HABER MERKEZİ

Özcan, beraberinde Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ile birlikte saat 11.30 sıralarında başlayan inceleme gezisinde, üyelere sırasıyla; Vahşi Depolama Sahası Rehabilitasyonu Alanı’nı, Paşayiğit’te GÜNEKAB tarafından yaptırılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası’nı, Keşan Belediyesi Toptancı Hali’ni, Keşan Merkez Atık Su Arıtma Tesisi’ni ve son olarak Yayla’daki Atık Su Arıtma Tesisi’ni gezdirerek bu yatırımlar hakkında teknik ekipleri ile birlikte bilgi verdi.

Özcan, ilk olarak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş ve diğer üyelere toplu konut bölgesinde kalan ve şehre yakınlığı nedeniyle hem görsel hem de metan gazı yangınları nedeniyle duman konusunda sıkıntı yarattığı için Keşan Belediyesi tarafından projelendirilerek rehabilite edilen Vahşi Depolama Sahası’nı gezdirdi. Özcan, şehrin gelişme bölgesinde kalan vahşi depolama sahasının rehabilitasyonunu yapan bölgedeki ender belediyelerden birinin Keşan Belediyesi olduğunu ifade etti ve proje kapsamında yapılan çalışmaları üyelere anlattı. Mehmet Özcan, projenin tamamlandığını ve alanın yeşil bir tepe görüntüsüne kavuştuğunu, alandaki metan gazı çıkışının kontrollü olarak bacalardan sağlandığını ifade etti ve gelecekte alanın dinlenme alanı olarak kullanılacağını söyledi.

Özcan ve beraberindeki İl Genel Meclisi heyeti daha sonra Paşayiğit’te bulunan ve GÜNEKAB tarafından yaptırılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’ne geçti. Özcan, Paşayiğit’te yapılan tesisin Edirne genelinde faaliyete geçen ilk tesis olduğunu vurguladı ve üyelerle hem depolama alanlarını gezdi hem de tesisin işleyişi hakkında Tesis Sorumlusu Çevre Mühendisi Gürkan Çolak’la birlikte İl Genel Meclisi üyelerine bilgi aktardı. Tesisteki Tıbbi Atık Sterilizasyon Ünitesi’nin bölgedeki ilklerden olduğunu belirten Mehmet Özcan, tesiste bundan sonra ayrıştırma ünitelerinin kurulmasını planladıklarını, bunun için çöpün kaynağında zenginleştirilmesi adına hem düzenlemeler hem de bilgilendirmeler yapacaklarını anlattı.

Özcan ve İl Genel Meclisi heyeti daha sonra Trakya’da Haller Mevzuatı’na göre dizayn edilen tek uygun tesis olan ve yine Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan Keşan Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı Hali’ne geçti. Burada Hal Müdürü Hasan Çıkıkçı tarafından karşılanan heyete bilgiler verildi ve iş yeri ziyaretleri gerçekleştirildi. Özcan, modern şekilde dizayn edilen tesisin içindeki soğuk hava depoları sayesinde sadece Keşan’a değil tüm bölgeye hitap edebilen bir tesise dönüştüğünü söyledi. Mehmet Özcan, tesise helikopterin dahi iniş yapabildiğini belirtti. Tesiste hem iş yeri sahipleri de hem de Çıkıkçı tarafından üyelere ikramda bulunuldu.

Özcan, daha sonra İl Genel Meclisi üyelerine atık su anlamında Ergene Acil Eylem Çevre Planı kapsamında en hazır ilçe olduğu için DSİ tarafından Keşan’da yapılan Keşan Merkez Atık Su Arıtma Tesisi’ne geçti.  

Üyeler burada Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ın yanı sıra Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran ve Kimya Mühendisi Ezgi Engin’den bilgiler aldı.

Mehmet Özcan üyelere son olarak Yayla’daki Atık Su Arıtma Tesisi’ni gezdirdi.

Yayla’daki atık suların klasik tip biyolojik arıtmalardan farklı olan ve elektroflokülasyon adı verilen ve elektrikle arıtıldığını belirten Özcan, bu teknikle daha az bir alana ihtiyaç duyulduğuna, hem koku ve gürültünün önüne geçildiğine hem de işgücünden tasarruf edildiğine dikkat çekti.

Yerinde incelemeler sonrası ziyaretler nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a İl Genel Meclisi üyeleri adına teşekkür eden İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Keşan Belediyesi’nin Başkan Özcan önderliğinde yerinde altyapı ve tesis projeleriyle bölgeye örnek nitelikte çalışmalar yürüttüğünü ifade etti ve Başkan Özcan’ı tebrik ederek bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Özcan da İl Genel Meclisi üyelerini Keşan’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını bildirdi.

Ziyaret programı Danişment’teki bir restaurantta verilen yemek ile sona erdi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