Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, dün yaptığı açıklamada, bölgemiz turizm işletmecilerinin Ramazan Bayramı ve sonrasında yaşanan yoğunluğu karşılamakta yetersiz kaldığına dikkat çekerek, “Dünyanın en temiz denizine sahibiz ancak turizm anlamında birçok eksikliklerimiz var. Erikli başta olmak üzere sahillerdeki imar sorunu biran önce çözümlenmeli, sahillerin alt yapı sorunları giderilmeli. Gelecek misafirleri en iyi şekilde ağırlayabileceğimiz turizm yatırımları yapılmalı.” dedi.

“ARTIK 2 AYLIK ESNAFLIKLA BU İŞ OLMAZ”

Çakmak, “Dünyanın kendi kendini temizleyen tek denizine sahibiz. Bunun kıymetini ve değerini bilmemiz gerekir. Bugünlerde yaptığımız gibi bir iki aylık esnaflıklarla bu iş olmaz. Bölgemize gelen tatilcilerin tüm beklentilerine cevap verecek şekilde konaklama, eğlence ve alış veriş pazarlarımız olmalı. Bu konuda başta Keşan Belediyesi olmak üzere diğer ilgili tüm kurum, kuruluş ve yatırımcı işadamlarımıza görev düşüyor.” diye konuştu.

“YOL VE KAVŞAK YAPIM ÇALIŞMALARININ SIKINTISI YAŞANIYOR”

Ramazan Bayramı’nda yaşanan aşırı yoğunluğun, daha sonraki günlerde havaların da çok iyi gitmesi nedeniyle hâlâ devam ettiğini ve esnafın bundan faydalanmayı bildiğini de ifade eden Çakmak,  şöyle konuştu: “İşlerdeki bu yoğunluğun bu ayın sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz. Ancak, sahile ulaşımın bu yıl çok zahmetli olması beraberinde birçok sıkıntıları da beraberinde getirdi. Tek tesellimiz sürücülerin tedbirli olmaları ve yapılan uyarılara gerekli duyarlılığın gösterilmesi sonucu şu ana kadar önemli bir kaza yaşanmadı. Bunda emniyet müdürlüğü ve jandarma görevlilerimizin gösterdikleri olağanüstü hassasiyette çok önemli oldu. Özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.”

“ÇÖP TOPLAMAYI BİLMİYORLAR”

Sahillerde yaşanan en büyük sorunların başında çöp olduğunu belirten Çakmak, “Bu konuda gelen misafirler maalesef çok duyarsızlar. Çöplerini torbaya koyup çöp bidonlarının yerine getirmek yerine olduğu yerde bırakıyorlar.” dedi.

“AVM’LER ESNAFIN İŞLERİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Bir soru üzerine sahillerde bir bir açılan büyük alışveriş merkezleri hakkında görüş belirten Çakmak, “Bu AVM’lerin açılması için gerekli olan bir prosedür var ve bunu yerine getiren faaliyete geçiyor. Bu konuda belediyenin herhangi bir yaptırımda bulunması mümkün değil. Bu tür işler bizim küçük esnafımızı tabi ki olumsuz bir şekilde etkiliyor. Küçük esnaf ekonominin kılcal damarları gibi ve olmazsa olmaz. Biz bu konudaki sıkıntılarımızı gerek yaptığımız yazışmalarla gerekse Ankara’ya gittiğimizde bire bir görüşmelerimizde ifade ediyor, dile getiriyoruz. Esnafın AVM’ leriyle olan sorunu ilgili bakanlık düzeyinde çözümlenecek bir sorun. Bu konuda da gerek federasyon gerekse konfederasyon düzeyinde başvurular ve talepler yapılıyor.” şeklinde konuştu.