HABER MERKEZİ

2020 yılına oranla 5 milyon TL azalması planlanan 2021 yılı bütçesinin 85 Milyon TL olması tahmin ediliyor.

Mehmet Geçmiş başkanlığında toplanan mecliste; 2021 yılı taslak bütçesi ve performans programları Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Tahmini bütçenin 85 Milyon TL olduğunu belirten İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, planlanan bütçenin en doğru şekilde kullanılması için programlar hazırlayacaklarını ifade etti.

“DAHA İYİ BİR BÜTÇE PLANLAMASI YAPACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, bütçe görüşmeleri hakkında, “Elimizdeki bütçe dahilinde ilimizin tüm ihtiyaçlarını karşılama çabası içerisinde olacağız. Bugünden itibaren bütün meclis üyeleri komisyonları ile birlikte köylerde, ilçelerde her türlü öncelikli olması gereken yatırımların çalışmalarını bir ay içerisinde yapıp plan bütçe komisyonuna sunacağız. Her ilçede bulunan meclis üyeleri siyaset gözetmeden yapılmak istenilen işleri inceleyip tespit ederlerse, yazılı olarak meclise sunarlarsa daha iyi bir bütçe planlaması yapacağımızı düşünüyorum. Kasım ayı sonunda bütçe denkliği alma gayretinde olacağız” dedi.

“2020 YILI FELAKETLERLE DEVAM EDİYOR”

2020 yılının kötü olaylarla devam ettiğini belirten Geçmiş, açıklamalarının devamında, “Son günlerde kötü olaylara şahitlik ediyoruz. 1991-1999 yılları arasında Başbakanlık ve çeşitli bakanlıklar yapan, 1991-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlığı görevini üstlenen sayın Mesut Yılmaz vefat etti. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine de başsağlığı diliyorum. Koronavirüsten hayatını kaybeden anayasa profesörü Burhan Kuzu’ya da Allahtan rahmet diliyorum. Böyle değerleri kaybettiğimiz için çok üzüntülüyüz. Bu koronavirüse hepimiz çok dikkat edelim. Bakanlarımız, belediye başkanlarımız yakalandı. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’da yakalandı bu hastalığa. Kendisine geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyoruz. Tabi hepimiz İzmir’in Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem nedeniyle çok üzüldük. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız” şeklinde konuştu.