Keşan HEM (Halk Eğitim Merkezi)’in yıl sonu belge ve sergi açılış töreni önceki gün yapıldı.

Saat 18.00’de başlayan sergi açılış törenine Keşan İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras, Edirne İl Genel Meclisi üyesi Adnan Vural ve çok sayıda davetli katıldı.




KULA: BU İŞLER SADECE ÇEYİZ İÇİN YAPILMASIN

Saygı duruşu’nda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin sunumunu Giyim Kursu öğretmeni Semiha Şapçı üstlendi. İlk olarak kürsüye gelen Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eralp Kula, kursiyerlerin önemli işlere imza attığını ifade ederek, “Ben istiyorum ki, bu hobi işleri artık bitsin. Bu işler sadece çeyiz için yapılmasın.” dedi. Halk Eğitimi Merkezi’nin bahçesinde yer alan tente ve yaptırılan yedi tezgahın, kursiyerlerin yaptıkları el işlerini cumartesi günleri burada satabilmeleri için yapıldığını belirten Kula, “Ne yazık ki kursiyerlerimiz bunu alışkanlık haline getiremediler. Türkiye’de işsizlik var diyorlar ama anlaşılan o ki Türkiye’de insanların paraya ihtiyacı yok. Oysa bizim tüm emeğimiz insanlara katma değer katmak. Hobilerin dışında, evlerine ekmek götürebilmeleri için mücadele veriyoruz.” diyerek sözlerini sürdürdü.


DINKIRCI: BU ÜRÜNLERİ PAZARLAMALIYIZ

Daha sonra konuşma yapan Bekir Dınkırcı ise, el emeği göz nuru ürünlerin pazarlanması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu el emeği göz nuru eserleri ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum. Çamlıca ve Paşayiğit’teki sergilerimizi de geçtiğimiz günlerde açmıştık. Ancak burada kurgulanması ve vurgulanması gereken bir şey var. Bu uğraşları sadece çeyize yönelik mi düşüneceğiz? Son derece düşük maliyetler ile son derece üstün güzelliklerde ürünler üretildiğini gördük. Bu ürünler, arkadaşlarımızın el emeği ile büyük uğraşlar ile bir ufkun sonucunda doğmuştur. Ancak, ben istiyorum ki bu emekler burada kalmasın. Yaklaşık 4 milyon aracın geçtiği bir yol üzerindeyiz. Keşan’ı sadece deniz turizmi ile değil, beraberindeki eko turizmi, kongre turizmi, sağlık turizmi ile komple bir şekilde düşünerek işte bu gördüğünüz biribirinden güzel eserleri, cumartesi günleri hem ulusal, hem uluslararası alanda pazarlamalıyız.”

Tören’in devamında, Geleneksel El Sanatları, Geleneksel El İşlemeleri, Geleneksel El Nakışları ve Kadın Üst Giyim kurslarına katılan 20 kursiyere Dınkırcı, Komanlı, Aras ve Vural tarafından belgeleri teslim edilirken, Kula da yetkililere günün anısına birer hediye sundu.

HEM sergisi gezildikten sonra, tören ikramlarla son buldu.