Keşan İlçe Sportif Turizm Kurulu Toplantısı’na katılmak için 6 Haziran 2013 Perşembe günü Keşan’a gelen  İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, toplantı öncesi gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada Mecidiye Beldesi yakınlarındaki taş ocakları nedeniyle ortaya çıkan sıkıntıyı bildiklerini ancak bu konuda kendilerinin tek başına yapacakları bir şeyin olmadığını belirtti.

BİZİM YETKİMİZ YOK

Gerekli şikayetleri Ankara’ya ilettiklerini de söyleyen Özcan, şöyle konuştu: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki yeni yapılanmalar ve 1/25.000’liklerin tamamlanmasıyla birlikte orada buna nihayet çözüm getirileceğini düşünüyorum. Ama şu durumda konudan Ankara da, valimiz de haberdar. Çözüm sürecinde herhangi bir şey bize Ankara’dan gelmedi. Herhangi bir müdürlüğün bu konuyu çözme ya da durdurma yetkisi yoktur.”

TAŞA DA İHTİYACIMIZ VAR, TURİZMİ DE AYAKTA TUTMALIYIZ

Yaşanan sıkıntının aslında bir denge unsuru olduğunu da dile getiren Özcan, Birincisi, burada yol yapılıyor ve taşa ihtiyacınız var. İkincisi de turizm bölgesi ve turizmi ayakta tutmamız lazım. İşte bu iki dengeyi ayakta tutmak için Ankara hassasiyetle çalışıyor. İkisinden de vazgeçemiyorsunuz. Asıl sıkıntı buradan kaynaklanıyor diye konuştu.

SORUN TÜM TÜRKİYE’DE YAŞANIYOR

Taş ocaklarındaki sıkıntının sadece Keşan’da değil, tüm Türkiye’de olduğunu da kaydeden Özcan, Tüm Türkiye’nin genel bir sıkıntısıdır taş ocakları. Olmazsa olmaz ama bir başka tarafa da zarar vermemesi gereken bir çalışma. Mecidiye Belediye Başkanımız, başkan olması dışında çok samimi dostum ve sevdiğim arkadaşım. Bu yöndeki sıkıntısını anlıyorum. Kanunlarla ilerleyen bir süreç” dedi.

KEŞAN’A TURİZM LİSESİ AÇILMASI GEREKLİ

Açıklamasının devamında Keşan’a açılması planlanan turizm lisesinin bölgedeki turizme büyük katkı sağlayacağına inandığını da ifade eden Özcan,Milli Eğitim Müdürlüğü bununla alakalı çalışmalarını sürdürüyor. Keşan’a turizm lisesi açılmasının gerekliliğini biliyoruz. En azından sahil kesimlerindeki işletmelerde çalışacak ara elemanlar şart. Bu yönde katkısı olur. Zaten kendi bölgemizdeki çocuklarımızı, dışarı gönderiyoruz. Ege’ye Antalya’ya gidiyorlar. Buradaki eğitim ile çalışmaları turizm sezonuyla biraraya getirebildiğimiz zaman, zannediyorum sonuç alabiliriz. Birçok şey zamana bağlıdır. Bugüne kadar yapılan uygulamalar hep körleme ve kara düzenle yapılan uygulamalardır. Zamanla hep bir öncekinden daha iyi bir uygulama geliyor. Zamana bırakmak lazım. Her şey turizm sezonuyla alakalı olarak yönetmelikler ve mevzuat dahilinde çalışmaya başlıyorşeklinde konuştu.