Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’den Keşanlı üyeleri Abdülaziz Çıkıkçı ve Sebahattin Karaman, dün, yaptıkları açıklamada, 2013 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.

Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilen ve saat 10.30 sıralarında başlayan basın açıklamasında ilk olarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Çıkıkçı ve Karaman, daha sonra yapılan çalışmalara değindi.

“BİR MUHTARIN İL GENELE SEÇİLME FAALİYETİ Mİ VAR?”

Medya Keşan Gazetesi Muhabiri’nin, 6 Eylül 2013 tarihinde yerel gazetelerde yayımlanan bir haberde, Maltepe Köyü Muhtarı Arif Kuşkonmaz’ın İl Genel Meclisi’ne seçilecekler köylülerden ya da muhtarlardan aday gösterilsin.”  şeklindeki değerlendirmesini hatırlatması üzerine Karaman, konuyu olumlu bulduğunu belirterek, şöyle dedi: “İl Genel Meclisi üyeliği öncelikle gönül işi. Biz bu göreve siyasetten geliyoruz. Bu görevi yapacak kişilerin, bölgeyle ilgili bilgi birikimine de sahip olması gerekir. Bu kişilerin köy kökenli olmasında tabii ki büyük yarar var. Köyün sorunlarını bildikleri için daha yararlı olabilirler. Bu muhtarımızın söylemlerine katılıyorum.” derken, Çıkıkçı ise; “İl Genel Meclisi genelde köy ağırlıklı çalışan bir organ. Tabii ki düşünce olarak köylerin yapısını çok iyi bilen kişilerin İl Genel Meclisi üyeliğine aday gösterilmesinde ve seçilmesinde büyük yarar olduğunu ben de düşünüyorum. Ama sadece bu da yetmez. Bu arkadaşların ille de başarılı olacağı söylenemez. Bu görevi onlar kadar iyi yapabilecek kişiler de olacaktır. Şimdi yongayı kendimize göre yontarken, farklı bakış açılarını da ortaya koymak lazım. Geçmiş dönemlerde İl Genel Meclisi üyelerinin yapılarına baktığımızda, köy kökenli bazı arkadaşlarımızın başarısız oldukları da görülmüştür. Bu işi her yönüyle hak ederek yapacak kişiler gerekir. Çünkü İl Genel Meclisinin sadece köylerde değil kasabalarda da faaliyetleri vardır. Ben bu muhtar arkadaşın deyimiyle bu serzenişlerin ardında bir muhtar arkadaşı İl Genel Meclisine taşıma isteğinin yattığına inanıyorum. Ben kendilerine başarılar diliyorum. Bir muhtar arkadaşı aramızda görmek isteriz.” şeklinde görüş belirtti.

KÖY YOLLARI…

İl Genel Meclisi üyeleri daha sonra, 2013 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Uygulanmakta olan 2013 yılı programının tamamlanmakta olduğuna dikkat çeken Abdülaziz Çıkıkçı ve Sebahattin Karaman, asfaltlama programının ise sona erdiğini ifade etti. Çıkıkçı ve Karaman şunları söyledi: “Asfaltlama çalışmaları sırasında her yıl gündeme gelen ancak bir türlü tamamlanamayan, kömür ocaklarından gelen ağır tonajlı araçların bozduğu Küçükdoğanca Köyü yolu onarımı büyük ölçüde tamamlanmış durumda. İlerleyen günlerde bu çalışma devam edecek. Güçlendirme çalışmaları yapılacak. Stabilize malzemeyle kaplanan yol daha da sağlam oldu. Ancak bu yola sıcak asfalt dökülmesi gerekiyor. Kesin çözüm ise ağır tonajlı araçların gideceği bir tali yol yapılması. Bunun dışında Çeltik ve Pırnarköy arasında yeni bir yol açıldı. Bu yolun üçte biri bitti. Bu çok önemli bir yol. 40 yıldan beri yapılması düşünülüyordu. Gelibolu yönünden gelen araçları, Erikli Sahili ve Enez’e kestirmeden bağlayabilecek bir güzergahın önemli bir bölümü. Bu bağlantıları kısaltıyor. Valimiz de bu yolun ne kadar önemli olduğunu gördü. Ayrıca Keşan-İpsala Karayolu’nun Boztepe girişi ve Türkmen-Kılıçköy’e devam eden bölümünde de önemli ölçüde hasarlar vardı. Buraya asfalt dökülmesi için bölgedeki toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması bekleniyor. Gelecek yıl ilk olarak programa alınacak. Biz İl Genel Meclisi üyeleri olarak elimizden geleni yapıyoruz ama tek yetkili ise valimizdir. Ortada bir de iktidar var. İktidar partisinin ayırdığı kaynaklara göre programları gerçekleştiriliyor.”