HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi Adnan Vural dün yaptığı açıklamada, Emekli Öğretmen Cavit Deniz’in Keşan-Enez yoluyla ilgili açıklamaları ve Enez’in CHP’li il genel meclisi üyelerinin çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cavit Deniz’in Hasköy’de yaşanan kanalizasyon sorunu konusundaki eleştirilerine katıldığının belirten Vural, “Enez’in CHP’nin iki il genel üyesi ve ilçe başkanı birlikte Hasköy’e giderek, kanalizasyon sorununun yaşandığı yere giderek, ‘biz yaptık, biz ettik.’ dediler ancak, yapılan hiçbir şey yok. Sadece şov amaçlı gidildiğini görmekteyiz. Artık, şov yapmayı bir kenara bırakıp, hizmet üretmek için çaba göstermeliler. Şov yapmanın kimseye faydası yoktur. Şov yapmak yerine Hasköy’e ya da sorunu olan köylere hizmet götürmek için çalışın. Hasköy’de soruna çözüm ürettik diyorlar ancak, sorun halen devam ediyor. Biz yaşanan sorunla ilgili gerekli girişimleri yaparak, çözümü anlamında somut adımlar atacağız.” dedi.

ONLAR BECEREMEDİ AMA BİZ GEREKENİ YAPACAĞIZ

Adnan Vural, Edirne İl Özel İdaresi’nin, Hasköy’de geçici bir çalışma yaptığını ancak kalıcı çözüm için karayollarından gerekli izinlerin alınmasının beklendiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Böyle bir çalışma olması durumunda, soruna geçici değil, kalıcı çözüm üretmiş olacağız. CHP’li İl Genel üyeleri, sürekli olarak çoğunlukta olduklarını dile getiriyorlar ancak, halen sorunların çözümü anlamında bir şey yaptıkları yok. Ben, 3 yıldır il genel üyesiyim ve Keşan’ın tüm köylerini gezerek, sorunlarını dinleyip; sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Ama bu arkadaşlar iş yapmak yerine sadece yatıp-kalkıyorlar ve başka da bir iş yapmıyorlar. Biz, Enez’deki köylerimizin de sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışacağız. Onlar beceremedi ama biz gerekeni yapacağız. Kimse bundan şüphesi olmasın.”

BİRLİK ÇAĞRISI

Keşan ve Enez’e hizmet edilmesi amacıyla birlik olunması gerektiğini vurgulayan Vural, “Biz her zaman CHP’li arkadaşlarımıza hizmetlerin yapılması için çalışma önerilerimizi sunduk. Ancak, hizmet için elimizi uzatsak da, bu arkadaşlarımız el birliğinde bulunmak istemiyorlar. Bu arkadaşlarımızda çalışma ve hizmet yapma ruhu yok. Biz, ‘Durmak yok, yola devam’ düşüncesinden yola çıkarak, halkımızın hizmeti için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

BİZ HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ, ONLAR ŞOV YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Adnan Vural, İl Genel Meclisi’nde 2017 yılının ‘Enez Yılı’ ilan edildiğini hatırlatarak, “Enez yılı ilan edilmesi için öneri geldi ve oy birliğiyle bu çıktı. Ancak, neye göre; pilot ilçe seçildi? Pilot ilçe seçmek için oraya bir şeyler kazandırılması gerekiyor. Sadece il genel olarak, orada toplantılar yapılacak ve başkada bir şey yok. Toplantı yaparak, işler yürümez. Enez’e yapılacak yatırımlarla ilgili bir şeyler söylesinler. Yatırım yapılmayacaksa, böyle bir şova ne gerek var. Yatırım yapılacaksa, bunu yine AK Parti yapacaktır. Biz, hizmet için çalışıyoruz, onlar şov yapmak için çalışıyorlar. Şovun kimseye katkısı olmaz. Bu anlayıştan biran önce vazgeçilmelidir.” dedi.