TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, geçen cumartesi akşamı, Tekirdağ’da Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Tekirdağ’a Değer Katanlar’ ödül törenine katıldı. Törene ayrıca Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, MHP Milletvekili Bülent Belen, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı ve işadamları katıldı. 

“BİZE BİRİNCİLİK YAKIŞIR”
Hisarcıklıoğu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’ye dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmenin de yetmeyeceğini belirterek, “Dil bilen bilgisayar kullanan dünyayı görmüş insanlar geliyor. Ben dil bilmeden adres bilmeden 150 milyar dolar mal sattım. Şimdi öyle bir gençlik geliyor ki onlarla Allah’ın izniyle biz bu ülkeyi hoplatacağız. Tek isteğimiz sistem bizim önümüzü tıkamasın. Eğer bu sistemin önünü açabilirsek, sistemin işleyişini özel sektör mantığı ile işletebilirsek o zaman Allah’ın izniyle bizi hiç kimse tutamaz. Bakın diyorum ki ilk 10 bize yetmez. İlk beşe ben razı olmam. 16 tane imparatorluk kurmuş bir milletin torunu olarak ilk beşe ben razı olmam. Bana birincilik yakışır” dedi.
Hisarcıklıoğlu, konuşmasının ardından vergi sıralamasında dereceye giren işadamların plaketlerini verdi. Program toplu fotoğraf çektirilmesi ile son buldu.

KEŞAN’DAN İKİ

BAŞLI KATILIM

Öte yandan, ödül töreni ve ardından yapılan bölge başkanlar toplantısına, Keşan Ticaret Borsası adına, Meclis Başkanı Fehmi Aksal’ın yanısıra, yönetim kurulu başkanı olarak hem Ender Mağden, hem de Hüdai Güner’in katıldığı öğrenildi. Çevre oda ve borsa yöneticileri tarafından da garipsenen bu durumun, önümüzdeki günlerde verilecek İdare Mahkemesi kararıyla son bulması bekleniyor.