İspat Cami Mahallesi Karagöz Sokak üzerindeki İsmail T.'ye ait bir bina, hırsızların adeta meskeni haline geldi.

Son olarak 2 Ocak 2014 tarihinde eve giren bir hırsız, vatandaşın duyarlılığı, polisin de özverili çalışması sonucu kaçarken yakalanmış ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Daha sonra ev sahibi, evde olması gereken ancak içeride bulamadığı eşyalar konusunda verdiği bilgide herkesi şaşırtmıştı. Ev sahibi verdiği ifadede evin içerisinde ayakkabılardan, pantolonlara, kazaklardan, montlara, mutfak eşyalarından, kömürlükteki kömür küreğine, süs eşyalarından elektronik cihazlara kadar birçok eşyasının evde bulunmadığını ifade etmişti.

Dün saat 12.00 sıralarında, yine aynı sokak üzerindeki bir komşunun fark etmesi sonucu bir hırsız evden kaçmak istediği sırada Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Binanın yanında duran minibüsün üzerine çıkarak ikinci katın camından içeriye giren F. S. (17)'yi fark eden vatandaşların 155'e haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen ekipler, F. S.'yi suçüstü yakaladı.

F.S. ifadesi alınmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken, Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekibi de binada inceleme yaptı.

Hırsızlardan bıktığını ve içeride çalınacak iğne dahi kalmadığını belirten ev sahibi İsmail T., polis memurlarına, Maldan eşyadan vazgeçtim, pasaport, kimlik ve evlenme cüzdanımızı bulun.” dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.