AK Parti Keşan İlçe teşkilatı önceki gün çeşitli görüşmeler yapmak amacıyla gittiği Ankara’dan döndü.

Dün saat 12.00 sıralarında basın mensuplarına Ankara görüşmelerini değerlendiren AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın kendisi hakkında yaptığı eleştirilere de cevap verdi.

GÜYA YENİ PAZARYERİ YAPTIK

İstanbul’da Sultangazi Belediye Başkanlığını ziyaret ettiklerini açıklayan Boyalık, İstanbul Sultangazi Belediyesi ziyareti, Ankara’da AK Parti grup toplantısına katılım ardından meclis ziyareti, daha sonra da AK Parti Genel merkez ziyareti olacak şekilde teşkilatımızın bazı bireyleri ile toplantı ve gezi gerçekleştirdik. Oldukça verimli olduğunu düşünüyorum. Önce Sultangazi’den başlamak istiyorum. Çok kez gittik. Bu kez bir heyetle gidince oradaki belediye kompleksini, belediye binasını, düğün salonlarını, nikâh salonlarını yapılan yeni alışveriş merkezini görme imkânımız oldu. İnan ki çok farklı bir hava. Orada kıyas yaptık. Keşan Belediyesi binası yeni yapılmış bir bina. Sultangazi Belediyesinin binası ise yaklaşık 5 yıllık bir bina. İkisinin kıyasını yaptığımızda arasında uçurumlar var. Ve bunu merak eden arkadaşlar için ben otobüs tutacağım ve onlara orayı gösterip getireceğim. Keşan’daki herkesin gidip görmesini istiyorum. Sözüm söz. Buradan otobüsü tutacağım. Belediye binası nasıl olur. Alışveriş merkezi nasıl oluyor. Herkes görsün. Biz pazaryerimizi yıktık. Oradan ekmek yiyen vatandaşımızı işyerinden ettik. İşinden ettik. Güya yeni pazaryeri yaptık.”  dedi.

HİÇBİR ŞEYE BENZEMEYEN BİR ENKAZ

Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi Esnaf AVM konusundaki eleştirilerini dile getiren Boyalık şunları kaydetti: “Yaptığımız iş ne pazaryerine benzedi. Ne belediye binası oldu. Ne de bir alışveriş merkezi oldu. Binada belediyenin giriş kapısına kaç basamakla çıkıldığına bir bakın. Engelli vatandaş nasıl çıkacak? Bu kadar kot farkını nasıl bir mimar nasıl bir mühendis tasarladı? Konuşulacak çok şey var. Hizmet diye övünüyorsun. Orada fakir fukarayı işinden ve yerinden edeceksin. Yerine ne alışveriş merkezi, ne belediye binası hiçbir şeye benzemeyen bir enkazı Keşan’ın ortasına yerleştireceksin. Biz evvelsi günkü ziyaretimizde Sultangazi’de bir belediye binası gördük arkadaşlar. Bir alışveriş merkezi de gördük. Ama yapılış amacı alışveriş merkezi. Bir kapalı çarşı gibi yapmış. Düğün salonları, nikah salonları bunları bir görmenizi isterim. Keşan’daki tüm vatandaşların oraları görmesini isterim. Ben öncelikle ilçe yönetim kuruluma ve belediye meclis üyelerime buralarını gösterdim. Cahit Altunay da teşekkür ediyor bize olan ilgisinden dolayı. Oldukça alakalı yaklaşık biz 3-4 saatini ayırdı ve bize yaptığı hizmetleri tek tek anlattı. Kentsel dönüşümü gitsinler Sultangazi’de görsünler. O mezbelelik yer nasıl değer kazanmış görsünler.” dedi.

HÜKÜMET OLMADAN HİZMET OLMAZ

Sözlerine Keşan’ın değer kazanmaya ihtiyacı olduğunu bildirerek devam eden Boyalık, “Keşan’ın değer kazanmaya ihtiyacı var Keşan’a değer kazandıracak da belediyedir. Tabi belediye başkanını böyle eleştirince kızıyor. Ben kaç tane Hüseyin’i cebimden çıkarırım demiş. Valla başkanımın bazı meziyetlerine benim ulaşmam mümkün değil. Hatta o meziyetleri yaşamam da mümkün değil. Bazı meziyetleriyle cebinden çıkarabilir ama Keşan’a hizmet anlamında Keşan’a sevgi anlamında asla ve asla ben böyle bir tartışmaya katılmam bile. Biz Keşan’a aşığız. Keşan’a hizmet etmeye çalışan bir AK Parti Teşkilatıyız. Hizmetlerimiz saymakla bitmez. Desin ki Keşan’a doğalgazı ben getirdim. AK Parti ve o günkü sağlık bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu Doğalgazı Keşan’a getirdi. Belediye sahiplenmeye çalışıyor. Arıtmayı ben yaptım diyor sahiplenmeye çalışıyor. Hayır, AK Parti hükümeti yaptı. Hükümet olmadan hizmet olmaz. Hizmetleri hükümetler yapar. Çok övündüğü o pazaryeri projesinin kredisini bile İller Bankası’ndan sayın Mehmet Müezzinoğlu çıkardı. İnkâr etsin, yalan söylüyor desin. Biz doğruyu söylüyoruz. Doğru siyaset yapıyoruz, düzgün siyaset yapıyoruz.”  dedi.

