Keşan İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aktaryıldız, toplam 26 Ramazan iftar yemeğini kurum ve kuruluşların karşıladığını, geriye kalan 4 günü de hayırsever vatandaşların yaptığı yardımlar ile karşılayacaklarını söyledi.

Aktaryıldız, Ramazan ayı boyunca hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarını ve iftarda yemekleri bol bol dağıtacaklarını belirterek, Ramazan ayının sonuna doğru yaşanabilecek yoğunluğu karşılayacak imkanlarının olduğunu da dile getirdi.

“KEŞANLI VATANDAŞLAR YARDIM YAPMAYI SEVİYOR”

18 yıldır aşevinde yemek verdiklerinin altını çizen Kerim Aktaryıldız, sözlerine şöyle devam etti: “14 yıldır aşevinin bu yerinde veriyoruz. 4 yıl kahveleri gezerek verdik. Keşan’da duyarlı vatandaşlar var. Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları da yardım konusunda çok duyarlı. Keşanlı vatandaşlar yardım etmeyi seviyor. İhtiyacımız olan şeyi dile getirdikten sonra Keşan’da temin etmemek imkansız gibi. Bu yıl yapılan iftarların 15 gününün yükünü Keşan Belediyesi, 10 gününü Kaymakamlık, 1 günü de Esnaf Kefalet Kooperatifi aldı. 1 günü de geçen senelerde Ticaret Borsası veriyordu. Aldığı bir kararla malzeme yardımı yapıyor. Toplam 26 Ramazan iftarı kurumlarımız tarafından karşılandı. Kalan 4 günü ise vatandaşlarımızın getirdiği yardımlar ile karşılayacağız. Ramazanda bir sorun yaşamayacağız. Ayrıca Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 20 adet yardım paketi geldi. Biz yardım paketlerini açıp kullanamayız. Bu nedenle yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Dul kadın ve ihtiyaç sahiplerine bu paketlerden verdik. Elimizde 2-3 adet kaldı, onları da sahiplerine ulaştıracağız. KİPA mağazasından da 12 adet yardım kutusu geldi. Kurumlar dışında bir de vatandaşlarımızın aldığı yardım malzemeleri var. Onlar bu aşevi için çok önemli. Vatandaşlarımız ramazanda yardım yapmayı çok seviyor. Vatandaşlarımızın getirdikleri az az gözükse de birçok vatandaş yardım yaptığından, bir bakıyoruz bir kurum veya kuruluş kadar yardım yapılmış oluyor. Biz bu yardımları 30 günlük Ramazan ayı boyunca kullanmak zorundayız. Şu anda 2 bin 800 kişiye iftar veriyoruz. En son vereceğimiz yemek 2 günlük yemek olacak. Bunun nedeni, vatandaşlarımız Bayram sabahı da et yemeği yesinler istiyoruz.

“AŞEVİ OLARAK HER DURUMA HAZIRIZ”

Aktaryıldız, Keşan Belediyesi ve AK Parti’nin iftarlarının sona ereceği ve Aşevinde yaşanabilecek yoğunluk hakkında <Biz aşevi olarak hazırız> şeklinde cevap vererek, “Eksik olan malzemelerimizi tamamlayıp 10 gün yaşanacak yoğunluğu karşılayabiliriz. Bu günlerde 3 bin kişiden fazla kişiye iftar vereceğimizi tahmin ediyorum. Ramazan ayından sonra aşevi yemek vermiyor. Bu nedenle de malzemelerimizi ona göre alıyoruz. 365 gün yemek veremeyiz. Zaten 365 gün yemek vermek insanları kalpazanlığa itebilir. Yemek var su var, niye çalışıyım diyerek çalışmayı da bırakabilir. Aslında verilebilir ama tam anlamıyla ihtiyaç sahiplerini bulup vermek gerekir.” şeklinde konuştu.

Kerim Aktaryıldız, yardım yapan tüm Kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.