AYGÜL KONAR

Erkan, açıklamasında esnaflar için sicil affının çıkması gerektiğini de hatırlattı.

“ESNAFIMIZ KURALLARA UYUYOR”

Valilik talimatıyla koronavirüs tedbirleri kapsamında her oda da üç kişiden oluşan denetim komisyonu kurulduğunu kaydeden Hüseyin Erkan, “Biz bütün mükelleflerimize maskesini takmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri için uyarılarımızı yaptık. Gezdiğimiz denetlemelerde bizim esnaflarımızın kurallara uyduğunu gördük. Bizler, valilik, kaymakamlık veya belediyeden bir karar çıktığı zaman hemen üyelerimize mesaj atıp bilgilendiriyoruz. Ben üyelerimle gurur duyuyorum. Bilinçli davrandıkları için hepsine teşekkür ederim” dedi.

“SİCİL AFFININ ÇIKMASI LAZIM”

Koronavirüs salgınından dolayı işlerinin bozuk olduğunu dile getiren Erkan, “Üyelerimiz Bağ-Kur, sigorta parasını ödeyemez. Milletvekillerine hep söylüyorum, sicil affının çıkması lazım. Türkiye’de 35 milyon insan bankalardan kredi kullanmış. Bunun 5 milyonu takibe düşmüş. Bunun ortalama yarısı kırmızı kalem olacak. Zaten verilen kredilerden kırmızı kalem yemiş olanlar alamadı. Şimdi daha çok olacak bunlar. İnsanlar koronavirüs salgını sebebiyle artık meslek değiştirmeye başladı. Siftah yapmadan eve gidiyoruz. Boşanmalar, kavgalar oluyor. Çocukların okul harçlığı çıkmıyor. Esnafı gezdiğimiz için bunları görüyoruz. Esnafın derdini dinliyoruz. Milletvekillerimize de söylüyorum ben bunları”  ifadelerini kullandı.

“EŞYAYI SATAN KİŞİNİN BİLGİLERİ VE EŞYANIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ KAYIT ALTINA ALINACAK”

Bölgemizde artan hırsızlık olaylarına karşı valiliğin harekete geçtiğini ifade eden Hüseyin Erkan ikinci el eşya hurda alım satımı yapan iş yerleri ile ilgili yeni kararların alındığını da söyledi.

Mükelleflerinde kilo ve normal ikinci el hurdacılar ile araba bozan hurdacılar olduğunu söyleyen Erkan, “Esnaflarımızı genel sekreterimle tek tek gezdik. 18 yaşından küçüklerden hurda almayın dedik. Karara göre esnaflar tarafından eşyayı satan kişinin bilgileri ve eşyanın teknik özellikleri kayıt altına alınacak. Buna uyamayan işyerlerine de idari para cezası uygulanacak. Üyelerimiz de bunu makul karşıladı. Diğer odalarda kendi mükelleflerini gezdi. Çok güzel önlemler. Yeter ki uygulansın. Kimse bir şey çalamaz”  şeklinde konuştu.