Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda gerçekleşen ve Keşan’dan giden bu yılki 3. umre kafilesi, dün saat 11.00 sıraları dualarla uğurlandı.

31’i kadın, 11’i erkek 42 kişilik umre kafilesinin yolcu edilmesiyle ilgili olarak İki Minareli Çarşı Camii’nde bir program düzenlendi.

Okunan dualar ve ilahilerin ardından bir konuşma yapan Müftü Süleyman Yeniçeri, bugün Keşan’dan 3. umre kafilesini uğurlayacaklarını belirtti.  Bugün kutsal topraklara gidecek olan kafilenin 31 kadın, 11 erkekten oluştuğunu ve kafile başkanlığını Yörüker Camii İmam Hatibi Alaattin Çakal’ın yaptığını da söyleyen Yeniçeri, “Bu yılki umre ziyaretleri süresi içinde bu kafile ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla Keşan ve yakın bölgemizden giden insanlarımızın sayısı 157 oldu. Bu rakam diğer özel şirketler aracılığı ile gidenlerle birlikte 250 kişiyi aşmıştır. Kur’an-ı Kerim’de, Allah rızası için umreyi de, haccı da tamamlayın deniyor. Umre yapmak kuvvetli bir sünnettir. Peygamberimizin hadisinde bir umreden diğer umreye kadar aradaki günahlara kefarettir diyor. Hz. Peygamberimizin dediği gibi, umreye gidenler küçük hacıdır. Dolayısıyla insanlarımız bu mübarek mekanları ziyaret etmek ve görmek istiyorlar. Umre ziyareti çok iyi anlaşılmalı ve o şekilde gerçekleştirilmeli” diye konuştu.

Umre yolcuları, okunan duaların ardından AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan’ın da aralarında bulunduğu çok kalabalık bir topluluk tarafından uğurlandı.