Sonay CAN

 

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) üyeleri; Zeki Bulut ve Ahmet Mucip Gökçen, Edirne ziyaretleri kapsamında dün Keşan’a geldi.

Saat 14.30 sıralarında MHP Keşan İlçe Başkanlığı’na gelen Bulut ve Gökçen’i; MHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Şimşek, Keşan Belediyesi’nin MHP’li meclis üyeleri, MHP eski ilçe başkanları ile 50 kadar partili karşıladı.

Daha sonra basın açıklamasına ve partililerle görüşmeye geçildi.

BULUT: YEREL SEÇİMLER HEM TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN HEM DE İKTİDARIN BİR SINAVI OLACAK

Dün, ilk olarak Edirne’de bir basın toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydeden Zeki Bulut, Edirneliler ile birlikte olduklarını hissettirmek için geldiğini söyledi. Bulut, şöyle dedi: “Ekim ayı başında İstanbul’da büyük bir mitingimiz yapılacak. Mitinglerimizin tümü 9 bölgeyi kapsıyor. Meydanlarda bizi daha yakından tanıyıp görme, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi daha iyi algılama adına, halkımızla mutlaka meydanlarda buluşmak istiyoruz. Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu durum ile geçmişi ve geleceğinin masaya iyi yatırılması gerektiğine inanıyoruz. Bunun ötesinde yaşanan iç ve dış olayların da iyi analiz edilmesi lazım. Çünkü bu ülke bizim. Başka gidecek yerimiz yok. Siz Keşanlılar olarak Edirne ya da İstanbul’a gidebilirsiniz. Şuradan sınıra vardığınızda bizi içeriye almıyorlar. Bu nedenle biz ülkemizin her yerine sahip çıkmak zorundayız. Bu ülkede tek bir unsur var o da gökte dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız ve toprağımız olmak üzere bunların hiçbir şekilde ne tartışmaya açılması ya da açtırılmasını biz kabul edemeyiz. 2014 yılının mart ayında yerel seçimler yapılacak. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti’nin ve iktidarın bir sınavı olacak. İktidarın bu kadar ve üst üste yapmış olduğu yanlışların, komşu ülkelerimizle girmiş olduğu kavgaların iyiliğe delalet olmadığını düşünüyoruz. İnşallah bu millet, hükümete cevabını sandıkta verecek. Suriye’de gelişen olaylar endişe vericidir. 900 yıldır Anadolu’da yaşayan bizler, komşularımızla barış içinde olmazsak, komşuda yanan ateş buraya da düşecek. Hatay ve İskenderun’da yaşanan kargaşa ve olaylar buna en iyi örnektir. Daha iyi işgal etsinler diye, Haçlı’nın seferine biz el tutuyor, avuç açıyoruz. Ömrü savaşlarla cephede geçen, Fatih Sultan Mehmet’in 31 yıllık iktidarında Haçlılar 19 kez biraraya gelmiş, ordularını kurmuş. İslam deyince Türk’ler, Türk deyince Müslümanlar akla gelmiş. Bunları ve bugün yapılanları unutmamak lazım.

“BU ÜLKEDE; BİRLİKTEN, BERABERLİKTEN VE BÜTÜNLÜKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK!”

Sözlerine bir örnekle devam eden Zeki Bulut, “İngiliz Kralı 8. Edward, demiştir. 1900’lerin başında İstanbul, 5 yıl boyunca İngilizler’in işgalinde kalıyor. Dolayısıyla, biz ülkemizin her bir neferine canı gönülden inanıyor ve güveniyoruz. Bu ülkede birlikten, beraberlikten ve bütünlükten başka şansımız yok!” dedi.

BİR PARTİLİ AĞIR KONUŞTU: MUHALET ARIYORUM AMA BULAMIYORUM!

Açıklamasının ardından soruları cevaplayan MKYK üyeleri, adını açıklamak istemeyen yaşlı bir partilinin ağır eleştirilerine maruz kaldı.

