HABER MERKEZİ

Eğitim için oğlunu Amerika’ya gönderme hazırlığı yaptığını belirten Arda, “Yaklaşık 15 gün önce pasaport almak için Keşan İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurduk. Evraklarımız ile birlikte Amerika’dan gelen yazışmaları da beraberinde götürdük. Pasaport işlemini yapan görevli memur evrakların eksik olduğunu belirtti. Kendisine istenilen tüm evrakları getirdiğimi söylemem üzerine, bu kez de bazı evrakların mühürsüz, bazılarının da fotokopi olduğunu öne sürerek, işlemi tamamlamadı. Üstelik bu memurumuz evrakların tam olup olmadığını kontrol etmeden, Vergi Dairesine pasaport harcını da yatırttı.” dedi.

“BOŞ YERE PASAPORT HARCINI DA YATIRTTI”

Aradan bir süre geçtikten sonra İpsala İlçe Nüfus Müdürlüğüne gittiğini dile getiren Hüseyin Arda, şunları kaydetti: “İpsala Nüfus Müdürlüğüne gittim, aynı evrakları verdim ve durumu izah ettim. Oradaki memur bir süre işlem yaptıktan sonra sorun olmadığını ve pasaport sahibi ile velisinin imzaya gelebileceğini söyledi. Keşan’da 764 TL’lik pasaport harcını ödediğimi ve bir daha yatırıp yatırmamam gerektiğini de sordum. Aynı memur, pasaport sahibinin öğrenci olduğuna dair belge ibra etmesi durumunda sadece defter harcının yatırılmasının gerekli olacağını anlattı. Ben de 108 TL olan defter bedelini yatırdım ve pasaport evimize gönderildi. Keşan’daki memur, bize boş yere pasaport harcını da yatırttı.”

“YORUMU KAMUOYUNA BIRAKIYORUM” 

Keşan ve İpsala nüfus müdürlüklerinin ayrı bakanlıklara bağlı olup olmadığını soran Arda, “İki müdürlükte aynı sisteme bağlı, aynı evraklar karşılığı pasaport veriyor. Aradaki farkın bulunması için yorumu kamuoyuna bırakıyorum.” diye konuştu. 

“KİM SORUMLU İSE BİR YILIN HESABINI VERECEK”

Hüseyin Arda, pasaportu alamadığı için oğlunu Amerika’ya gönderemediğini ve bir yılın heba edildiğini de sözlerine ekleyerek, “Avukatımla görüşüyorum, kim sorumlu ise bu bir yılın hesabını verecek. Bir sürü masraf yaptım. Masrafların bedelini de sorumlusu kimse ödeyecek?” şeklinde konuştu.

Arda son olarak ‘işini yapmakla’, ‘iş yapmak’ arasındaki farkı, daha iyi anladığına dikkat çekerek, İpsala Nüfus Müdürlüğü personeline, özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.