Keşan Belediye Başkanlığı’nın çeşitli birimlerinde, hizmet alımıyla çalıştırılan ve 2013 yılı için gerçekleştirilen ihaleye itiraz edilmesi yüzünden yılbaşından bugüne kadar işbaşı yapamayan toplam 49 işçiden 39’u söz konusu itirazın sonuçlanması ve ihalenin yenilenmesinin ardından dün iş başı yaptı. Keşan Belediye Başkanlığı’nın daha önce çalıştırdığı 10 işçinin yerine ise yeni isimleri işbaşı yapması için çağırdığı öğrenildi.

Bu gelişme üzerine dün CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda oldukça yoğun saatler yaşandı. CHP İlçe Yönetimi, Başkan Ufuk Kanışkan başkanlığında toplantı yaparken, çok sayıda partilinin de ilçe teşkilatı binasına gelerek bu gelişmeyle ilgili olarak bilgi almaya çalıştığı gözlendi.

BAŞKAN ÖZCAN’I MAKAMINDA ZİYARETE GİTTİLER, AMA…

CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan ve partinin daha önceki dönemlerde ilçe başkanlığını yapmış isimler ile bazı belediye meclisi üyeleri dün saat 15.00 sıralarında Belediye Başkanlığı’na giderek Başkan Mehmet Özcan ile makamında görüşmek istedi. Özcan makamında olmadığı için Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş’ın odasına geçen Kanışkan ve beraberindekiler burada yaklaşık 20 dakika kadar kaldıktan sonra hep birlikte belediyeyi terk ettiler. Bu sırada gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplandıran Kanışkan,  konuyla ilgili olarak Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile henüz görüşemediğini, sadece duyum aldığını ifade etti. Ufuk Kanışkan, konuyla ilgili herhangi bir gelişme olması durumunda bir açıklama yapacağını da sözlerine ekledi.

 ÖZCAN: “BU, İDARENİN KARARI”

Öte yandan dün gün boyu Belediye Başkanlığı’ndaki makamına gitmediği öğrenilen Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yaptığımız telefon görüşmesinde bu konuda konuşulacak bir şey olmadığını belirterek, “Bu idarenin kararı. Performansından memnun olmadığımız 10 işçinin sözleşmesi yenilenmedi” demekle yetindi.