“Ben yaşlı adamım. Şu anda ülkemizde hükümet tarafından Müslümanlık düşmanlığı yapılıyor. Ancak kimse karşı çıkmıyor. Herkes rahat. Muhalefet arıyorum ama bulamıyorum. Memlekette muhalefet yok. Yoksa bunlar böyle istedikleri gibi at oynatamazlar. İnsanlar hükümete, Müslümanlığı kalkındıracak diye oy veriyor. Onlar da Müslümanlığı kullanarak seçimi kazanıyorlar ama Müslümanlığa iğne ucu kadar bir faydaları olmuyor. Kuran-ı Kerim, bizim Hıristiyanlar ve Yahudiler’den sakınmamızı söylüyor. Oysa başbakan onlarla dost oluyor. Bu adam (Başbakan) bunları bilmiyor mu yoksa kasten mi yapıyor? Ben bu durumu karşıdan görüyorum da siz göremiyor musunuz? Siz Anakara’da göremiyorsanız ben ne yapayım” şeklinde konuşan partiliye Bulut, şöyle cevap verdi: “Muhalefet, milletin kendisi olacak! Millet olarak biz kendimiz muhalefet olacağız. Baş ucumuzdaki Yugoslavya’da insanları diri diri toprağa gömdüler, katliam yaptılar, ne bir Batılı’nın ne de bir Müslüman ülkenin gıkı çıktı. Sonuçta ülke bölündü ve bugün Yugoslavya’da 6 tane yeni devlet kuruldu. Ortadoğu’da da yapılmak istenen bu. Amaç, Türkler’i milli ve dini değerlerinden uzaklaştırarak, birbirine düşürmek. Bölmek için çalışıyorlar. Biz de bölünmemek için birlik olup, düşmanlara haddini bildireceğiz.”

“ALLAH, BU MİLLETE, KURAN-I KERİM’İ ANLADIĞI DİLDE OKUMAYI NASİP ETSİN”

Daha sonra, Allah’ın, bu millete, Kuran-ı Kerim’i anladığı dilde okumayı nasip etmesini dileyen Zeki Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah bu ülkede güzel şeyler olacak. Düşman durmuyor. Her noktadan vurmaya çalışıyor. Bu milletin de temel unsuru MHP’dir. Ülke genelindeki mitinglerimize milyonun üzerinde insanlar katıldı. Bu durum dostları sevindirdi, düşmanı da üzüveriyor. Millet mutabakatını biz sağlayacağız. Sınırlarımızdaki her komşumuzla kavga edersek, ayakta durma şansını kaybederiz. Komşuyla kavga edilmez. Oturur, konuşur, anlaşırsınız. Bütün ülkeler Suriye ile savaşa girmek istemiyor, biz başı çekiyoruz. Libya’da da durum aynı. Libyalılar, Kaddafi’yi daha çok arayacak! Bu ülkeye silahları satan da Libya’nın başına bombaları yağdıranlar da aynı Batılı ülkeler. Onların gözü Ortadoğu’da da onlara bu imkanı vermeyeceğiz.”

GÖKÇEN: SADECE DİNİ DEĞİL, MİLLET BÜTÜNLÜĞÜNÜ DE BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Son olarak söz alan Ahmet Mucip Gökçen, ülke gerçeklerini vatandaşa izah etmek için yollara düştüklerini belirterek, hükümetin İslam’a ait hiçbir kaideyi uygulamadığını söyledi. Gökçen, şöyle dedi: “Yalnızca din üzerinden hareket etmiyorlar, aynı zamanda millet bütünlüğünü de bozmaya çalışıyorlar. Bunlar ABD’nin istekleri doğrultusunda hareket ediyorlar. Kendisini BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) eş başkanı, yani ABD başkanına eş koşan bir başbakan var. Biz muhalefet yapıyoruz. Biz bu gerçekleri her ortamda ve her fırsatta dile getiriyoruz. Dinin ve milletin aleyhine ne kadar çalışma varsa yapıyorlar. ABD, Balkanlar’da bu sorunu çözdü. Şimdi de Ortadoğu’da yeni bir proje geliştirdi. Kuzey Afrika’da başlayıp, Ortadoğu’da biten yeni bir sınır değişiklikleri peşindeler. Bu coğrafyada, Osmanlı’dan ayrılmış 22 devlet var. Bu sınır değişikliğinin en büyük örneği ise bir Kürt devleti kurabilmek. Bunu Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiler. ABD, Suriye ile savaşmak istemiyor. Çünkü Suriye’den almak istediğini almış durumda. Türkiye-Suriye arasındaki 900 kilometreyi şu anda Kürtler kontrol ediyor. Bu sayede Kürtler, denize ulaşmış oldu. ABD de zaten bunu istiyordu. Almak istediğini de aldı. Suriye’nin kuzeyi ve Türkiye’nin güneyi de Kürtler’in kontrolü altına girdi. Bunu söylemek zorundayız. Asker ve polis buradan çekildi, yeni karakollar yapılması da engelleniyor. Kürtler şimdi kendi güvenlik güçlerini kuruyor. Sırada bir tek İran kaldı. Bu ülkede de nüfus bakımından kalabalık bir Kürt devleti kurmak istiyorlar. Bu devlet de tamamen İsrail’e bağımlı bir Kürt devleti olacak. Hükümet, şimdiye kadar cumhuriyetin bütün varlıklarını sattı. Devletin elinde toprak hariç hiçbir varlık kalmadı. Varlık satışları bittiği için şimdi ise satışları yapıyorlar. Örneğin elektrik harici haklarını satmak gibi. Bütün haklar, yabancılara satılıyor. Sanayimizin %52’si, bankalarımızın %80’i yabancıların eline geçti. Bu da devletimizin zayıflaması demek. Bunu önleyecek şey, bu iktidarın düşürülmesidir. Bunu da vatandaş sağlayacak. Hükümetin alternatifi CHP değil, MHP’dir.”

