NAZAN KAPLAN

İlk olarak Gıda İhtisas OSB ile ilgili konuşan Vural, şunları söyledi: “Gıda OSB bizim bölgemiz için önemli, biz bunun mücadelesini veriyoruz. İlçe Başkanımız, İl Başkanımız ve Milletvekilimiz elimizde olan imkanlar ile mücadelesini veriyoruz. Mehmet Ali Yetim, olmayacak bir açıklama yapıyor. Sanki takip edilmiyor, yapılmayacak gibi bir hava yaratmaya çalışıyor. Birlik beraberlikten bahsediyor, madem birlik ve beraberlikten bahsediyorsun şu an Edirne’de İl Genel Meclisi’nde Cumhuriyet Halk Partisi olarak çoğunluktasınız. Bugüne kadar ne zaman dediniz: ‘Biz çoğunluktayız, Keşan’da yapılacak OSB için beraber Ankara’ya gidelim gerekiyorsa 2 gün, 3 gün kalalım.’ Ama bu arkadaşımız maalesef basına çıkarak şov yapmaktan başka bir şey yapmıyor. Bizim İlçe Başkanımız bu işin olması için son derece uğraşıyor, elinden ne geliyorsa yapmaya da çalışıyor. Dün görüştüğümüzde bakanlıktan tekrar randevu alacağını söyledi. OSB ile ilgili gereken görüşmeleri alacak. İnşallah iyi bir sonuç alırız. Elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz, onlarda biraz gayret etsin. Ben yıllardan beri söylüyorum, yalnız OSB için değil, diğer işler için de birlik ve beraberlik içerisinde çalışalım. Biz her akşam Sebahattin Şengün ile birlikte köylerimizi geziyoruz. Köylerimizin eksiklerini ve ihtiyaçlarını not alıyoruz. Yapılması gereken işleri yapmaya çalışıyoruz. Onlar da gelsin, birlikte gezeriz. Bizim derdimiz hizmet. Onların hizmet etme derdi de yok, çalışma derdi de yok.  Biz elimizden geleni yapacağız ama Mehmet Ali Yetim, öyle boş açıklamalara gerek yok. Biz bu işin takipçisiyiz, takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kurulması planlanan Uzunköprü OSB ile Keşan OSB aynı değil. Uzunköprü’nün OSB’si açık bir hazine yeri. Ama Keşan’daki OSB yeri için Bakanlar Kurulu’ndan bir karar çıkması lazım. Basit bir iş değil. Mera alanı olduğu için bakanlık kaybetmek istemiyor. Bunun çalışmaları şu an devam ediyor. İnşallah olacak bu iş.”

2018 YILINDA YAPILACAK İŞLERİN SÖZLERİNİ VERİYORUZ

Gıda İhtisas OSB’nin yapılması planlanan arazinin mera vasfında olması nedeniyle özel bir kanun çıkması gerektiğini ifade eden Şengün, “Göreve gelmemle birlikte, her akşam Adnan Vural ile birlikte köy ziyaretlerinde bulunuyoruz. 2018 yılında yapılacak işlerin sözlerini veriyoruz. Gıda OSB ile ilgili de 3-4 köyün arazisi olduğu için köylere özel tahsis edilmiş meralardır. Özel bir kanun çıkarılır ise bu sorun giderilir. Son çıkan kanunlar ile meralar köylere tahsis edilmiş yerlerdir. Bu yerlerin ölçümleri yapılırken bu araziye yanlardaki tarlalardan girildiyse men edildi, bu yerler köy tüzel kişiliklerine mera olarak tahsisi yapıldı.” şeklinde konuştu.

2018 YILINDA TARİHİ EVLERE BAKIM ONARIM YAPILACAK

2018 yılında Keşan’da bulunan ve atıl durumdaki tarihi evlerin başvuru ile birlikte bakım ve onarımının yapılacağını belirten Adnan Vural, “Keşan’da tarihi evlerimiz var. Edirne’de anıtlar kurulu bölge müdürümüz ile görüştük. Bölge müdürümüzün söylediği; atıl durumdaki evlerimiz sahipleri kim ise dilekçe ile başvuru yapsınlar. Gereken bakım onarım yapılacak. 2018 yılında tarihi evlere bakım onarım yapılacak.” dedi.

2018 YILINDA BUNUNLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan ve atıl durumda olan Endüstri Meslek Lisesi Pansiyonu hakkında da konuşan Vural, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “O bina Endüstri Meslek Lisesi Pansiyonu olarak kullanıldı. Yapılan araştırmalar sonucu orası depreme dayanıklı olmadığı için öğrenciler boşaltıldı. O binanın tahsisi aslında Sosyal Yardımlaşmaya aitmiş. Biz geçen yıl bu binanın güçlendirilmesi için maliyet çalışması yapmıştık o şekilde kaldı. 2018 yılında yine bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Güçlendirmesi yapıldığı takdirde tekrar yurt olarak devam eder. O bölgede devletin bir yurdu yok. Biz bunun çalışmasını 2018 yılında yapacağız, 2-3 ay içerisinde sonuç verir diye düşünüyoruz. Gereken çalışmaları yapacağız.”