BİZ SÖZ VERDİK

Ankara’da yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Hüseyin Boyalık, “Biz Ankara’da Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesini yine konuştuk. Sayın bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’yla kısa da olsa görüşmemiz oldu. Gerekli şeyleri söyledik kendisine. Başbakanımızı gördük. Grup toplantısını dinledik. Daha sonrasında yine ayaküstü de olsa konuşma fırsatımız oldu. Sabrettik bekledik ve görüştük. Yine aynı şekilde teşkilatımızla ciddi anlamda derin bir şekilde görüşme oldu ki buradaki amacımızın insanlara hizmet, topluma hizmet olduğunu bir daha genel başkan yardımcılarımız Sayın Mustafa Ataş bize tekrar ettirdi. Hatta bize bunun sözünü verdirdi. Biz söz verdik. Keşan’da insanlara hizmet edeceğiz, halka hizmet edeceğiz. Keşan’ın refah seviyesini yükseltmek için çalışacağız. Amacımız budur. Kimsenin sinirleri bozulmasın. AK Parti’nin ayak sesleri bunlar, AK Parti Keşan’da iktidara yürüyor. Bunun hiç tarifini kimse benden beklemesin. Tarifini herkes kendinde bulsun.” şeklinde konuştu.

KAÇ TANE CHP’Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ KÖMÜR SATIYOR?

Belediye başkanına kaç tane belediye meclis üyesi CHP’linin kömür sattığını soran Boyalık sözlerine şu şekilde devam etti: “Belediye başkanı, kaç tane CHP’li belediye meclis üyesi kömür satıyor? Veya daha ileri gideyim, daha önceki yıllarda hava kirliliği meydana geldiğinde kömürcülerle kim masaya oturdu? Kömürün içine kireç katacağız diye kim beyanat verdi, bir baksın. Kömürün içine kireç atacağız da kükürt oranını azaltacağız diye beyanatları kim verdi baksın. Biraz daha ileri gideyim. Beyanatlarını biliyorsunuz: ‘Keşan’ın doğalgaza ihtiyacı yok, Keşan kendi kömürüyle ısınabilir. Yakma sistemlerini değiştireceğiz, onu yapacağız, bunu yapacağız.’ Bunların tamamı Cumhuriyet Halk Partisinin beyanatlarıdır veya belediye başkanının… Kimsenin sinirlerinin bozulmasına gerek yok, abuk sabuk açıklamalara gerek yok. Mehmet Özcan, kişilik ve şahsiyet olarak ben asla kendisine bir şey demem, onun kendi yaşam tarzıdır, hayatıdır ama hizmet anlamında, belediye anlamında ben iyiyim diyorsa, yalan söylüyor. Bunu bütün Keşan halkı da biliyor.”

BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR

Ankara ziyaretlerinin artacağını dile getiren AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, “Ankara, hizmetlerin geldiği, Ankara, bütün yatırımların programlandığı yer. Ankara ziyaretleriz bundan sonra daha sık olacak. Darbe süreci ve hükümet değişikliği nedeniyle çok fazla Ankara ziyaretlerimiz olamadı ama bu saatten sonra Ankara ziyaretlerinin ne kadar faydalı olduğunu bütün yönetim kurulu arkadaşlarımla, belediye meclisi üyelerimle gördük. Bu ziyaretlerimiz günden güne artacaktır. Ziyaretin bir heyet halinde olması çok daha iyiydi. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Orada grup toplantısında da sesimizi duyurduk, genel merkezimizde de sesimizi duyurduk, meclisimizde de sesimizi duyurduk.” dedi.

HALKA HİZMET, HAK’KA HİZMETTİR

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’nün amacının ülkeyi bölmek olduğunu söyleyen Boyalık, “Bana en acı gelen de Meclisi gezerken duvarlardaki mermi izleri, bomba atılan ağaçların yıkılması, ana girişten girdiğinizde kimlik ve üst araması yapılan binanın bombalanması oldu. Onların enkazlarını görünce, hakikatten bütün heyet olarak üzüldük. Orayı herkesin görmesi gerekiyor. Milletin Meclisi, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ denilen ve o milleti temsil eden vekillerin bulunduğu Gezi Meclisimizin bir daha gazi olması bizleri son derece üzdü. FETÖ’nün zihniyetlerinin ne olduğunu daha iyi idrak ettik bunların zihniyeti ülkeyi bölmektir.  Parçalamaktır. Bunların hepsi katildir. Bunları biz lanetliyoruz. En son HDP’li bazı milletvekillerinin hapse atılmasında onlara destek olan ‘Onlar seçilmiş milletvekilleridir’ diyen Kılıçdaroğlu’nu da ayıplıyoruz. Bizim böyle bir zihniyete mensupluğumuz yok. Tekrar söylüyorum ‘Halka hizmet, Hak’ka hizmettir.’ Keşan AK Parti İlçe Teşkilatı olarak da biz bu misyonumuzu devam ettireceğiz, doğruları konuşacağız, yalan konuşmayacağız. Şov yapmıyoruz. Biz iş yapıyoruz. Şov yapanlar düşünsün.” şeklinde konuştu.