Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, oda üyelerini UAVT ve çay fiyatı konularında uyarırken, AK Parti’nin odayı ziyaret edeceğini duyurdu.

UAVT KODU (ULUSAL ADRES VERİ TABANI) ZORUNLULUĞU

Oda Başkanı Çakmak, UAVT ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Merkez Keşan belde ile köylerde sabit veya seyyar işletmecilik yapan vergi kayıtlı olup Odalarımıza kayıtlı esnafımız en geç 26 Ekim 2015 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar iş yerlerinin halihazırda en son kesin adreslerini, kapı numaraları ile birlikte tespit edip odalara ve sicil müdürlüğüne kayıt ettirmek zorundadırlar.”

Çakmak, ayrıca köydeki esnaflarının işlettiği iş yerinin kesin kapı numarası ve adresi ile birlikte odalarına başvurmaları gerektiği konusunda uyardı. Çakmak, Keşan merkez ve beldelerdeki esnaflarının ise sabit iş yerleri tapularının fotokopileri ile birlikte belediyeye müracaat edip kesin adreslerini öğrenip, belediyeden alacakları UAVT kodları ile oda sicil müdürlüğüne kesin onaylarının yaptırmalarını söyledi. Esnaflarının kesin adres tespiti olan UAVT kodları ile işlemlerini 26 Ekim 2015 Pazartesi gününe kadar yapanlardan hiçbir ücret alınmayacağını belirten Çakmak, 26 Ekim 2015 Pazartesi gününden sonra başvuranlardan alınacağını ifade etti. UAVT için bilgi almak isteyenler esnaflarının 714 05 70'i arayarak oda genel sekreterinden bilgi edinebileceğini söyleyen Çakmak, esnaflarının odalarına olan ikinci dönem aidat borçlarını da 30 Ekim 2015 Cuma gününe kadar ödemeleri konusunda hatırlatmada bulundu. Çakmak, Gününde ödenmeyen borçlar yüzünden üyelerinin hem cezalı duruma düşebileceklerini hem de işlemlerinin yapılmayacağını bildirdi.

ÇAY ARTIK 75 KURUŞ OLMALIDIR

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Kahveci ve Çay Ocağı esnafının ekmeğine ve emeğine sahip çıkmadığını belirtti. Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler odasının, 12 Kasım 2013 Birlik Yönetim kurulundan çay fiyatını 75 krş olarak aldığı halde kahveci ve çay ocağı işleten esnaflarının büyük kısmının hala 50 krş’tan çay sattığını hatırlatan Çakmak, “Günümüzde 50 krş alınacak hiçbir malzeme veya hizmet olmadığı halde, müşterilerini kaybetmekten korkan kahveci esnaflarımız hala 50krşa çay satmaktadır.  Evimizde çay demlesek 50 kuruş'a mal edemeyeceğimizi bildiğimiz halde çaylarımızı 50krş gibi çok ucuza satarak diğer meslektaş kahvecilerimizin ekmeği ile oynamış oluyoruz. Bütün Kahveci ve Çay ocağı işleten esnaflarımız en kısa zamanda çay fiyatlarını 75 kuruş' tan satmaya başlamalıdır. Esnaflarımız her gün kendi ekmeğine emeğine saygılı olmalı en yakın zamanda çay tarifelerine uymalıdırlar. Oysa 3 yıldan beri kiralar, elektrik faturaları, çay, tüp, şeker, bağ kur vs. gibi fiyatlara zam gelmedi mi? Lütfen ekmeğinize sahip çıkın.” dedi.

AK PARTİ, KEŞAN ESNAF VE SANATKARLARIN SORUNLARINI DİNLEYECEK

Son olarak Çakmak, Keşan AK Parti İlçe Teşkilatı’nın 19 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 11.00’de Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Eğitim Salonu’nda, Keşan'daki Esnaf Oda Başkan, Yönetim, Denetim Kurulu ve Esnafların sorunlarını dinlemek ve 1 Kasım'da AK Parti’den Edirne Milletvekili adaylarının tanıtılacağı bir program olacağını söyledi. Çakmak, Türkiye’nin seçime hazırlandığı bugünlerde AK Parti Milletvekili adaylarına sorunlarını iletmek isteyen tüm esnafı bu toplantıya davet etti.