında Tarık Uysal, Mustafa Mercan ve Şaban Ağaoğlu gibi tanınmış kişilerin bulunduğu 101 kişiye rozetleri bay ve bayan Müezzinoğlu tarafından takıldı ve bu kişiler resmen AK Partili oldu.

KEŞAN TSO’DAKİ PROGRAM

Müezzinoğlu daha sonra Keşan TSO’da düzenlenen “Keşan’ın Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu toplantıya katıldı. Saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıya Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan TSO Meclis Başkanı Celil Tanyolaç, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, resmi daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş ve siyasi parti temsilcileri ile STK yöneticileri katıldı.

Moderatörlüğünü Helvacıoğlu’nun yaptığı toplantıda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşmalara geçildi.

TANYOLAÇ: DÖRT SEÇİMDİR AYNI SENARYO SÜRÜYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tanyolaç, Mehmet Müezzinoğlu’nun milletvekilliği döneminde olduğu gibi Sağlık Bakanı olarak da bölgenin sorunlarına kayıtsız kalmayacağını vurgulayarak, toplantının insan odaklı olduğuna dikkat çekti. Celil Tanyolaç, şunları söyledi: “Yetkililerin, işlerin yapılmasında ne kadar zorlanılsa da şikayet etme hakkı yoktur. Çünkü bu makamlara davet edilerek değil, kendi isteğimizle talip olduk. Bu nedenle, zorluklarla dolu işlerinizin ülke genelindeki mahiyetini çok iyi biliyoruz. Hatta ülkemiz dışında Balkanlar’da yaşayan soydaşlarımızın da bakanısınız. Bizler, sağlığın kıymetini ne yazık ki kaybettikten sonra anlarız. Sağlık gibi devasa bir kurumun bir numaralı sorumlusu olarak yüklenmiş olduğunuz bu görev, ne kadar ağır olursa olsun, bir nimettir. Sağlık konusunda, olmamız gereken yerde olmadığımızı görüyorum. Komşu illerimizden bakanlar çıkmıştır. Rize ve Isparta gibi illerden de başbakan ve cumhurbaşkanları görev yaptı. Tabii bu nedenle bu iller hizmet bakımından daha güçlüydü. Önce can sonra canan ama sayın valimiz ise Yozgat’tan verdiği örnekte, şeklinde karşı bir örnek verdi. Biz bir dönem il olma adayıydık. Ancak kendimizi iyi anlatamadık. 1989 yılında 67 ilimiz vardı. ANAVATAN iktidarı 4 yeni ilçeyi il yapma kararı aldı. Bunlar, Bartın, Bayburt,  Karaman ve Keşan’dı. denildi. O seçimlerde parçamızı saçtık. Ancak Keşan’da başarılı olamadık ve o tren kaçtı. 4 seçimdir aynı senaryo devam ediyor.”

STK’LAR DOSYALARINI SUNDU

Konuşmanın ardından STK’lar, daha önceden hazırladığı, Keşan’ın sorunları ve çözüm önerileri dosyalarını Mehmet Müezzinoğlu’na verilmek üzere, Keşan TSO yetkilisine teslim etti. Toplantıya davet edilen 28 STK temsilcisinden 16’sı, kısa konuşmalarla görüşlerini aktardı. Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erkan, Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aras, Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, THK (Türk Hava Kurumu) Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Başar, Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Temelli, İTB (İpsala Ticaret Borsası) adına Necmi Sezer, Kadıköy Sulama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ceylan, SP (Saadet Partisi) Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zontul, Keşan Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serin, Ziraat Odaları Edirne il Koordinasyon Kurulu Başkanı Hüseyin Dağcı, Dişbudak Köyü Muhtarı Ali Bostancı, Keşan İzcilik İhtisas Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Milli, Uğur Dershaneleri Keşan Şubesi Sahibi Sevtap Engin ve İpsala Çeltik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kerman’ın konuşmalarının ardından, yapılan eleştirilere son olarak Müezzinoğlu cevap verdi.