MHP heyeti daha sonra Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ziraat Odası ve Keşan Ticaret Borsası'na ziyaretlerde bulundu.

KTSO ZİYARETİ

Saat 15.30 sıralarında Keşan TSO'ya giden partilileri, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve bazı oda yöneticileri karşıladı.

Partililere “Hoş geldiniz.” diyerek konuşmasına başlayan Alioğlu, “Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk. MHP ülkenin önemli bir partisidir. İnşallah memleketimizin daha da ileriye gitmesinde fayda sağlayacağına inanıyorum. Siyasi hayatınızdaki çalışmalarınızda başarılar dilerim.” dedi.

Daha sonra söz alan Zeki Bulut  da oda yöneticilerine kendilerini kabul etmelerinden ötürü teşekkürlerini sunarak, “Bizler ayrı insanlar değiliz. Sizlerden biriyiz. Her birimizle bütünüz. Bu ülke bizim ve bu noktada her birimiz ülkemizin değerlerini korumak için var gücümüzle çalışmaktayız.” dedi.

ZİRAAT ODASI ZİYARETİ

Partililer daha sonra Keşan Ziraat Odası’na geçti. Saat 14.20 sıralarında başlayan bu ziyarette de partilileri Keşan Ziraat Odası Yönetim kurulu Başkanı Hasan Şen karşıladı.

Burada söz alan Zeki Bulut, tarımda kendi kendine yetebilen 6 ülke arasında Türkiye'nin de yer aldığını ancak bunun 2004'te sona erdiğini dile getirerek şunları söyledi: “Köylünün mahsulü kullandığı mazotun parasını karşılamıyor. Köylümüz bitmiş durumda Ancak bunlara karşılık olarak artık ayağa kalkmanın zamanı geldi. Ülkede sıkıntı varsa, partinin bir önemi kalmıyor. Sorgulanması lazım ve bunlara yerel seçimlerde cevap verilmesi gerekiyor.” 

MHP'li yöneticilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Hasan Şen de canla başla çalışan ve başta bölge olmak üzere ülkenin ayakta kalması için büyük mücadeleler veren üreticinin bu şekilde cezalandırılmasına anlam veremediklerini aktardı. Şen; “Ayçiçeğine 1.170 kuruş fiyat biçilerek üreticinin umutları her zamanki gibi bir sonraki yıla kaldı. Bölgemizde ekonomi tamamen tarıma dayalı. Üretici sıkıntıya girdiğinde esnaf da sıkıntıya giriyor. Buğdayda ve ayçiçeğinde durum ortada, inşallah çeltik üreticimizin yüzü güler. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

BORSA ZİYARETİ

Milliyetçi Hareket Partisi MKYK üyelerinin son ziyareti Keşan Ticaret Borsası’na oldu.

Bulut, Gökçen ve beraberindeki partililere Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük ve bazı borsa yöneticileri “Hoş geldiniz.” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymaz, yaptığı kısa konuşmada bölgenin menfaatleri için ortak olan konularda her zaman var olduklarının altını çizdi. Yusuf Yörük de 250 üyesi bulunan küçük bir kurum olduklarına işaret ederek,  Borsa'nın çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi. Yörük, “Küçük bir kurumuz ancak, bölgemiz ve üreticimiz için elimizden geldiği kadarıyla her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Doğru olan her şeyin yanında yanlışın da karşısında durmaya devam ediyoruz. Geldiğiniz için teşekkür ediyoruz.” dedi. Zeki Bulut ve Ahmet Mucip Gökçen ise yaptıkları konuşmalarda ülkenin tarım ve hayvancılıkta geldiği noktaya değinerek, “Küçük bir kurumuz diyorsunuz ancak, büyük şehirlerdeki kurumlar gibi faaliyetleriniz var. Sizleri çalışmalarınızdan ötürü kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

Partililer burada yapılan konuşmaların ardından Borsa'dan ayrıldı.