BÜLENT SAYLAM

22 Eylül 2017 tarihinde köşe yazısı olarak gazetemizde gündeme getirilen tarihi camiye takılan klimalar ile ilgili olarak Edirne Vakfılar İl Müdürlüğü 11 Ekim 2017 tarihinde Keşan Müftülüğüne gönderdiği yazıyla klimaların sökülmesini bildirdi.

KLİMALARIN SÖKÜLMESİ KARARININ YAZISI MÜFTÜLÜKTE

Konuyla ilgili olarak şikâyetin Edirne Valiliği Turizm İhbar Hattına bildirilmesinden sonra başlayan süreçte Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Müdürlüğü yetkililerinin, Keşan’da yaptığı inceleme sonucu klimaların tarihe dokuya zarar verdiği tespit edildi. Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Müdürlüğü Hersekzade Ahmet Paşa Camiinin mülkiyetinin Edirne Vakıflar İl Müdürlüğünde olması nedeniyle 10 Ekim 2017 tarihinde klimaların sökülmesi ile ilgili olarak Edirne Vakıflar İl Müdürlüğüne yazıyı gönderdikten sonra 11 Ekim 2017 tarihinde de Edirne Vakıflar İl Müdürlüğü de Keşan İlçe Müftülüğüne klimaların sökülme kararını bildirdi. Edinilen bilgiye göre gerekli işlemlerin yapılmasından sonra klimaların söküm işleminin yakın zamanda başlayacağı öğrenildi.

KEŞAN MÜFTÜLÜĞÜ KLİMALARIN DOKUYA ZARAR VERMEDİĞİ KARARINI SÖYLEMİŞTİ

11 Ekim 2017 tarihli sayımızda gazetemizde manşette verdiğimiz “Hersekzade’deki klimalara “tarihi dokuya zarar vermiyor” kararı” haberimizde Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, konuyla ilgili olarak Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerince inceleme gerçekleştirildiğini ve yapılan incelemede klima ünitelerinin caminin tarihi dokusuna zarar vermediği yönünde karar alındığını söylemişti. 

Yiğit, konuyla ilgili olarak şunları aktarmıştı: “Şikâyet üzerine Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden gelen yetkililer camide inceleme yaptılar. Ancak herhangi bir kırık, dökük veya zarar görmediler. Klima ünitelerinin sakıncası olmadığı yönünde görüş bildirerek gittiler.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