Trakya Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği; Merhum Gazeteci Hüseyin Solmaz Gazetecilik Ödülleri Yarışması başlıyor. Yarışmaya 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasında yayınlanan eserler katılabilecek.

Yarışma; Haber (1. 2. ve 3.), Haber Fotoğrafı (1. 2. ve 3.),  ve Sayfa Düzeni (Tek Birincilik) olmak üzere 3 dalda yapılacak.

Yarışmanın birincilerine 2.500 TL. İkincilerine 1.750 TL ve Üçüncülerine de 1.250 TL. ödül olarak verilecek.
Trakya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu adına yarışma hakkında bilgi veren Gazeteci Orhan Doğan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“TGD olarak gazetecilerin mesleki başarılarını ödüllendirmek amacıyla Hüseyin Solmaz Gazetecilik Ödülleri Yarışması düzenledik.

“Haber, Haber Fotoğrafı ve Sayfa Düzeni” ana başlıkları altında açılan yarışmada dereceye gireceklere çeşitli ödüller verilecek.

Yarışma için 07 Nisan -28 Nisan 2017 tarihleri arasındaki başvurular kabul edilecek ve yarışmadaki eserler Jürinin değerlendirilmesine tabi olacak ve her dalın birinci, ikinci ve üçüncüleri seçilecek.

Yarışma için Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale İl ve ilçelerinde yayınlanan günlük gazeteler ve ajanslar da çalışanların katılabilecek.

Tüm gazetecilere açık olan yarışmaya katılmak isteyenlerin en geç 28 Nisan 2017 saat 17.30’a kadar Edirne Merkezden katılacaklar eserlerini bizzat her gün saat 12.30-13.30 arası dernek binasına getirip yetkiliye teslim edeceklerdir.

Çorlu, Çerkezköy, Malkara, Saray, Süleymanpaşa, Marmara Ereğlisi, Şarköy, Hayrabolu ve Tekirdağ Merkezden katılacaklar eserlerini Mehmet Yirun’a;

Keşan, İpsala, Çanakkale ve Gelibolu’dan katılacaklar eserlerini Keşan Önder Gazetesinde Cengizhan Aktan’a;

Uzunköprü’den katılacaklar Adalet Gazetesinden Adnan Karakaya’ya

Lüleburgaz, Babaeski ve Kırklareli’ den katılacaklar ise eserlerini Babaeski’de Metin Karakuş’a teslim edeceklerdir. 

Detaylı bilgi ve yarışma şartnamesi hakkında bilgi almak isteyenlerin Orhan Doğan 05333737752 nolu telefona veya  [email protected]  ya da [email protected]  adresine de mail atarak iletişime geçebilecek.

Ayrıca yarışmaya katılacaklar eserlerini Orhan Doğan Sonhaber Gazetesi Maarif Cad.No.78 Edirne adresine posta ya da kargo ile gönderebilirler.
TRAKYA GAZETECİLER DERNEĞİNİN GAZETECİLİK ÖDÜLLERİ YARIŞMA YÖNETMELİĞİ
AMAÇ ve KAPSAM
1. Bu Yarışma gazetecilerin mesleki gelişmelerini sağlamak, her yıl başarılı çalışmaları özendirip, ödüllendirmek ve bunları gelecek kuşaklara birer "Örnek" olarak sunabilmek amacıyla, Trakya Gazeteciler Cemiyeti’nce düzenlenmiştir.
2.Yarışma 3 dalda yapılacaktır.
3. Yarışmaya katılacak tüm eserler bölgemiz ve bulunduğu il ve ilçeyi kapsar.
4. Gazetecilik Yarışması’na, Gazeteci olduğunu ispatlayanlar katılabilir.
YARIŞMA DALLARI

1.  Haber (Bulunduğu il veya ilçenin haberi, yerel ve ulusal gazeteler ile internette yer almış olması)
2.  Haber Fotoğrafı 

3.  Sayfa Düzeni (Tek birincilik)
KATILIM KOŞULLARI
1. Yarışmaya katılacak Eserlerin 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasında yayınlanması gereklidir.
2. Her yarışmacı yarışmaya ancak iki dalda katılabilir.
3. Daha önce ödül almış eserler, bu yarışmaya katılamaz. Bu durum Jüri kararının açıklanmasından sonra anlaşılırsa, Jüri’nin aldığı karar iptal edilir ve ödül geri alınır.
4. Yarışmaya, yayınlanan eserleriyle katılanlar:
a) Yarışmacıların, Haber dalında yazılı eserlerinin 3 (1 asıl 2 fotokopi) adedini
b) Sayfa düzeni dalında yarışmaya katılanların, eserlerini gösteren gazeteden 3 (1 asıl 2 fotokopi) adedini ve ayrıca CD kaydını (pdf, jpeg, tiff).

c) Haber Fotoğrafı dalında katılacak olanlar, haber ve fotoğrafın yayınlandığı gazeteden 3 (1asıl 2 fotokopi) adetini  ve fotoğrafın  1 adet en az 30x20 ebadında basılmış halini göndereceklerdir. 

d) Yarışmacılar, sayfada imzası kullanılmamışsa bu sayfa düzenini kendilerine ait olduğunu onaylayan, gazete yönetiminden alınacak bir belgeyi ibraz etmek zorundadır.
e) İmzasız veya rumuzlu eserlerin yarışmacıya ait olduğunu onaylayan ve eserlerin yayımlandığı gazete, dergi ve internet sitesi sorumlusundan alınacak bir belgeyi, başvuru formuna eklemeleri gerekmektedir.
05. Sarı Basın Kartı olmayan kadrolu ya da kadrosuz yarışmacıların çalıştıkları kurumların birinci dereceden yetkili kişisinden alacakları onaylı belgeyle yarışmaya katılabilirler. 

JÜRİ
07.  Jüri Şu isimlerden oluşmuştur. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Lütfü Karakaş, Basın Yayın Enformasyon Bölge  Müdürü Uğur Ülgen, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın,  Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Ebubekir Günel ve Kırklareli Basın Müdürü Özgür Tiran’dan oluşmaktadır. 
08. Jüri üyeleri 10 Mayıs 2017 saat 11.00’de Dernek binasında toplanıp eserleri tek tek inceleyerek puan verir. Jüri değerlendirmenin sonucunu bir tutanakla Yönetim Kurulu’na iletir. Yarışma sonuçları Yönetim Kurulu’nca açıklanır ve ödüller belirlenecek bir günde düzenlenecek olan etkinlikte verilir.

ÖDÜLLER
09. Büyük Jürinin değerlendirmesi sonunda 3 dalın birincilerine ödül olarak 2500’er lira İkincilerine 1750’er lira ve üçüncülerine de 1250‘er lira verilir. 
YARIŞMAYA MÜRACAAT
10. Yarışma için müracaatlar 07 Nisan 2017 tarihinde başlayıp 28 Nisan 2017 saat 17.30’da son bulur.

Yönetim Kurulunca belirlenecek bir tarih de ödüller düzenlenecek etkinlik takdim edilecektir.
PLAKET TÖRENİ

Yarışma dışında ayrıca 15-20-30-40 ve 50.ci yılını dolduran meslektaşlarımıza ödül töreni sırasında dernek adına plaket verilecektir.

Öte yandan bu yarışmaya katkı sağlayanlar ile Edirne’yi en güzel şekilde tanıtan Arif Meriç ile Bahri Dinar’a ve Derneğimizin Muhasebesini karşılıksız tutan Osman Hatipler’e teşekkür plaketi verilecektir.”