MÜEZZİNOĞLU: BÖLGENİN ORTAK AKLINI OLUŞTURALIM

Sorulara tek tek değil genel olarak cevap veren Mehmet Müezzinoğlu, toplantının gelecekle ilgili önemli bir toplantı olduğunun altını çizerek, şu ana başlıklara değindi: “İnşallah yarınlar daha güzel olacak. Ben milletvekili seçildiğimden bu yana yaptığım birçok konuşmada, yerine, ı savundum. Bölgenin ortak aklını oluşturalım. Herkes de üzerine düşeni en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olsun. Bu toplantının bundan sonraki süreçte önemli katkılarını göreceğiz. İyi niyet, samimiyet ve gayret, tüm sorunları çözecektir. Biz siyasi anlamda bu dinamikleri ön plana çıkarmalıyız. Edirne’den çok güçlü destek mi verdiniz de Isparta gibi cumhurbaşkanı istiyorsunuz. Buna rağmen Edirne bizim için çok önemli. Arzu ettiğimiz desteği alamamamıza rağmen, Edirne’nin, mevcut hükümette, sağlık bakanı gibi önemli bir bakanı var. Her siyasetçi vatandaşın karşısına gittiğinde siyaseti vatandaş ve ülke için yaptığını söyler, vatandaş da ona bir süre prim verir ve izler. Eğer dediği gibi çalışıyorsa, destek artar, kendi veya yandaş merkezli çalışıyorsa desteğini çeker. Bize düşen görev, üstlendiğimiz sorumluluğun hakkını verebilmek için geceli gündüzlü çalışmaktır. Siyasi görüşlerimiz ve hayat felsefelerimiz farklı olabilir ama önemli olan ortak aklı hayata geçirebilmektir. Bölgenin tarihi geleceğinde ortak akıl çok önemli olacaktır. Bunu şekillendirmek gibi bir görevimiz var. Bölgemizin en önemli dinamikleri tarım ve turizmdir. Tarihi ve doğal zenginliklerimiz var. Bunları hizmet olarak İstanbul’dan Selanik’e kadar sunabilecek dinamiklerimiz var. Bu anayol haritasını doğru çizer ve doğru yol alabilirsek, bölgemiz çok daha ileriye gidecektir.”

“BİRLİKTE YOL HARİTASI ÇİZECEĞİZ”

Müezzinoğlu, sözlerinin ilerleyen bölümünde, Saros Körfezi’yle ilgili görüşlerine yer verdi. Mehmet Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Medeniyetle ilgili su ve yol çok önemli 2 kelimedir. Yolun gitmediği yerde medeniyet, suyun olmadığı yerde de sağlık olmaz. Dolayısıyla biz suyu ve yolu çok önemsiyoruz. Diğer yandan da bize doğanın bahşettiği güzellikler var. Saros Körfezi’ni, doğayı tahrip etmeden, uzun vadeli bir geleceği planlayacak şekilde davranmalıyız. Ben şimdi 75 milyonluk sağlık bakanlığını üstlendim, ancak bu bölgenin sağlık dışında diğer sorunlarını da üstlenmiş bir vekilinizim. Ancak bu yükü birlikte kaldırabiliriz. demeyin. İnşallah 3-5 ay sonra yine burada düzenleyeceğimiz toplantıda gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. Saros Körfezi Turizm Geliştirme ve Koruma Bölgesi’yle ilgili planlar kısa süre içinde hayata geçirilecek. Birlikte yol haritası çizeceğiz. Keşan’a hastane, okul, adliye, tarımsal sulama altyapısı lazım ve bunları yapacağız. İnşallah Adliye’nin temelini birkaç ay içerisinde atacağız. Hastanenin zemin etütleri başladı inşallah onun da temelini birkaç ay içerisinde atacağız. Kavşak konusu çok önemli. Geçen günlerde bir kaza oldu. Hukuken hangi sonuç çıkarsa çıksın, bedel ödeyen var. Otobüs şoförünün 99 kilometre hızla geçmemesi lazım. Bir sürücü de araca 10 kişiyi yerleştirmemesi lazım. Yani insanlar sorumlu davranmalı. Kavşakların güncellenmesini takip ediyoruz. Edirne’nin sağlık alanındaki kalitesini yükselteceğiz. Kısa süre içerisinde Sağlık Bakanı ve Turizm Bakanı Keşan’a gelecek.”

Konuşmanın ardından Keşan TSO tarafından Mehmet Müezzinoğlu’na plaket verildi. Daha sonra toplantı sona erdi. Müezzinoğlu ve beraberindekiler Uzunköprü ve Edirne’deki programlara yetişmek için Keşan’dan hareket etti.