Keşan Nüfus Müdürlüğü uzun bir süredir yürüttüğü bir uygulama ile engelli ve yaşlı vatandaşlara hizmete erişme kolaylığı sağlıyor.

Hükümet Konağı’nın 5. Katında hizmet veren Nüfus Müdürlüğü binasına ulaşmada engelli ve yaşlı vatandaşların çeşitli zorluklar yaşamaları üzerine hizmet ayaklarına gitmeye başladı.

Konuyla ilgili olarak dün basına bilgi veren Keşan Nüfus Müdürü Mehmet Avcı, engelli, yaşlı ve yatalak hasta vatandaşların ihtiyacı olan belgeleri vermek için gerekirse bulundukları yere kadar gittiklerini söyledi. Keşan Hükümet Konağı’na kadar gelen ancak herhangi bir nedenle yukarıya çıkamayan vatandaşların ihtiyacı olan belgeyi almaları için bir memurun aşağıya indiğini belirten Avcı, burada yapılan tespitler sonucunda, hasta, yaşlı veya engellinin bir yakınının Nüfus Müdürlüğü’ne geldiğini ve buradaki kayıt yoklamalarının ardından gerekli belgenin verildiğini söyledi.

Bu çalışmanın sadece Hükümet Konağı bahçesi ile sınırlı olmadığını da belirten Mehmet Avcı, “Gerekli yasal koşullar oluştuğunda ve geçerli mazeretler bulunduğunda memurlarımız eve ya da hastaneye giderek de gerekli tespitleri yapıyor. Bir sakıncası bulunmayanlara yine Müdürlüğümüz bünyesinde yasal bir yakını aracılığı ile belgesini veriyoruz.” diye konuştu.