Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan, esnafın beklediği torba yasanın çıkmamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve torba yasanın çıkmasının Ekim ayına ertelenmesinin esnafı olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

“TORBA YASA İÇİN VEKİLLERİMİZİ ELEŞTİRDİM”

Vekillerin hepsini esnafın büyük bir bölümünü ilgilendiren vergi affını içeren torba yasayla ilgili eleştirdiğini, bunun üzerine CHP Edirne Kemal Değirmendereli’nin kendisini aradığını belirten Erkan, Değirmendereli’ye “Sayın Vekilim, siz 3 vekilsiniz Ankara’da. Vekillerin arasında Recep Gürkan’ı da saydım. Her ne kadar sonradan belediye başkanı seçilse de yine vekilimizdir. Torba yasayla ilgili sivil toplum örgütlerine bilgi veremiyorsunuz.” dediğini aktardı.

“NEDEN ERTELENDİĞİ SÖYLENSİN”

Bu sözler üzerine Kemal Değirmendereli’nin torba yasaya sicil affının dahil edileceğini söylediğini belirten Erkan, “Bende esnafımızın çok mağdur olduğunu söyledim. Keşan bu sene kavşaklardaki düzenleme ile yol yapım çalışması nedeniyle çok mağdur. Enez yolunun tek yönlü açılmasını da istedik.” dedi.

Torba yasayı esnafın sevinçle beklerken niye ertelendiğini bir türlü anlayamadıklarını kaydeden Erkan, “Vekiller bizi arayıp neden ertelendiğini söylesin. Kardeşim biz çok çalıştık çıkması için ama iktidar veya muhalefet partisi bunu engelledi diye açıklasın. Bu yasanın çıkacağını vekillerimiz bize kendileri söylesin. Biz konuyla ilgili bilgileri televizyonlardan duyuyor, gazetelerden okuyoruz. Yasaların çıkmasına hem iktidar hem de muhalefet partisi milletvekilleri sıcak bakıyormuş. O zaman bir an önce bu torba yasa çıksın ve esnaf kendini ona göre ayarlasın.” şeklinde konuştu.

“EN ÇOK ÇALIŞAN BAŞKANIM”

Bölgede ekonominin kalkınması için vekillerin daha çok çalışması gerektiğini söyleyen Hüseyin Erkan, “Vekillerimiz çalıştıkları gibi bizi de bilgilendirsinler ki ne yaptıklarını bilelim. Kamuoyuyla Meclisteki çalışmaları paylaşsınlar. Herkes bilgilensin. Bizim bazı mükelleflerimiz benim için ‘oturan başkan’ diyor. Halbuki en çok çalışan başkan benim.” dedi.

“MUHALEFETİN DE İKTİDARIN DA SUÇU VAR”

Torba yasanın gecikmesinin esnaf açısından çok kötü olduğunu, beklentinin daha da uzadığına dikkati çeken Erkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Muhalefetinde de suç var, iktidarında da suç var. Yasa çıkmadan tatile girmeyecektiler. Esnaf tatile mi giriyor? Çıkar yasayı sonra tatile gir. Meclis yasayı çıkarmadan tatile girmekle esnafın beline sopayı vurmuş oldu. Çünkü herkes hazırlığını ona göre yapmıştı. Çıkar yasayı esnaf da sevinsin, herkes yapacağı işi bilsin. Artık esnafı güldürsünler. Bir an evvel bu yasaların çıkmasını canı yürekten istiyoruz.”