BÜLENT SAYLAM

CHP Keşan İlçe Lokali’nde düzenlenen toplantı, saat 13.30 sıralarında başladı.

Toplantıda ilk olarak, söz alan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, “Partimizde yerel seçimlerde aday adayı olacak arkadaşlarımızın başvuruları, 1-19 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak. Bugüne kadar yapılan ya da yapılacakları tartışmak adına, görüş alışverişinde bulunmak üzere toplandık. Aday adayı olacak tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yatıkçı’nın ardından İl Başkanı Fevzi Pekcanlı söz aldı.

PEKCANLI: “KEŞAN, CHP’NİN EN KUVVETLİ OLDUĞU İLÇELERİMİZDEN BİRİDİR”

CHP’de aday adayı başvurularının 1 Ekim’de başladığını ve 19 Ekim’de sona ereceğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Pekcanlı, şunları söyledi: “Aday adaylığı sürecimizin hayırlı olmasını diliyorum. Keşan, Edirne’de merkez ilçeden sonra en büyük ilçemizdir. CHP’nin en kuvvetli olduğu ilçelerimizden biridir. Belediye başkanlığı bizde ve il genel meclisinin çoğunluğu yine bizdedir.”

“KEŞAN KAYMAKAMI, AKP’NİN İL GENEL MECLİSİ ÜYESİNİ KOLUNA TAKARAK, KÖY KÖY GEZİYOR”

Fevzi Pekcanlı sözlerine şöyle devam etti: “CHP olarak, Edirne’de toplam 17 İl Genel Meclisi Üyesine sahibiz. Türkiye’de il genel meclis başkanlığının, CHP’de olduğu 3 ilden birisi Edirne’dir. Edirne’de iktidar olduğumuzu hissettirmemeye çalışıyorlar. Örnek vermek gerekirsek, Keşan Kaymakamı bile AKP’nin il genel meclisi üyesini koluna takarak, köy köy gezerek, ‘bu asfaltları biz yaptık.’ diyerek, geziyorlar. Eğer bizim il genel meclisi üyelerimizin verdiği oylar olmasa ve bütçe planlaması yapmamış olsalar, yatırımlar buraya gelmez. Edirne’nin her yerine yapılan yatırımda, CHP’nin parmağı vardır. Yerelde iktidar olan biziz ama kamu personeli bunu kabul etmek istemiyor.”

“BELEDİYEMİZE ZARAR VERECEK AÇIKLAMALARDA BULUNMAYALIM”

CHP olarak, Keşan’ın çok önemli olduğunu belirten Pekcanlı,Keşan’da başvurular anlamında hareketlilik var. Bazı ilçelerimizde 1 adayla seçimlere gideceğiz gibi gözüküyor. Keşan’da hareketlilik olması güzel bir durumdur. Aday adayı olacak arkadaşlarımızdan ricam, belediyemize zarar verecek açıklamalarda bulunmayalım.” şeklinde konuştu.

“YETKİMİ ÖRGÜTÜMLE VE İLÇE BAŞKANLARIMLA PAYLAŞACAĞIM”

Fevzi Pekcanlı, şöyle devam etti: “Partinin genelgesi gereği; 19 Ekim’de başvurular sona erecek. Daha sonra YSK’nın takvimi başlayacak. Hayırlı bir sürecin olmasını diliyorum. Ayrıca, Genel Başkanımızın bana verdiği yetkiyi tek başına kullanmaktan yana değilim. Ben tüm yetkimi örgütümle ve ilçe başkanlarımla paylaşacağım. Keşan İlçe Örgütümüz, geçen hafta ön seçim kararı aldı. Amacı, tüm dinamikleri hareket geçirmektir. Buna da, saygı duyuyorum. Edirne’nin bazı bölgelerinde ön seçimin faydalı olacağına inanıyorum. Ama geçmiş dönemde ön seçimden dolayı belediye başkanlığı verildi.” 

