Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan, dün yaptığı açıklamada hükümetin kurulamaması nedeniyle alınan erken seçim kararının ekonomik istikrarsızlığa yol açtığını ve bundan sanayi esnafının da olumsuz etkilendiğini belirtti.

Dolar ve Euro’nun değerinin tavan yaptığını hatırlatan Erkan, “Hükümetin kurulamaması ve erken genel seçim kararı alınması ekonomik istikrarsızlığı arttırdı. Dolar ve Euro’nun değeri rekor seviyede yükseldi. Ancak işçilik fiyatları aynı kaldı. Bu yükseliş sadece küçük esnafı değil büyük sanayicileri de etkileyecektir. Bu kış acısını göreceğimizi sanıyorum. Geçtiğimiz gün CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na sanayiye gelmemesi nedeniyle sitemde bulundum. Kendisi de son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle bazı çalışmalarda bulunduklarını ve bu nedenle bölgeye gelemediğini söyledi. Ancak ilk fırsatta sanayiye gelerek, esnafın dertlerini dinleyeceğini söyledi. Ben en azından vekilimizin buraya gelerek esnafa cesaret vermesini istiyorum. Kendisine yönelteceğimiz sorularımız da var. Milletvekiline de bir mana bulamıyorsun.” dedi.

ÇİFTÇİ DUMAN OLURSA, ESNAF DA DUMAN OLUR

Hüseyin Erkan, kış sezonunda esnafın sıkıntı yaşayacağını öne sürerek, şunları söyledi: “Neden? çiftçide de istediğini alamadı. Bu yıl ayçiçeğinde fazla verim yok. Dönüme 150-170 kilo ayçiçeği alınıyor. Çiftçi duman olursa, esnafta duman olur. Büyük ölçekte düşünüldüğünde şirketler de batabilir. Bu devlete de zarar verir. Vergi veremeyecek. İşsizlik çoğalacak. Herkesin Allah yardımcısı olsun.”

PARA KAZANIP İŞİNE YATIRIM YAPABİLEN ESNAF YOK

Yaz sezonunun sanayi esnafı açısından durgun geçtiğini dile getiren Erkan, “Çok para kazanıp, işine yatırım yapabilen esnafımızın olduğunu sanmıyorum. Zaten kredilerle arabaların birçoğu yenilendi. Bunun yanında akaryakıta gelen zamlarda insanların belini büktü. Artık vatandaş aracını yerinden kolay kolay oynatmıyor. Dünya piyasalarında petrol ucuzlarken bizde durmadan zam geliyor. Araba bir ihtiyaç ama böyle giderse insanlar kontak çevirmeye korkar olacak. Araba hareket etmezse, sanayiye getirilmesine ihtiyaç olmayacak.” diye konuştu.