Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Erkan, yaz sezonunun yaklaştığına dikkat çekerek kavşaklarda yürütülen çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Bölgenin en hareketli sezonunun yaz olduğunu hatırlatan Erkan, “Bu hareketli döneme kadar kavşakların yapım işi bitmezse Keşan’daki ticaret olumsuz etkilenecektir. Yaz aylarında ilçe merkezindeki ticaretin, yol kenarlarındaki işletmelerin ve sanayi esnafının en büyük gelir kaynağı yoldaki trafik akışıdır. Yolumuzdan günde en az 10 bina aracın geçtiği söyleniyor. Bu 10 bin aracın ez az %1’i, lastik tamiri, temizliği, ya da yağ almak için mutlaka Keşan Küçük Sanayi Sitesi’ne uğruyor.” dedi.

EN ÇOK YAZIN KAZA OLUYOR

Hüseyin Erkan, yaz sezonunda yoğunluk nedeniyle kazalarında arttığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte araç yoğunluğu başlayacak. Kuyruklar oluşacak. Meydana gelecek kazaların vebalini kim üslenecek. Çalışmalar hızlandırılacak kavşakların bir an önce bitirilmeli ve sezona yetiştirilmelidir.”

BU YOLDAN PARA AKIYOR

Yapılması gündemde olan Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyol Projesi’ni de değerlendiren Erkan, “Proje, Keşan’ı ticari olarak birçok yönde etkileyecektir. Yol demek, hareketlilik demek. Hareketlilik demek de para demektir. Bu yoldan para akıyor. Akan paradan bizler de sanayi esnafı olarak elbette faydalanıyoruz. Yoldan geçen araçların bir kaçı sanayimize girse ‘Bereket versin’ diyoruz. Otoyol projesi hayata geçerse, bizlerde kenarda kalan diğer ufak ilçeler gibi karşıdan bakarız. Esnafın işleri zaten bozuk durumda. Tek umudu yaz sezonu. Kışın araç gelmeyecek yazın trafik akmayacaksa kepenkleri kapatmak zorunda kalırız. Buradaki yolumuzun kapanmaması için siyasiler ellerinden gelen mücadeleyi vermelidir.” şeklinde konuştu.