Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İhsan Ulusoy, özellikle cumartesi günleri şehir merkezine yakın kesimlerde yaşanan otopark sorununun yapılacak yeni bir girişimle en aza indirilebileceğini  savundu. Ulusoy, bu amaçla Keşan Belediyesi Zabıtası’nın cadde üzerine park etmeye çalışan araç sürücülerini yönlendirmesini ve okul bahçelerinin oto park olarak daha yaygın bir şekilde kullanılmasını önerdi.

OKUL BAHÇELERİNİN ÇOĞU BOŞ

Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi inşaatı tamamlanana kadar çarşı merkezinde trafik sorununun yaşanmaya devam edeceğini belirten Ulusoy, şöyle konuştu: “Keşan’da otoparklar olmadığından dolayı kimseye denemiyor. İkincisi cadde üzerlerine park etmiş araçları kaldıracak çekici yok. Okulları da otopark alanı olarak açmıyorlar. Trabzon’da tüm okul bahçeleri otopark olarak kullanılıyor. Cumartesi günü bizim buradaki okul bahçelerinin hepsi boş. Bir kişiyi görevlendirerek okul bahçelerini otopark olarak kullanmamız gerekiyor. Okul aile birlikleri bu konuda çalışma yapmalı. Okullarda kayıt yaptırılırken bağış istenmesi yerine bu şekilde bir uygulama ile okula ayrı bir gelir sağlayabilirler.”

ZABITAYA DA İŞ DÜŞÜYOR

Vatandaşları okul bahçelerine yönlendirerek en azından ana caddelerdeki trafik yoğunluğunun önüne geçilebileceğini ifade eden İhsan Ulusoy, “Pazaryerinin hemen yanında 2 tane okulumuz var. İnönü Ortaokulu ve Dr. Ali İhsan Çuhacı ilk ve ortaokulunun bahçelerine yönlendirilebilir. Öte yandan Cumartesi günleri Keşan Devlet Hastanesi’nin bahçesindeki otopark da boş kalıyor. Zabıtalar bu konuda vatandaşa yönlendirmelerde bulunabilir” diye konuştu.