Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, 31 Mart 2016 Perşembe günü sona erecek olan TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu) ruhsatlarının yenilenmesi konusunda uyardı. Her yıl yenilenen ruhsatlar için 2016 yılı ücretinin 405,00 TL olduğunu hatırlatan Çakmak, Ziraat Bankası Keşan Şubesi’ne yenileme ücretini yatıran üyelerinin Oda’dan alacakları matbu dilekçeyi doldurup Keşan Kaymakamlığında ile Keşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ruhsatlarını onaylatmaları gerektiğini söyledi. Çakmak’ın konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamıza üye kadeh ile içki satan İçkili Lokanta, Birahane, Bar, Meyhane, Disko, Taverna ve de Canlı müzik yapan işletmelerimiz, her yıl olduğu gibi 2016 yılında da TAPDK ruhsatlarını yenilemek zorundadır.

2016 yılı TAPDK ruhsatları ücreti 405,00 TL olup, Ziraat Bankası Keşan Şubesi’ne 31 MART 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar ödeme yaparak onay yaptırmak zorundadır.

Bu yıl TAPDK ruhsatı yenilemek için, önce Ziraat Bankası Keşan Şubesi’ne 405,00 TL yatırılacak, Ziraat Bankası’ndan alınacak banka dekontu ile 2015 yılından işletmede bulunan TAPDK ruhsatı ve Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odamızda hazır bulunan matbuu dilekçeyi işletme sahibi kendisi doldurup imzaladıktan sonra bütün bu evraklar ile Keşan Kaymakamlığımıza gidip matbu dilekçeyi onaylatarak, bütün evrakları alıp Keşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze gidip TAPDK ruhsatını onaylatılarak işlemlerinizi tamamlamış olacaksınız.

TAPDK ruhsatlarını 31 Mart Perşembe gününe kadar onaylatmayan esnaflarımız daha sonra bu ruhsatı almakta zorluk ve sıkıntı yaşayabilirler.

Esnaflarımız daha sonra yapılacak denetimlerde cezalı duruma düşmemek için 31 Mart Perşembe günü mesai bitimine kadar TAPDK ruhsatlarını yenilemelidirler.”