AYŞİN SEÇİL GEZER

Saros Hotel’de kahvaltı etkinliği ile yapılan toplantı saat 10.00 sıralarında başladı. Kahvaltıya; AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu ve partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Boyalık, şunları söyledi: “Partimizin 16. Kuruluş yıldönümünün bittiği bugünlerde 17. Yaşına bastığı bu günlerde, bu sabah teşkilat kahvaltısında sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Keşan’da kötüye giden bir yönetim, Keşan’ın çok berbat giden bir yönetimi var. Önümüzdeki seçimlerde Keşan’ın kaderini değiştirecek, Keşan’ı düzgün bir belediye anlayışına kavuşturacak, Keşan’a hizmeti getirecek AK kadrolar ile sabah kahvaltısında buluştuk ve istişare toplantısı yapacağız. Bizim derdimiz Keşan’a hizmet etmek. Ticareti gelişmiş, sanayisi gelişmiş bir Keşan haline getirmek istiyoruz. Bizler Gıda OSB ile Keşan’ın yoluyla köprüsüyle, kavşağıyla, tarım ve hayvancılığın gelişmesiyle ve bunun için Keşan’da sivil toplum kuruluşları ile hep beraber bir toplantı yaptık, orada da konuştuğumuz tek bir şey vardı; Keşan’ın kalkınması için Keşan’ın ileriye gitmesi için mutlaka ve mutlaka istihdam yaratmak lazım. Buna iş adamlarımız da katılacaklar. AK Parti’ye gönül vermiş katılımcılar ile bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde yine bu toplantıları genişleteceğiz. İnşallah başarılarımız, 2019 yerel seçimlerinde Keşan’da belediye anahtarı alarak gelecek. Biz umutluyuz. Genç, dinamik tecrübeli kadromuz var. Her zaman biriz beraberiz.”

Hüseyin Boyalık’ın ardından sözü Aksal aldı.

HEDEFİMİZ YERELDE BELEDİYELERİ ALMAK

Her gün seçim varmış gibi çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Fatma Aksal, “Göreve geldiğimizden beri çok yoğun çalışıyoruz. Havsa’dan başladık, Süloğlu, Lalapaşa, Edirne’de seçim temposuyla çalışmaya devam ediyoruz. Yapacak çok işimiz var. Amacımız, derdimiz bölgeye hizmet etmek. Gecemi gündüzüme katarak çalışmaya hazırım. Hiç seçim bitmemiş gibi çalışmalara devam edeceğiz. Önümüzde yerel seçimler var. Hedefimiz yerelde belediyeleri almak, hep birlikte inşallah en iyi adaylar ile Keşan halkı kimi istiyor, Uzunköprü kimi istiyor, Edirne kimi istiyor diyerek ortak akıl ile adayımızı belirleyip belediyeleri almak, hizmet etmek. Partimizde de yenilenme sürecine gideceğiz.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN BÜYÜDÜĞÜNE İNANIYORUZ

Aksal’ın ardından söz alan Akmeşe, şu ifadeleri kullandı: “AK Parti 16. Yılını doldurdu. Hedeflerimiz var; 2023, 2053, 2071. AK Parti 16 yıldır 13 tane seçim kazandı. Bizim dünya lideri bir liderimiz var, Recep Tayyip Erdoğan, Allah onu Türkiye’nin başından eksik etmesin. Biz liderimize inanmış bir teşkilatız. Seçim bitti, biz sahadayız. Bizde bir seçim biter hemen diğer seçim çalışmaları başlar. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında yürüyen bir teşkilatız. 15 Temmuz’u yaşadık ama maalesef bitmedi. Biliyorsunuz 10- 15 günden beri Amerika ile yaşadığımız bir sorun var. Dolar, euro aldı başını gidiyor ama bu millet 15 Temmuz’da nasıl o teröristlerin başında, tankların başına sopalarla karşı çıktıysa doların yükselmesini de Amerika’ya da kafa tutarız. Belli bir süre belki böyle devam edecek ama biz Türkiye’nin büyüdüğüne inanıyoruz. Onlar da bunu hazmedemiyorlar. Papaz bahane bunu bilin. Genel Başkanımızın liderliğinde biz bu badireleri de atlatırız. Türkiye her geçen gün yoluna büyüyerek devam ediyor. Son seçimlerde oyunu yükselten 10 ilden biriyiz. Biz bu belediyeleri aldıktan sonra başarılı oluruz ancak Türkiye ortalamasını yakaladıktan sonra başarılı oluruz. Bizim hedefimiz yerelde belediyeleri almak, bundan sonraki seçimde de Türkiye ortalamasını yakalamak.”

EĞER BÜYÜKLERİMİZ İZİN VERİRSE

Basın mensuplarının, “Yerel seçimlerden bahsettiniz, kamuoyunda da isimler geçmeye başladı. Mustafa Helvacıoğlu açıkladı, birkaç isim daha da geçiyor. Siz aday mısınız?” şeklindeki sorusunu Boyalık, şöyle yanıtladı: “Mustafa Helvacıoğlu’nun üyeliğini aldık. Kendisi, ben AK Parti’nin her kademesinde çalışırım şeklinde ifadesi oldu. İnşallah AK Parti kendisiyle renklenecektir. Biz kendisinin AK Parti’ye üye olmasından mutlu olduk. Belediye Başkan Adaylığı düşünebilir, bizler her şeye açığız. En son kararı verecek olan İl Başkanımız ve Genel Merkezdir. Benim adaylığıma gelince, İlçe Başkanıyım, İlçe Başkanlığım devam ediyor. AK Parti’de de İlçe Başkanı’nın aday olması gayet doğal bir şeydir. İl Genel Meclis Üyeliği’nden geldik, İlçe Başkanı olduk, tecrübemiz var, siyasette çalışma azmimiz var. Aday olur muyuz? Eğer büyüklerimiz izin verirse, uygun görürse, ol denirse olunur. AK Parti’de görev istenmez, verilir diye bir tabir var, hakkımızda hayırlısı olan olur.”