AYGÜL KONAR

Vural, “Meclis eski Başkanımız Nusret Uybaş, özel idare bünyesinde bulunan şirkette çalışan personelin mesai ücretlerini alamadığını beyan etti. Personel 08.30-17.30 saatleri arasında çalışıyor. Eğer bu saatler dışında çalışma yapılacaksa idarenin oluru gerekiyor. Bu takdirde mesai ödemek zorunluluğu oluyor. Ama idarenin oluru olmadığı mesai ödenme şansı yok. Kış mevsiminde mesai olursa işçilerimizin ücretleri ödenecek. Bu yüzden sıkıntı yok. Biz çalışanın yanındayız. Şu an kışa da hazırız. Yağış olması durumunda köylerimizin yolu kapalı kalmayacak.” dedi.

“BOŞ OKULLARI MUHTARLARA VERİRSE DEĞERLENDİRİLİR”

Kapanan köy okullarıyla ilgili muhtarlardan genel taleplerin olduğunu ifade eden Adnan Vural, şunları söyledi: “Muhtarlarımız Cumhurbaşkanımızı ile görüştüğü dönemlerde bu okulların köy konağı olarak kullanılması talebinde bulunuyor. Bu konuda çalışmalarımız var. Boş okulları muhtarlara verirse değerlendirilir. Valimiz Ekrem Canalp, İl Başkanımız İlyas Akmeşe ve Milletvekilimiz Fatma Aksal’a bu konuyu ileteceğiz. İnşallah bu sorunu çözeceğiz.”

“CEZAEVİ OLMASI ŞEHİR AÇISINDAN FAYDALI OLACAKTIR”

Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın Keşan ziyaretine değinen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti esnasında Keşan’a cezaevi kazandırılması konusu gündeme geldi. Cezaevi olması şehir açısından faydalı olacaktır. İzzetiye Mahallesine giden yol üzerinde yeri var. Bu konuda milletvekilimize bilgi vereceğiz ve kendisi konunun takipçisi olacaktır. Allah insanları cezaevine düşürmesin kimse istemez ama birçok vatandaşımızın yakını cezaevinde. Edirne’ye görüş günü ziyarete gitse 100 TL’ye patlıyor. Yeni yapılan adliye sarayımız da var. Cezaevi olursa ağır ceza mahkemesi gündeme gelebilir. Bunlar milletvekilimizin çalışmasıyla olacak.”

“KAMU BİNALARIMIZ EKSİK”

Açıklamasının sonunda yıkılan askeri lojmanların bulunduğu alanın nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusuna değinen Adnan Vural, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Tugay kantinin altı tarafı komple yıkıldı. Söz konusu alan kamu binalarının bir arada bulunduğu yerleşke şeklinde değerlendirilebilir. Bunun yapılabilmesi için iktidar belediyesine ihtiyaç var. 20-25 senedir Keşan’ı CHP yönetiyor. Kamu binalarımız eksik. Bu alan değerlendirilebilir. İnşallah Keşan’a yakışan bir yapı olur.”