“KAMUOYU ARAŞTIRMASI YAPILMASINI İSTEYECEĞİM”

Geçen hafta içerisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştüklerini aktaran Pekcanlı, “Edirne’de, 9 belediyenin 5’i bizde, 3 belde belediyemiz var. CHP Genel Merkezi, mevcudu kollamak başarı olarak görülmüyor. Bunu bende başarı olarak görmüyorum. AKP’ye verdiğimiz İpsala’yı yeniden alabiliyorsak, başarı budur. Keşan’ı tekrar kazanmak, İstanbul’u yeniden fetih etmek gibi bir şey. Çünkü Keşan zaten bizde. Yeniden bizde olması için çalışmalıyız. Keşan’da 4-5 aday adayımızın olduğunu duyuyoruz ve kendileriyle görüşüyoruz. Aday adaylığı başvuruları, il ve ilçe başkanlıklarına verildi. Herkes bulunduğu yere başvurusunu yapmalıdır. Ben, özellikle Keşan, Uzunköprü, İpsala ve bazı kritik ilçelerimiz için kamuoyu araştırması yapılmasını isteyeceğim. Genel Merkezin vereceği karara saygı duyacağız. Atama ya da ön seçim oldu gibi tartışmak yerine sokağa çıkıp hep birlikte çalışacağız.” şeklinde konuştu. 

“ADAY ADAYLARIMIZ, ANKARA’DA ÇOK FAZLA VAKİT KAYBEDECEKLERİNE KEŞAN’DA BU ZAMANI KULLANSINLAR”

Ankara’da genel merkezin çok kalabalık olduğunu hatırlatan Fevzi Pekcanlı şunları söyledi: “Genel Merkeze giden arkadaşlarımız ne kadar kalabalık olduğunu biliyorlar. Çok sağlıklı görüşmelerde yapılamıyor. Çünkü herkes 8-10 kişiyle gidince aday adayı da, genel başkan yardımcısına kendisini anlatamıyor. Keşan için kamuoyu araştırması isteyeceğim. Örgütümüzün aldığı kararlara uyacağım. Aday adaylarımız, Ankara’da çok fazla vakit kaybedeceklerine Keşan’da bu zamanı kullansınlar. Kimse yukarıdan bir şey aramasın. Kamuoyu araştırması yapıldıktan sonra atama mı yoksa ön seçim mi olacağına karar verilecek. Ayrıca, genel merkez aday adayı olacak mevcut belediye başkanları konusunda performanslarıyla ilgili karar verecek. Örnek vermek gerekirse; Keşan Belediyesi sosyal belediyecilik ve alt yapı anlamında ne yaptığı sorulacak. İlk değerlendirmeler mevcut belediye başkanlarıyla yapılacak. Daha sonra performanslarıyla ilgili süreç başlayacak. Bundan ötürü de, herkes birbirinin yüzüne bakacak şekilde eleştirilerini yapmalı. Yerel seçimlerde en büyük sorunumuz, birbirimize düşmemizdir. İpsala ve Enez’de bunlar yaşandı, belediyelerimizi kaybettik. Kısacası, ben tüm aday adaylarımıza eşit mesafede olacağım ve en sağlıklı sonucu Genel Merkez’e ileteceğiz.”

“ADAY ADAYLARIMIZ, KAMUOYUNDA OLMAYA BAKMALI”

“Genel Merkez, ön seçim kararı verilecek mi? Atama kararı verilecekse, şartları ne olacak? Adayların ne zaman belli olacağı konusunda herhangi bir bilgi var mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren Pekcanlı sözlerine şöyle devam etti:Ön seçim kararı alınacaksa, YSK’nın takvimiyle paralel şekilde ilerlemek zorundadır. Çünkü kamudan istifa edecek birinin aday adayı olmasını sağlamamız gerekiyor. Bundan ötürü de, YSK’la birlikte hareket edilmek zorunda. İnşallah, takvim erken belli olur ve genel merkezde ne yapacağını bilir. YSK’nın süreci, yeni yılla birlikte resmi sürecin başlaması bekleniyor. Aday adaylarının Allah yardımcısı olsun. Aday adaylarımız, kamuoyunda olmaya bakmalı.”

“Aday, sağ ve sol seçmenden oy alacak biri olmalı”

Partiler arasındaki ittifaklar hakkında sorulan soruya da, cevap veren Fevzi Pekcanlı sözlerini şöyle tamamladı: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, öyle bir aday bulun ki, sağ ve sol seçmenden oy alacak biri olmalı yönünde düşüncelerini paylaştı. Partiler arasında ittifak yapma konusunda, genel merkezimiz karar almayacak. CHP olarak, Türkiye’nin her yerinde aday çıkaracağız. Eğer uzlaşma olacaksa, bu CHP üzerinde olur. Ayrıca, belediye başkanlığı çıkaramadığımız ilçelerde adaylarımız 20-25 gün içerisinde belli olacağını düşünüyorum. Daha sonra da, diğer yerlerdeki adaylarımız belli olacaktır.”