Türkiye Yardım Sevenler Derneği Keşan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selma Sucuka önderliğinde, yönetim kurulu üyelerinin katıldığı bir tiyatro etkinliği, yardıma muhtaç kişilere umut oldu.

11 Ocak 2014 Cumartesi günü İstanbul Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun “Olmasaydı” adlı gösterisine Keşan’dan giden grup üyeleri, geziden elde ettikleri bin 400 lirayı, derneğe bağış olarak kaydetti.

Konuyla ilgili olarak Medya Keşan Gazetesi’ne bir açıklama yapan Sucuka, bu tür etkinlikleri her yıl, geleneksel olarak gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirterek, kısıtlı imkanlar ölçüsünde elde ettikleri gelirlerle, 20 üniversite öğrencisine karşılıksız eğitim bursu verdiklerini söyledi. Selma Sucuka, şöyle dedi: “Biz Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin belki de en fakir şubesiyiz. Bir dernek binamız bile yok. Toplantılarımızı çeşitli kurumlara ait binalarda gerçekleştiriyoruz. Buna rağmen yılmıyoruz. Bütün faaliyetlerimiz, dernek yönetimindeki arkadaşların bireysel çabalarıyla sürdürülebiliyor. Geçen cumartesi günü Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun “Olmasaydı” adlı tiyatro gösterine gittik, ardından Sunay Akın’ın “Oyuncak Müzesi”ni gezdik. Elde ettiğimiz geliri de 20 üniversite öğrencisinin bursları için, derneğimize bağış kaydettik. Üniversite öğrencilerine, 8 ay boyunca, ayda 100 TL burs veriyoruz. Bu konuda, derneğimizin çabaları yetersiz kalıyor. Duyarlı kişi ve kuruluşları yardımcı olmaya davet ediyoruz.”