Keşan Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Makine Mühendisi Tanju Şapçı, dün yaptığı açıklamada, 28 Nisan 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Mevcut Doğal Gaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan İlçelere Doğalgaz Ulaştırılması Amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Görevlendirilmesine İlişkin Karar”ın, Keşan’da uygulanabilirliğinin çok düşük bir ihtimal olduğunu, bu faaliyetin, hükümetin halkı ve yerel yönetimleri tamamen bir aldatmaca içine sokma çabası olduğunu söyledi.

HÜKÜMET BİR ALDATMACA İÇİNDE

Bahsi geçen kararnamenin Avrupa Birliği uyum yasalarına göre hükümet tarafından çıkarılması gereken bir kararname olduğu için çıkartıldığını ancak uygulanmasının mümkün olmadığını ifade eden Şapçı,Kararlar çıkartılıyor ancak uygulanmıyor. Doğalgazın Keşan’a gelebilmesi için çıkartılan kararnameye tüm Keşan halkı duyarlılık gösterse bile çıkartılan kararnamenin hükümetin bir aldatmacası olduğu gerçeğini değiştirmez. Makine Mühendisleri Odası Keşan İlçe Temsilciliği Başkanı olarak mesleğimiz gereği gelişmeleri takip ediyoruz. Keşan’da 16 bin adet konut bulunmaktadır. Belediye Başkanımızın da dile getirdiği gibi 18 bin elektrik abonesinin, doğalgazın gelebilmesi için 335 TL para yatırması gerekmektedir. Ortaya çıkan rakam ve %60 kotası, tamamen hükümetin halkı oyalamak ve kandırmak için yaptığı bir uygulamadır. Bu tarz kararnamelerle halkı uyutmaya çalışıyorlar. Keşan’ın %60’ı doğalgazın Keşan’a gelebilmesi için evet demeyecektir. Çünkü bazı vatandaşların işyerlerinde ve evlerinde 2 abonelik birden bulunmaktadır. Örnek verirsek benim işyerimde 2 sayaç evimde de 1 sayaç bulunmaktadır. Bu da benim 3 abone bedeli para yatırmam demektir. Vatandaşların bunu yatırma şansı yoktur. Hükümet eğer çok istiyorsa halk sağlığını göz önünde bulundurarak bu noktaya özen göstererek Keşan’a doğalgaz getirmelidir. Keşan’ın hava kirliği oranlarını ulusal ve yerel basın günlerce yazdı. Bunu tüm ülke görüyor da Keşan’daki yerel siyasetçiler görmüyor mu?”

KEŞAN’DA HÜKÜMETE DUYULAN BİR GÜVENSİZLİK VAR

 Keşan’a doğalgazın gelebilmesi için şu ana kadar sadece 2 kişinin para yatırması hakkında da konuşan Şapçı, şunları söyledi: “Biz daha önce yaptığımız imza kampanyasında 300’den fazla imza topladık ve bu imza kampanyasında birçok insan da şifahen Keşan’a doğalgazın gelmesini desteklediklerini iletmişlerdi. Fakat şimdi durum farklı ve yatırılması gereken bir para var. Vatandaşlarda “Acaba biz bu parayı yatırsak bize bu paranın karşılığı hizmet olarak gelir mi?” kaygısı var. Bu parayı Keşan’dan sadece 2 kişinin yatırması hükümete duyulan güvensizliğin göstergesidir. Halkımız artık uyandı ve gerçekleri analiz edebiliyor. Hiçbir AKP’li yönetici de çıkıp halka güven verici açıklamalar yapmıyor. Vatandaşlarımız bu projenin yalan bir proje olduğunu anladığı için artık ilgilenmiyor.”

SUÇU BELEDİYENİN ÜZERİNE ATACAKLARDI

 Keşan Belediyesi’nin söz konusu kararnameye önem verip gerek ilan, gerekse toplantılar düzenleyerek bilgilendirmeler yapmasını da değerlendiren Şapçı, “Eğer Keşan Belediyesi böyle bir çalışma içine girerek hassasiyet göstermez ise Belediye önderlik yapmadı diye suç Belediyenin üzerine atılacaktır. Belediye bu nedenle elinden geleni yapmaktadır. Ancak yine tekrarlamak istiyorum. Hükümet desteği olmadan Keşan’a doğalgaz gelemez. Çünkü hükümetin belirlediği yatırım programları vardır. Programa alınmayan bir projenin gerçekleşmesi mümkün değildir” dedi.