Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, dün yaptığı açıklamada, esnafın yaklaşan yılbaşından umutlu olduğunu ifade ederek, eğlence mekanlarında yılbaşı kutlaması için belirledikleri fiks menü fiyatların bu yıl vatandaşların ekonomik durumlarının göz önüne alınarak belirlediklerini gördüğünü söyledi.

YILBAŞI NE GETİRİR NE GÖTÜRÜR BELLİ OLMAZ

Genel olarak Keşan ekonomisinde ciddi bir rahatsızlık olduğunu ve birçok esnafın giderlerini karşılamakta zorlandığını dile getiren Çakmak, şöyle konuştu: “Şu an esnaf kan ağlıyor. Yılbaşı ne getirir, ne götürür belli olmaz. İnsanlar, tek başlarına ya da aileleri ile yılbaşını kutlayacak, bir gecede olsa sorunlarından uzaklaşacaktır. Bu, piyasaya belirli bir hareket getirecektir. Herkes, karınca kararınca yılbaşını bir şekilde geçirecek. Bu tabii ki herkes için farklı olacak. Kimisi evinde, pijama ve terlik ile televizyon karşısında, kimisi ise eğlence mekanlarında yılbaşına girecek. Biz, esnafımızın yılbaşı alışverişinden umutlu olduğunu biliyoruz. Tabi sadece temenni etmekle olmuyor. Halkın ekonomisinin düzelmesi devlete bağlı. Umarız, hükümetimiz, ana muhalefetimiz, muhalefetimiz akıllı politikalarla ülkemiz ekonomisini daha da refah günlere götürür. Temennimiz herkesin rahat olması.”  

KEŞAN’IN BİRÇOK ARTISI VAR AMA PARASI YOK

 Çakmak, birçok vatandaşın yılbaşı için fazladan bir para ayıramadığını da kaydederek, “Vatandaşlarımız milli piyango biletlerini aldı. Çekilişte heyecanı yaşayacaklar. Duruma esnaf açısından baktığımızda ise Keşan’da ekonomik anlamda büyük bir duraklama var. Yılbaşı en çok kuruyemiş, alkol ve kırtasiye sektörünü hareketlendirir. Keşan’la övünüyoruz, birçok artısı var ama parası yok. Eğlence için de para lazım. Temennimiz, ekonominin canlanmasıdır. 2014’te inşallah bu daha da iyi olacaktır. Umarız suni değil, kalıcı ekonomik politikalar izlenir. Hepimiz, ülke ekonomimizin daha iyi seviyelere gelmesini arzu ediyor.” dedi.

BU RAKAMLAR UYGUN

Son olarak yaptıkları reklamlara bakarak eğlence mekanlarının yılbaşına özel düzenledikleri programların fiks menü fiyatlarını değerlendiren Çakmak, “Duyduğuma göre fiyatlar geçtiğimiz yıla oranla daha uygun. Birçok işyeri bu yılki fiyatları belirlerken, ailelerin ekonomik durumlarını gözönüne almış. Kişi başı 65-75 TL olan yerler mevcut. Bu rakamlar uygun.” diye belirtti.