Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Erkan, yaptığı açıklamada esnafın 2016 yılından beklentilerini aktararak, araç sahiplerini araçlarına kış bakımı yaptırması konusunda uyardı.

Tüm esnafın ve vatandaşın yeni yılını kutlayan Erkan, 2015 yılını sıkıntılar içerisinde geçiren esnafın, 2016 yılından beklenti içerisinde olduğunu söyledi. 2016 yılının, esnafın düzlüğe çıktığı bir yıl olmasını temenni eden Hüseyin Erkan, “Eğer yine 2015 yılı gibi geçerse esnaf diye bir şey kalmaz. Yaşadığımız en büyük sıkıntı kredi sıkıntısı ve defter tasdikleri. Devletimiz bunu bilmeli. Bu konuda, sanayiye gelerek bizleri ziyaret eden Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu’na gereken bilgileri verdik ve girişimlerde bulunmasını istedik. Diğer vekillerimizi de sanayiye bekliyoruz. Esnafımızı dinlesinler. Erdin Bircan aradı ama maalesef gelmedi. Yıl sonu olması nedeniyle herhalde işleri yoğun. İktidar partisinin Milletvekili Rafet Sezen’i de bekliyoruz. Kendisi de bölgeyi iyi bilen bir insan. Hepsini sanayiye bekliyoruz. Burası adeta Cennet. Esnaf konuşmasını da ağırlamasını da çok iyi bilir.” dedi.

ARAÇLARINIZIN KIŞ BAKIMI YAPTIRIN

Hava sıcaklıklarının düştüğünü dile getiren Erkan,  araç sahiplerine, araçlarına kış bakımı yaptırmaları konusunda uyarıda bulunarak, şunları söyledi: “Araç sahipleri, araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmalı. Öncelikle kış lastiğini taktırmalı, sonrasında da aracına antifriz koydurtmalı. Karlı ve buzlu yollara, mecbur kalmadıkça çıkmasınlar. Gizli buzlanmayı da dikkate aldığımızda, yavaş gidilmesinde fayda var. Biz araçlara değil, insanlara zarar geldiğinde üzülürüz. Bu yüzden bakımlarını yaptırıp dikkatli olsunlar. Ayrıca, gece evlerine giderken araçlarını park ettiklerinde el frenini çekmesinler. Çok soğuk havalarda el frenin teli donar ve salınması zor olur. Böyle olursa da gece acil işleri olduğunda aracı hareket ettiremezler. Bu nedenle araçların, düzgün bir yerde ve viteste bırakılmasında fayda var.”