Keşan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kırım, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Pazar günü katıldıkları Uluslararası İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı’nı değerlendirdi.

Keşan Bal Üreticileri Birliği üyeleriyle birlikte önceki gün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı’na katıldıklarını ifade eden Kırım, “Orada yeni ve daha önce kullanılan muhtelif sarf malzemeler ile diğer ekipmanları yerinde gördük. Üretici firmalardan bilgiler aldık. Hem kullanış bakımından hem de hijyen bakımından gerçekten önemli malzemeler yapılmış. Hatta bazı üyelerimiz kendi ekipmanlarında yeniliğe giderek kısmen otobüse konularak getirildi, bir kısmı da kargoyla firmalar tarafından kendilerine iletilecek. Bununla birlikte 2016’nın arı bakım çalışmaları da hareketlenmeye başladı. Daha öncede söylediğim gibi şekerli bal kıvamı hemen hemen kırıldı. Balın donmuş olmasının özellikli olduğunun bilincine insanlarımız vardı. Bu da tüm bal üreticisi arkadaşlarımız için sevindirici bir durum. Ancak yinede bal fiyatlarındaki düşüklüğün nedenini tam bilemiyoruz. Ama fiyatların hala arzu edilen seviyede olmadığını görmekteyiz. Ne olursa olsun bal bir geçim kaynağıdır. Bir özveridir, gönül işidir. Bal üretmek, bal kadar tatlı bir iştir. Dolayısıyla üretime devam ediyoruz. En kaliteli balı, en temiz ortamlarda üretmeye devam edeceğiz.” dedi. 

GENEL KURUL YARIN

Hüseyin Kırım, Keşan Bal Üreticileri Birliği 2’nci Olağan Genel Kurulu’nun, yarın, hizmet bürosunda yapılacağını dile getirerek, saat 12.00’de başlayacak toplantıya tüm üyeleri davet etti.