Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Kudret Kalkan, dün yaptığı açıklamada, risk analizinde berberler ve kuaförlerin 1. sırada yer aldığını ve bu meslek grubunda faaliyet gösterenlerin hijyen eğitimi konusuna çok daha fazla önem vermeleri gerektiğini kaydetti.

BİRİNCİ DERECE RİSK GRUBUNDAYIZ

Oda üyelerine verilecek olan hijyen eğitiminin Keşan Sebze Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası ve Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Odası üyelerine düzenlenecek olan eğitim çalışmasından farklı olduğunu belirten Kalkan, Berberler risk grubunda 1. sırada yer alıyor. Bu nedenle eğitimler daha önemli. Meslektaşlarımız bu duruma karşı duyarlı olmalı. Şu ana kadar eğitimleri katılmak için yaklaşık 80 kişi başvuruda bulundu. En azından vergi mükellefi olan 150 kişi başvuruda bulunmalı. İlerleyen süreçte ustalık ve kalfalık belgesi olanlara yönelik olarak da bu eğitimi düzenleyeceğiz.” dedi.

5 TEMMUZ’A KADAR ALAN ALDI

Açılacak olan hijyen eğitimi kursuna başvuruların yarın mesai bitiminde sona ereceğini ifade eden Kudret Kalkan, şunları söyledi: Belge alınması için son tarih 5 Temmuz 2014. Önem verilmesi gereken bir konu. Eğitimler 2 gün sürecek ve toplamda 8 saat. Kursa katılmak isteyenler; 2 adet fotoğraf, kimlik fotokopisi ve 50 TL katılım bedeli ile odamıza başvuruda bulunabilirler.”